10 γυναίκες της σοουμπίζ που ξύρισαν το κεφάλι τους

Από τη Σαρλίζ Θερόν στην πρωταγωνίστρια του Unorthodox

10 γυναίκες του καλλιτεχνικού κόσμου που ξύρισαν το κεφάλι τους είτε για να παίξουν έναν ρόλο είτε γιατί για να διαφοροποιηθούν στιλιστικά.

«Μερικά από τα χειρότερα λάθη της ζωής μου ήταν κουρέματα», έχει πει ο Τζιμ Μόρισον των Doors, ρήση που δεν κολλάει στα παραδείγματα που σας παρουσιάζουμε. 10 κορίτσια της σόουμπιζ δεν δίστασαν να κουρευτούν γουλί είτε για τις ανάγκες ενός ρόλου είτε γιατί έτσι καθιέρωσαν ένα τελείως προσωπικό στιλ, και είναι κούκλες.

Ίσως η Γκρέις Τζόουνς να είναι η πρωτοπόρος του Κότζακ look, αν και Κότζακ ακριβώς δεν τη λες. Πάντα ξύριζε τα πλάγια, αλλά άφηνε ένα -με μοιρογνωμόνιο κομμένο- γεωμετρικό τρίχινο σχήμα στην κορυφή του κεφαλιού της.

Πιο πρόσφατες εισαγωγές στο σύμπαν της καράφλας είναι η η Eleven-Μίλι Μπόμπι Μπράουν στον πρώτο κύκλο του «Stranger Things» και η Σίρα Χάας, η πρωταγωνίστρια του «Unorthodox».

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μια κοινή θνητή θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση. Το βλέπουμε και στο GNTM Greece, όταν φτάνει η ώρα να αλλάξουν κόμη οι υποψήφιες: κλάματα και μοιρολόγια! Το μαλλί έχει πάντα μεγάλη σημασία στον τομέα αυτοπεποίθηση. Κρύβει ατέλειες, μαγουλάκια, πεταχτά αυτιά, στραβές μυτούλες και λοιπά.

Όμως τα κορίτσια που ακολουθούν αφενός είναι σοβαροί επαγγελματίες, αφετέρου δεν τρέχει και τίποτα αν δεν ανεμίζει το μαλλί τους στον άνεμο. Έχουν καλοσχηματισμένο κεφάλι και τέλεια χαρακτηριστικά προσώπου, άρα καμία ανασφάλεια!

sinead.jpg

Σινίντ Ο’Κόνορ

Ήταν η πρώτη διάσημη που οι millennials είδαμε με ξυρισμένο κεφάλι να ερμηνεύει την τραγουδάρα «Nothing Compares to You». Φήμες λένε πως στη συνέχεια άφησε λίγο το μαλλάκι της να μεγαλώσει, ώσπου κάποιοι άρχισαν να την μπερδεύουν με τη συνάδελφό της Enya. Τα ξαναπήρε με την ψιλή και έκτοτε το στιλ κουρούπα έγινε το σήμα κατατεθέν της. «Δεν ένιωθα ο εαυτός μου μέχρι που ξύρισα τα μαλλιά μου. Οπότε, ακόμα κι όταν θα είμαι μια ηλικιωμένη γυναίκα, θα τα κρατήσω έτσι» έχει δηλώσει, και το τηρεί.

alien.jpg

Σιγκούρνεϊ Γουίβερ

Στο «Alien 3», το 1992, η Σιγκούρνεϊ-Ρίπλεϊ-Γουίβερ αφήνει ελάχιστη τρίχα στο κεφάλι της. Και δημιουργεί σούσουρο. Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλοι στο καστ είχαν κουρουπίτσες, για τις ανάγκες των ρόλων τους. Όταν σου το ζητάει ένας σκηνοθέτης σαν τον Ντέιβιντ Φίντσερ, δεν κάνεις κόνξες.

G.I. JANE =demi moore = homecoming the pretenders

Ντέμι Μουρ

Ξυρίστηκε το 1997 για να παίξει την «Επίλεκτη». Η σκηνή της ταινίας όπου απαρνιέται τα μαλλιά της είναι συγκλονιστική, με το τραγούδι «Homecoming» των Pretenders να ακομπανιάρει την ξυριστική μηχανή. Τη μιμήθηκε η κόρη της Ταλούλα Γουίλις, αλλά ακουσίως και ο πρώην σύζυγός της Μπρους Γουίλις, που, όταν του έπεσαν τα μαλλάκια του, σχολίασε: «Ο Θεός εφηύρε τη φαλάκρα για να κάνει τους άντρες πιο ταπεινούς».

theron.jpg

Σαρλίζ Θερόν

Η ταινία είναι το «Mad Max» και εκείνη είναι η Φουριόζα. Είναι κουκλάρα και το ξέρει, με ή χωρίς μαλλί, με ή χωρίς μακιγιάζ, με ή χωρίς χέρι.

ann.jpg

Αν Χάθαγουεϊ

Απαρνήθηκε την πλούσια καστανή της κόμη για τους «Άθλιους». Δεν το πήρε καλά. Έχει πει: «Το κόψιμο των μαλλιών μου με έκανε να κλαίω σε υπερβολικό βαθμό. Ήμουν απαρηγόρητη». Από την άλλη, είναι λίγο κλαψοτέτοια η Αν Χάθαγουεϊ. Κάθε φορά που βλέπεις την έκφρασή της, νομίζεις πως θα βουρκώσει. Anyway. Κατά την προετοιμασία των «Αθλίων» τρεφόταν με λιγότερες από 500 θερμίδες την ημέρα και έχασε 11 κιλά. Πάντως η δίαιτα και το κλάμα δεν πήγαν χαμένα, αφού ο ρόλος τής απέφερε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

cate.jpg

Κέιτ Μπλάνσετ

Κουρεύτηκε για να γίνει η Φιλίπα στην ταινία «Heaven» του 2002. Βρήκε την εμπειρία ευχάριστη: «Το να ξυρίσω το κεφάλι μου ήταν απελευθερωτικό. Έπρεπε να γίνει για τον ρόλο, αλλά στη συνέχεια το ξανάκανα. Στο σχολείο ήταν επαναστατική πράξη. Είχα τα μαλλιά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά, κάτι που σκέφτομαι να ξανακάνω». Όπως λέει και η παροιμία, «Μαθημένο είναι το αρνί, να του παίρνουν το μαλλί».

natal.jpg

Νάταλι Πόρτμαν

Ήταν στο «V for Vendetta» που έκοψε στον μισό πόντο τα μαλλιά της. Της άρεσε και κράτησε το κοντό για αρκετό χρονικό διάστημα. Άλλη μια κούκλα με πρόσωπο σαν ζωγραφιστό.

lupita-12.jpg

Λουπίτα Νιόνγκο

Είναι επισήμως «η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο». Από το 2013, που την απολαύσαμε στο «12 χρόνια σκλάβος», έχει πάντα κοντό μαλλί.

stran.jpg

Μίλι Μπόμπι Μπράουν

Στα 13 της κέρδισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον παίζοντας στη σειρά «Stranger Things». Παρά το νεαρό της ηλικίας της, οι δηλώσεις της ήταν ωριμότατες: «Δεν ανησύχησα καθόλου για τα μαλλιά μου. Δεν με νοιάζει το πώς φαίνομαι. Με νοιάζει το τι πιστεύουν οι άνθρωποι για μένα. Θέλω να λένε “Α, είναι τόσο καλή” κι όχι “α, είναι τόσο όμορφη”. Ναι, είναι δύσκολο κάποιος να το περνάει αυτό [να ξυρίζει τα μαλλιά του], αλλά είναι δυσκολότερο να ασθενήσει, ας πούμε, από αλωπεκία ή καρκίνο, και να χάσει τα μαλλιά του χωρίς να είναι δική του επιλογή». Δείτε και το βίντεο από όταν ήταν έξι χρονών και λιώστε!

unorth.jpg

Σίρα Χάας

Ισραηλινή με μικρή ακόμα καριέρα, λόγω ηλικίας, κυρίως στην πατρίδα της. Με τη σειρά «Unorthodox» του Netflix έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου και απέδειξε πως είναι αμάσητη και δεν κωλώνει με τρίχες… Φέρνει λίγο στην Κάιλι Μινόγκ ή είναι ιδέα μας;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice