Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: 10 χρόνια γάμου
EPA/IAN LANGSDON
Celebrities

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: 10 χρόνια γάμου

Θυμόμαστε τα highlights του έρωτα, του γάμου, του έγγαμου βίου τους

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον συμπληρώνουν 10 χρόνια γάμου. Θυμόμαστε την ερωτική τους ιστορία, την παραμυθένια τελετή, στιγμές του έγγαμου βίου.

Θέλοντας να μην το ριψοκινδυνεύσουν με το δίσεκτο και φορτωμένο προκαταλήψεις 2012, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ επισημοποίησαν τον έρωτά τους στις 29 Απριλίου του 2011. Όχι ότι πήραν κάποια βεβιασμένη και βιαστική απόφαση. Το κισμέτ είχε αποφασίσει ερήμην τους πολύ νωρίτερα. Ο πρίγκιπας και η Κέιτ γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα το 2001 ως φοιτητές και αρραβωνιάστηκαν 9 χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2010. Στο μεσοδιάστημα χώρισαν μία φορά με πάταγο το 2007 για μερικούς μήνες. Τα «τσακάλια» της βασιλικής οικογένειας λογικά θα ξεψάχνιζαν το παρελθόν της, καθώς η επιλογή νύφης για τον Γουίλιαμ, τον μελλοντικό βασιλιά της Βρετανίας, ήταν κρίσιμη. Τα ΜΜΕ ωστόσο ίσως την ξεψάχνιζαν πιο εμπεριστατωμένα από το παλάτι παίρνοντάς την στο κατόπι και προκαλώντας της ασφυξία. Η νεαρή αντιμετώπισε την κατάσταση με κότσια, σθένος και μερικές σποραδικές μηνυσούλες.

Κόρη ενός πιλότου και μιας αεροσυνοδού, ήταν έξυπνη, όμορφη και πτυχιούχος με άριστα στην Ιστορία της Τέχνης. Η Κέιτ είχε ένα μόνο μειονέκτημα: δεν ήταν γαλαζοαίματη, δεν ήταν αριστοκράτισσα. Βρισκόμασταν όμως στο 2010 και η καταγωγή είχε παύσει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Αρραβωνιάστηκαν κατά τη διάρκεια διακοπών στην Κένυα, με τον Γουίλιαμ να περνά στο δάκτυλο της Κέιτ το πολύτιμο δακτυλίδι που είχε περάσει και ο πατέρας του στην Νταϊάνα. Φωτογράφος της τελετής ο μεγάλος Μάριο Τεστίνο.

12935899.jpg
EPA/MARIO TESTINO

Ο γάμος τελέστηκε στις 29 Απριλίου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ από τον αρχιεπίσκοπο της Αγγλίας. Ωραία η νύψη, ωραία τα προικιά τους, ωραία και η παρέα της που κάνει τη χαρά της: καλεσμένοι περίπου 2000 εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, επιχειρηματικής και royal διαπλανητικής πραγματικότητας. Έξω από την εκκλησία γινόταν το γνωστό σύστριγγλο, με τους ακάλεστους κοινούς θνητούς να στρατοπεδεύουν στους γύρω δρόμους με την ελπίδα να δούνε λίγο γάμο, κάναν celebrity, κάποιο εντυπωσιακό outfit.

9314617.jpg
EPA/WOOLWORTHS/HO

Αντί για γαμπριάτικο ο Γουίλιαμ φορούσε τη στολή της Ιρλανδικής Φρουράς όντας συνταγματάρχης. Η νύφη ήταν υπέρλαμπρη με ένα νυφικό του Alexander MacQueen, διά χειρός Σάρα Μπέρτον, και μια τιάρα δανεική από τη βασίλισσα που ονομάζεται Λουλούδι του Λωτού. Η τελετή υπήρξε παραμυθένια, το ζεύγος έλαμπε, τα ανύπαντρα κορίτσια του κοσμάκη που έβλεπαν το θέαμα από την τηλεόραση έκαναν τα δικά τους τρελά όνειρα. Κλασικά πράγματα δηλαδή, άλλωστε γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν ακόμα βασιλιάδες;

gettyimages-113264835.jpg
© Pascal Le Segretain/Getty Images

Αρκετό μέρος της παράστασης και του σούσουρου έκλεψε η όμορφη αδελφή της Κέιτ, Πίπα Μίντλετον, και οι συγκρίσεις του νυφικού με ένα ανατριχιαστικά όμοιο, αυτό της Ισαμπέλας Ορσίνι, η οποία είχε παντρευτεί δύο χρόνια πριν την Κέιτ τον πρίγκιπα του Βελγίου Εντουάρντ ντε Λιν.

Κουμπάροι ήταν η Πίπα και ο Χάρι, τα αδέλφια του ζευγαριού. Αφού περάστηκε η κουλούρα και έλαβε τέλος το τελετουργικό, οι νεόνυμφοι έφυγαν καβάλα σε άρμα και βγήκαν στο μπαλκόνι του Μπάκινχαμ για το καθιερωμένο φιλί υπό τις ιαχές του πλήθους. Τελικά έδωσαν όχι ένα αλλά δύο φιλιά, δηλώνοντας δύο πράγματα: πρώτον ότι είναι ασυγκράτητα ερωτευμένοι και δεύτερον ότι είναι αντισυμβατικά τυπάκια που σπάνε πρωτόκολλα. Με μέτρο βέβαια. Η Κέιτ δεν είναι Μέγκαν, ούτε ο Γουίλιαμ Χάρι.

gettyimages-113268783.jpg
© Christopher Furlong/Getty Images

Δεν ξέρουμε αν το ζευγάρι έλαβε ως γαμήλια δώρα πυρέξ, σκουπάκια ή μίξερ χειρός, ξέρουμε όμως το δώρο της γιαγιάς Ελισάβετ. Η βασίλισσα της Αγγλίας «δώρισε» στον Γουίλιαμ τους τίτλους του Δούκα του Κέμπριτζ, του κόμη του Strathearn και του βαρόνου του Carrickfergus. Καταξοδεύτηκε!

Το γαμήλιο ταξίδι στις Σεϋχέλλες προσέφερε στους Κέμπριτζις μια ολιγοήμερη τροπικού τύπου απομόνωση. Μετά τον χορό στους ρυθμούς του Ησαΐα και τις τρέλες στις Σεϋχέλλες, Γουίλιαμ και Κέιτ άρχισαν να βαδίζουν στις ατραπούς της από κοινού ευτυχίας και να εκτελούν με συνέπεια τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και υποχρεώσεις.

gettyimages-994637952.jpg
© Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images

Τα 10 χρόνια γάμου είχαν για το ζεύγος του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ τρία πολύ χαριτωμένα παιδιά, τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις, φιλανθρωπίες, δημόσιες γκλαμ παρουσίες, ταξίδια και μια αγωνιώδη αναζήτηση της Κέιτ να βρει έναν ρόλο, ει δυνατόν παρόμοιο με της αειμνήστου πεθεράς Νταϊάνας. Τελικά, πολύ πριν γίνει βασίλισσα, έγινε βασίλισσα του στιλ και influencer, χωρίς μάλιστα να περνά χρόνο στα social media. Ό,τι φορούσε στις δημόσιες εμφανίσεις της ξεπουλούσε! Φορέματα εξαντλούνταν σε 8 λεπτά, σάιτ έπεφταν. Στα sold out συνέβαλλε και το γεγονός ότι η Κέιτ φρόντιζε και φροντίζει ακόμα να ντύνεται με προσιτά ρούχα. Στα βήματα της μακαρίτισσας, υιοθέτησε τη διακριτική κομψότητα και δικαιώθηκε. Είναι after all ένα παιδί του λαού.

9808931.jpg
EPA/LINDSEY PARNABY

Και μετά, ο ερχομός της Μέγκαν Μαρκλ στη Βρετανία άλλαξε τον ρου της βασιλικής ιστορίας, τάραξε την αδιατάρακτη ευτυχία των ενοίκων του Μπάκινχαμ και δημιούργησε το γνωστό τουρλουμπούκι. Η κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της κατακρίνει και φορτώνει ρετσινιές στους αυτοεξόριστους της Αμερικής παρά στους καλούς καγαθούς και υπάκουους Κέμπριτζις.

gettyimages-972331280.jpg
© Max Mumby/Indigo/Getty Images

Θα μείνει για την ώρα άγνωστος ο λόγος που τα αδέλφια Γουίλιαμ και Χάρι ψυχράνθηκαν. Λέγεται ότι οι Κέμπριτζις έβαζαν λόγια στον Χάρι «για αυτό το κορίτσι» προσπαθώντας να αποτρέψουν το απονενοημένο, όμως εκείνος, καψουράκος με περικεφαλαία, μπροστά στο δίλημμα «μπακούρι και πρίγκιπας ή γαμπρός και μεροκαματιάρης κοινός θνητός;», διάλεξε ασυζητητί και παλικαρίσια το δεύτερο. Φημολογείται πως η Κέιτ έκανε τη Μέγκαν να κλάψει την παραμονή του γάμου της. Τι να πει κανείς, εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν οι οικογενειακές ιστορίες.

Αλλά άλλο είναι το θέμα μας. Στην επέτειο των 10 χρόνων γάμου της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν χωράνε γκρίνιες, εικασίες, κλάματα και μοιρολόγια. Μόνο γιορτή.

9267693.jpg
EPA/MICHAEL DUNLEA

Αν και έχουν γραφτεί όλες οι λεπτομέρειες, ενδεχομένως το διψασμένο για γαλαζοαίματα νέα κοινό θα μάθει κάτι περισσότερο για τον γάμο του στέμματος από το καινούργιο ντοκιμαντέρ του BBC. Θα προβληθεί στις 30 Απριλίου και έχει τίτλο Royal Wedding: A Day to Remember. Γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο του γάμου της Κέιτ και του Γουίλιαμ και μιλούν οι διασημότεροι, από τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι που χοροστάτησε μέχρι τον συνθέτη Τζον Ρίτερ, την υπεύθυνη ανθοστολισμού Σέιν Κόνολι και στενούς φίλους του Γουίλιαμ και του Χάρι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice