Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει η Λίλα Μος, κόρη της Κέιτ Μος;
© David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Marc Jacobs Beauty
Celebrities

Τι θα γίνει μεγαλώνοντας η Λίλα Μος, κόρη της Κέιτ Μος; Μάντεψε!

Η μαμά της λέει μοντέλο, ο μπαμπάς της δημοσιογράφος, κι εκείνη...

Η κόρη της Κέιτ Μος, τοπ μόντελ, και του Τζέφερσον Χακ, συνιδρυτή του περιοδικού Dazed and Confused, είναι το νέο αίμα στον κόσμο του μόντελινγκ.

Η Λίλα Γκρέις είναι κόρη της Κέιτ Μος και είναι 17 χρονών. Με όρους κανονικών ανθρώπων, βρίσκεται ηλικιακά στο σταυροδρόμι της ζωής όπου πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Με δυο διάσημους και επιτυχημένους στον τομέα τους γονείς, μάλλον δεν θα χρειαστεί να τρέχει σε φροντιστήρια και να αγωνιά για εξετάσεις τύπου Πανελλαδικές… Το μέλλον της Λίλα ήταν μάλλον προαποφασισμένο, ίσως και γονιδιακά. Γεγονός είναι πως αποτελεί το νέο αίμα στο σύμπαν του μόντελινγκ και ήδη έχει τραβήξει πάνω της τα φλας και τα φώτα της δημοσιότητας.

Ποια είναι η Λίλα Γκρέις Μος Χακ;

Γεννημένη στις 29 Σεπτεμβρίου του 2002, μεγάλωσε μοιράζοντας τον χρόνο της πλάι στην υπερδιάσημη μητέρα της και τον γκουρού του εναλλακτικού ομίλου και περιοδικού Dazed and Confused, Τζέφερσον Χακ.

Οι γονείς της γνωρίστηκαν το 2001 όταν ο Χακ πήρε συνέντευξη από την Κέιτ Μος για το περιοδικό Dazed and Confused. Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ και διέλυσαν ό,τι τέλος πάντων είχαν αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης τους, συμμετείχαν και οι δυο στο μεγάλωμά της. «Περνάω πολύ χρόνο με τη Λίλα Γκρέις. Η σχέση μου μαζί της αλλά και με τη μητέρα της είναι από τα πράγματα για τα οποία είμαι κυρίως περήφανος στη ζωή μου», έχει δηλώσει ο Τζέφερσον Χακ.

Και οι δυο γονείς της Λίλα Γκρέις φρόντισαν να προστατεύσουν τα παιδικά χρόνια της κόρης τους. Ό,τι υπάρχει σε φωτογραφικό υλικό είναι ελάχιστες παπαρατσικές πόζες της. Την ίδια στιγμή φρόντισαν να τη μεγαλώσουν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, με κανόνες και όρια. Η Κέιτ Μος μάλιστα ομολογεί: «Είμαι πραγματικά αυστηρή. Η Λίλα λέει πως είμαι πιο αυστηρή από άλλους γονείς»

Η επιρροή του επαγγέλματος της Κέιτ Μος στην κόρη της έγινε εμφανής όταν εκείνη ήταν 11 χρονών. Μαζί με την κόρη του Τζουντ Λο και της Σέιντι Φροστ έκαναν «σπιτικές» φωτογραφίσεις μόδας.

Όμως υπήρχε κι ένας δημοσιογράφος πατέρας που είχε τα δικά του σχέδια για το μέλλον του παιδιού. Στα 13 της η Λίλα Γκρέις είδε ένα όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα, όταν πήρε συνέντευξη για το περιοδικό του πατέρα της, το Dazed, την Τζίτζι Χαντίντ. Πέρασε μαζί της ένα ολόκληρο απόγευμα στο Λονδίνο θέτοντας ερωτήσεις τύπου «Πόσο χρονών ήσουν όταν πήρες το πρώτο σου φιλί;» ή «Ποιο ήταν το πιο τρελό πράγμα που σου ζητήθηκε να κάνεις κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης».

Στα 14 της η πλάστιγγα έγειρε και πάλι προς το μόντελινγκ. Είναι Μάιος του 2017 όταν η Λίλα γίνεται το πιο φρέσκο πρόσωπο της λονδρέζικης εταιρείας The Braid Bar και αφήνει άφωνους τους φωτογράφους με τον επαγγελματισμό της. Μαζί της άλλο ένα παιδί διασήμου, η Στέλα Τζόουνς, κόρη του φρόντμαν (μαζί με τον Τζο Στράμερ) των Clash, Μικ Τζόουνς.

Τελικά η Λίλα Γκρέις διάλεξε Κέιτ και το 2018 πήρε τη μεγάλη απόφαση να μπει στο μόντελινγκ. Τον Οκτώβριο της χρονιάς υπογράφει και επισήμως συμβόλαιο με το πρακτορείο ταλέντων της μητέρας της και μπαίνει με τα μπούνια στη δουλειά. «Λάτρευα να παρακολουθώ τη μητέρα μου να φωτογραφίζεται. […] Όταν έκανα το πρώτο μου μόντελινγκ shoot, μου άρεσε, το απόλαυσα, ήθελα και άλλο».

Ο Μαρκ Τζέικομπς την προσέλαβε για ένα μεγάλο gig, για να προμοτάρει το άρωμά του. Ήταν εκείνος άλλωστε που είχε επισημάνει την ισχυρή προσωπικότητα της μικρής όταν η Λίλα ήταν μόλις έξι χρονών. Είχε βρει τη μούσα του; Το μέλλον θα έδειχνε.

Όσο για το πρακτορείο ταλέντων της Κέιτ Μος, η ίδια ορίζει τις συντεταγμένες του: «Δεν θέλω στην πραγματικότητα όμορφους ανθρώπους. Θέλω άτομα που θέλουν να τραγουδούν και να χροεύουν και να παίζουν. Θέλω να δημιουργήσω σταρ». Προφανώς και θεωρεί πως η κόρη της έχει τις προδιαγραφές να γίνει σταρ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice