Ο Πρίγκιπας του Σάσσεξ Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ©EPA/NEIL HALL
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας στήριζε οικονομικά τον Χάρι και την Μέγκαν μέχρι το καλοκαίρι του 2020©EPA/NEIL HALL
Celebrities

Ο Κάρολος χρηματοδοτούσε τον Χάρι μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Τι αποκαλύπτουν τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Κλάρενς

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας στήριζε οικονομικά τον γιο του, Χάρι, μέχρι το καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με εκπρόσωπο του οίκου Κλάρενς

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε στην πολυσυζητημένη συνέντευξη στην Oprah Winfrey ότι η οικογένειά του «σταμάτησε να τον στηρίζει οικονομικά» το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ο Πρίγκιπας Κάρολος χρηματοδοτούσε το νέο ζευγάρι μέχρι και το καλοκαίρι του 2020. 

Όταν τον Ιανουάριο του 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, έχοντας για βοήθεια και την κληρονομιά που του είχε αφήσει η μητέρα του Χάρι, πριγκίπισσα Νταϊάνα, «ο πρίγκιπας της Ουαλίας έδωσε ένα σημαντικό ποσό για να τους υποστηρίξει σε αυτή τη μετάβαση», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Κλάρενς και συμπλήρωσε πως «η χρηματοδότηση σταμάτησε το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου. Το ζευγάρι είναι πλέον οικονομικά ανεξάρτητο». 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 πως δεν επιθυμούν να έχουν πια ενεργό ρόλο και καθήκοντα ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και πως θα ήθελαν να «αλλάξουν κεφάλαιο στη ζωή τους» δοκιμάζοντας κατευθύνσεις που θα τους πρόσφεραν τη δική τους οικονομική ανεξαρτησία.

Παρότι η αποχώρηση του ζευγαριού προκάλεσε «βαθιά λύπη στην όλη την οικογένεια, ο ο πρίγκιπας της Ουαλίας θέλησε να το βοηθήσει στο νέο τους ξεκίνημα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η μοναρχία κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 87,5 εκατομμύρια λίρες το διάστημα 2020-21, μια αύξηση 18,1 εκατ. σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. 

Ωστόσο, το κονδύλι αυτό μειώθηκε κατά περίπου 1,2 εκατομμύριο λίρες μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια. 

Πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice