Η βασίλισσα Ελισάβετ και οι διάδοχοι της
Η βασίλισσα Ελισάβετ και οι διάδοχοι της © Theroyalfamily/ instagram
Celebrities

Κάρολος και Ουίλιαμ αποφασίζουν για τη βασιλική οικογένεια

Τι αναφέρει ο βρετανικός Τύπος

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ αναμένεται να πάρουν τις επόμενες αποφάσεις για το μέλλον της βασιλικής οικογένειας

Εξελίξεις δρομολογούνται στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου καθώς σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η Daily Mail οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον του παλατιού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο κληρονόμοι θα σχεδιάσουν από κοινού με τη βασίλισσα ποια μέλη του παλατιού θα εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια και τι ακριβώς θα κάνουν.

Οι εξελίξεις αυτές όπως εξηγεί η Daily Mail έρχονται μετά τον θάνατο του πρίγκιπας Φιλίππου ο οποίος στήριζε μία σειρά από ιδρύματα και οργανώσεις. Η αποχώρηση ωστόσο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ περιπλέκει τα πράγματα καθώς μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που βοηθούν το παλάτι σε ρόλους υψηλού προφίλ.

Πηγές ανέφεραν στην Telegraph ότι δεν γίνεται να ληφθούν αποφάσεις χωριστά από τα επίσημα και προσωπικά καθήκοντα επειδή συνδέονται πολύ στενά. Ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται επίσης ότι ηγείται των συνομιλιών επειδή αυτός είναι που θα γίνει πρώτος βασιλιάς και επειδή οι όποιες άμεσες αποφάσεις θα επηρεάσουν τη βασιλεία του. Ωστόσο, πιστεύεται ότι και ο γιος του Γουίλιαμ ήθελε να εμπλακεί σε κάθε βήμα για τις σημαντικές πολιτικές που θα τον επηρεάσουν όταν κληρονομήσει τον θρόνο.

Στο μεταξύ, το κενό που προκάλεσε η αποχώρηση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ πιστεύεται ότι θα καλυφθεί από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τη κόμισα του Γουέσεξ Σόφι, τον μικρότερο δηλαδή γιο της βασίλισσας και την σύζυγό του. Αναμένεται να αναλάβουν μεγαλύτερους ρόλους παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εκπληρώσει 544 καθήκοντα από τον προηγούμενο χρόνο πριν από το lockdown του κορωνοϊού.

Παράλληλα, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για το μέλλον των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει ο πρίγκιπας Άντριου μετά την αποχώρησή του από τα καθήκοντα του στη οποία υποχρεώθηκε μετά τη συνέντευξη για τη φιλία του με τον Τζέφρι Έπστάιν.

Ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες πώς θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά.

Γουίλιαμ-Κέιτ και Μέγκαν-Χάρι σε προ Megxit εποχές

Σύμφωνα με την Daily Mail πάντως ο πρίγκιπας Κάρολος επιθυμούσε μια μικρότερη μοναρχία που θα αποτελούνταν από τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον ίδιο, τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης, τους Κέιμπριτζ και τον Πρίγκιπα Χάρι. Στον σχεδιασμό αυτό, ο Δούκας του Σάσεξ αναμενόταν να βοηθήσει μέχρι τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις μεγαλώσουν και αναλάβουν ρόλους.

Άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης αποκάλυψαν ότι ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και η Βασίλισσα θα πρέπει να συζητήσουν εάν θα συνεχίσουν με χιλιάδες δεσμεύσεις ετησίως ή θα τις μειώσουν. Το ερώτημα είναι, όπως αναφέρει πηγή, αν οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των δεσμεύσεων και πόσα άτομα απαιτούνται για να επιτευχθούν, ή βάσει της απόφασης πόσα άτομα θα πρέπει να υπάρχουν, κάτι που θα υπαγορεύσει και πόσες αρμοδιότητες θα αναλάβουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος πάντως ο πρίγκιπας Κάρολος συμμετείχε σε 550 βασιλικά καθήκοντα το 2019, ενώ ο δούκας του Κέιμπριτζ επικεντρώθηκε σε σε 220. Ο τελευταίος φαίνεται να προτιμά μία πιο στοχευμένη προσέγγιση ώστε να μπορεί να υποστηρίζει περισσότερο κάθε σκοπό. Επί του παρόντος, περίπου 15 μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετέχουν σε περισσότερα από 3.000 καθήκοντα ετησίως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice