Πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, Όπρα Γούινφρεϊ
© Harpo Productions/Joe Pugliese via Getty Images/Ideal Image
Celebrities

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν: Η αντίστροφη μέτρηση πριν την Όπρα

Στο μεταξύ, ο 99χρονος βασιλικός σύζυγος πρίγκιπας Φίλιππος παραμένει εύθραυστος, υπό νοσοκομειακή παρακολούθηση, και κύκλοι του παλατιού ισχυρίζονται ότι η συνέντευξη θα είναι αποκαλυπτική

Τι έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής για την πολυσυζητημένη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Aν ξεφυλλίζει κανείς έντυπα του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, τον Spectator για παράδειγμα, αρχίζει να συμπαθεί τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι. Η συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ​, που θα μεταδοθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου, θα δείξει ποιος έχει δίκιο κι αν έχει κάποιος δίκιο: ο «σοβαρός» βρετανικός Τύπος πάντως, πνέει μένεα εναντίον της θρασυτάτης που έκλεψε τον πέμπτο στη σειρά διάδοχο και τον εγκατέστησε στο αγοραίο τοπίο της σαπουνόπερας «Σάντα Μπάρμπαρα».

Η συνέντευξη, που αναμένεται να προσελκύσει 100 εκατομμύρια θεατές, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη μετάβαση του ζεύγους «των δουκών του Σάσεξ» από τη βασιλική οικογένεια στην ελίτ του Χόλιγουντ ―να αποτελέσει δηλαδή ένα είδος rebranding. H εφημερίδα Guardian, που δεν θεωρείται μεγάλος θαυμαστής του θεσμού του βασιλείας, αναρωτιέται μήπως η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι μεγαλύτερο όνομα και μεγαλύτερη celebrity από τους δυο απόβλητους των Γουίντσορ.

Στο μεταξύ, ο 99χρονος βασιλικός σύζυγος πρίγκιπας Φίλιππος παραμένει εύθραυστος, υπό νοσοκομειακή παρακολούθηση, και κύκλοι του παλατιού ισχυρίζονται ότι η συνέντευξη θα τον στείλει στον τάφο. Στο τρίλεπτο trailer της δίωρης συνέντευξης ίσως η Όπρα να υπόσχεται περισσότερες αποκαλύψεις, γκρίνιες και παράπονα απ’ όσα θα ακουστούν τελικά. Όμως, το παλάτι έχει ήδη αντεπιτεθεί: ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν διαπράξει εγκλήματα καθοσιώσεως πρώτον με το να φύγουν από τη χώρα και δεύτερον με να εμπλακούν με εμπορικές επιχειρήσεις. Κύκλοι του Μπάκινχαμ υπογραμμίζουν ότι, ενώ το ζεύγος μετανάστευσε για να αποφύγει την κακή δημοσιότητα, δεν κάνει τίποτ’ άλλο παρά να επιζητεί τη δημοσιότητα.

Meghan Markle Tells Oprah Why She's READY to Speak Out in New Tell-All Interview

Καθώς στη συνέντευξη σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τον ρατσισμό, την αστυνομική βία και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, διαπράττουν κι ένα ακόμα έγκλημα: παρουσιάζονται ως «προοδευτικό» ζευγάρι από εκείνα που φιγουράρουν στο περιοδικό People - politically correct αλλά με τεράστια ακίνητη περιουσία και ελκυστικά συμβόλαια με το Spotify και το Νetflix.

Το βρετανικό κοινό αναμένεται να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της Μέγκαν για τον ρατσισμό που αντιμετώπισε ενώ ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και, πράγματι ο Τύπος των Τόρηδων θεωρούσε ότι ήταν too much: ηθοποιός (και μάλιστα όχι με τη λάμψη της Γκρέις Κέλι), διαζευγμένη, Αμερικανίδα και μεγαλύτερη από τον Χάρι κατά δύο χρόνια. Και βεβαίως χωρίς αριστοκρατική καταγωγή. Το ερώτημα της Όπρα επ’ αυτού είναι γιατί δίνει κανείς σημασία στις φυλλάδες και πώς οι φυλλάδες μπορούν να σε διώξουν από την ίδια σου τη χώρα, όπως έδιωξαν τον Χάρι. Ο σοβαρός Τύπος, αν και δεν πέφτει στο επίπεδο των tabloids, καταλήγει στην ίδια εχθρότητα: η Μέγκαν και ο Χάρι είναι τεμπέληδες· δεν έχουν την αίσθηση του καθήκοντος· δεν κατανοούν τη σπουδαιότητα του πρωτοκόλλου. Οι εφημερίδες ονομάζουν την απόσυρση του ζεύγους από τις καθημερινές υποχρεώσεις της βασιλικής οικογένειας «Megxit» και την αποδίδουν στην τάση της σημερινής γενιάς για καλοπέραση και δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις.

Meghan Markle Accuses Royal Family of Spreading Lies in New Oprah Interview

Η Όπρα είναι φίλη του ζεύγους και τους βοήθησε στην αρχή να βρουν ένα προσωρινό σπίτι Μπέβερλι Χιλς, περιουσία του φίλου της, του παραγωγού Τάιλερ Πέρι. Στη συνέχεια, η Όπρα και οι δούκες του Σάσεξ έγιναν γείτονες σε έναν παραθαλάσσιο θύλακα της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα και μάλιστα αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικα δώρα. Ο βρετανικός Τύπος που δεν συμπαθεί τη Μέγκαν θεωρεί ότι η Όπρα δεν θα είναι αντικειμενική και ότι με τη συνέντευξη προσπαθεί να βοηθήσει το κατατρεγμένο ζεύγος σ’ αυτή την «τελετουργική μετάβαση». 

Τέλος, μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Morning Consult έδειξε ότι, για το αμερικανικό κοινό, η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει το πιο αξιοσέβαστο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας, με την Κέιτ Μίντλτον, τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, να έρχεται δεύτερη και τον πρίγκιπα Χάρι τρίτο. Η συνέντευξη της Όπρα θα συναγωνιστεί την τηλεθέαση του «The Crown» του Netflix το οποίο βλέπουν 78 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice