Ανασκόπηση 2020: Οι πιο σημαντικές στιγμές της showbiz
Ίσως ήταν η χρονιά με τη λιγότερο Μύκονο ever!
Συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες στιγμές των διασήμων τη χρονιά που φεύγει. Ποιοι πρωταγωνίστησαν σε Ελλάδα και κόσμο.
Το 2020 ίσως ήταν η χρονιά με τη λιγότερη Μύκονο ever. Είχε όμως από όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει το μενού της σόουμπιζ. Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη, περίεργη χρονιά στην οποία προσαρμόστηκαν, εύκολα ή δύσκολα, και οι διασημότητες.
Το συγκλονιστικό γεγονός της σόουμπιζ ήρθε στην αρχή του έτους από το βασιλικό ρεπορτάζ. Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι ταρακούνησαν το σύμπαν με την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν στην Αμερική.
«Σκοπεύουμε να απομακρυνθούμε από τους ρόλους ως "ανώτατα" μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, ενώ θα συνεχίσουμε παράλληλα να στηρίζουμε την Αυτού Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα» δήλωναν στις 8 Ιανουαρίου του 2020. Το θέμα τους απασχολούσε καθημερινά τα ΜΜΕ μέχρι τον Μάρτιο, όταν άρχισαν τα πραγματικά δύσκολα.
Ό,τι celebrity νέο μάθαμε, καλό ή κακό, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το μάθαμε κυρίως από τα social media. Διασημότητες με το κινητό στο χέρι πόσταραν στο Instagram, που κατά πώς φαίνεται αντικαθιστά τα περιοδικά. Συνήθως μας έδειχναν τις διακοπές τους, τα σπίτια τους, τα ρούχα τους, τον σκύλο τους, τη μαμά τους, τα παιδιά τους, το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους ή τα πασχαλινά αυγά τους.
Εν έτει 2020 μας έδειξαν και τον κορωνοϊό τους. Οι, ας τους ονομάσουμε Covidebrities, μας ενημέρωσαν ότι νόσησαν, μοιράστηκαν τις δικαιολογημένες αγωνίες τους. Η αρρώστια ως θέαμα, οκ, αλλά και ως αφύπνιση. Ο ιός δεν διάλεγε ξενιστή με ταξικά ή κοινωνικά κριτήρια, όλοι ήταν πιθανό να αρρωστήσουν, τίποτα πρωτότυπο. Μοναδική «πρωτοτυπία» η ρητορική μίσους απέναντι σε άρρωστους rich and famous από τους σχολιαστές του ίντερνετ. Ήταν πιο κακόψυχοι από ποτέ. Κάθε αμφισβήτηση, καχυποψία και «ψόφος» κι ένα fame story για κάθε ανώνυμο σχολιαστή.
Στα ίδια κορωνοσυμφραζόμενα και υπό το hastag Μένουμε Σπίτι, οι διάσημοι χόρεψαν στο ΤικΤοκ, τραγούδησαν όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του από το σπίτι του, μαγείρεψαν, έκαναν γυμναστική.
Εν Ελλάδι είχαμε και τα θρησκευτικά μας. Κάποιοι σήκωσαν συζητήσεις προχωρώντας σε ομολογίες πίστης τύπου «Θα κοινωνήσω» και «θα πάω στην εκκλησία». Βοήθειά σου.
Μεγάλου παπά ευαγγέλιο και οι αμφισβητίες και επαναστάτες απέναντι στην πανδημία. Ένιωσαν μέσα τους μια φούντωση και μια αδικία και είπαν να μην την αφήσουν να πάει ανεκμετάλλευτη. Ή ανακάλυψαν μια καταχωνιασμένη γνώση και είπαν να μην πάει χαμένη. Άμα δεν έχεις καμιά ουσιαστική δραστηριότητα, κάπως πρέπει να κρατιέσαι σε φόρμα διασημότητας, ακόμα και παριστάνοντας τον επιστήμονα ή τον Τσε Γκεβάρα.
Ξεχωριστό και μεγάλο κεφάλαιο οι δωρεές για τις έρευνες στη θεραπεία του κορωνοϊού. Oι έχοντες και κατέχοντες φήμη και μετρητό, άνοιξαν τα πορτοφόλια τους και συνεισέφεραν στην ανθρωπότητα. Υπέροχο, κι ας τους κατηγορούνται για επικοινωνιακά τερτίπια.
Όμως ευτυχώς η ζωή συνεχίστηκε με την αδιανόητη δύναμή της, ισορροπώντας τον ζόφο και τον θάνατο με εγκυμοσύνες και γεννητούρια. Δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι που έγιναν ή θα γίνουν γονείς. Από τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τον Γιάννη Αντετοκούμπο μέχρι την Τζένη Μπαλατσινού και τον Σταμάτη Γονίδη και από τον Ρόμπι Γουίλιαμς και τον Ταραντίνο μέχρι την Τζίτζι Χαντίντ και τη Νίκη Λυμπεράκη. Όμως μαζί με τα συγχαρητήρια του απλού κόσμου, είδαμε και κάτι πρωτόγνωρο. Μερικά λάβρα κατηγορώ του στιλ: «Πώς τολμάς σε αυτή την ηλικία να γίνεις γονιός;». Να που βάλαμε κεχαγιά στα ωάριά μας.
Ένα κλικ πριν τα γεννητούρια ήταν οι αρραβώνες και οι γάμοι. Παρά τις απαγορεύσεις, παντρεύτηκαν αρκετοί. Από τη Σκάρλετ Γιόχανσον μέχρι την Ελεωνόρα Ζουγανέλλη, φάγαμε και φέτος αρκετά κουφέτα, έστω και ψηφιακά.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκτός από το ζόρι του κορωνοϊού η Αμερική είχε και τον Τραμπ. Η πολιτικοποίηση και η κινητοποίηση των διασήμων για συμμετοχή στις εκλογές υπήρξε πρωτοφανής. Το VOTE πήρε και έδωσε, και μάλλον έφερε αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί και η αντίδραση της σόουμπιζ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και το κίνημα Black Lives Matter. Το θέμα έφτασε και στην Ελλάδα με την Καίτη Γαρμπή να αποστομώνει διάφορους στο twitter.
Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Κάνιε Γουέστ ως υποψήφιος πρόεδρος και ως κύριος Κιμ Καρντάσιαν. Η «αγία οικογένεια» είδε την εκπομπή της να κόβεται και αποφάσισε να αφοσιωθεί στο ινφλουένσινγκ και στα κοινωνικά. Μέλη της, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, δεν άντεξαν την κλεισούρα των λοκντάουν και έστησαν χοντροκομμένες φιέστες για τα γενέθλιά τους.
Μια κατηγορία της σόουμπιζ μόνος του ο Τομ Χανκς. Στις 27 Δεκεμβρίου του 2019 έγινε επίτιμος Έλληνας πολίτης, αλλά το γιόρταζε με κάθε ευκαιρία όλο το 2020. Διαφήμισε την Ελλάδα με κάθε ευκαιρία, πέρασε κορωνοϊό μαζί με τη γυναίκα του και συμπατριώτισσά μας Ρίτα Γουίλσον, ανάρρωσαν, ήρθαν διακοπούλες στη χώρα μας.
Το ντόπιο κίνημα #mekathetouni ήρθε ως απάντηση στη δημοσιοποίηση ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Τούνη. Όλοι τάχθηκαν με το μέρος της, καταδικάζοντας απερίφραστα το porn revenge, όλως παραδόξως δεν είχαμε επώνυμα μαθήματα ηθικολογίας.
Και τρία μικρά αλλά συγκλονιστικά νεά: Η Γκουίνεθ Πάλτλοου λατρεύει το αιδοίο της, γι’ αυτό και κυκλοφόρησε κερί με το άρωμά του. Η Πάμελα Άντερσον παντρεύτηκε για να χωρίσει σε 12 μέρες. Η Αντέλ έχασε 44 κιλά. Και του χρόνου.