Evan Mock: Ο κοσμοπολίτης-αλήτης ηθοποιός-σκέιτερ με τo ροζ μαλλί

Τον γνωρίσαμε ως Aki στη σειρά Gossip Girl, τον αγαπήσαμε ως Evan για το εξαιρετικό του στιλ

Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Gossip Girl, Evan Mock, είναι μοντέλο, σκέιτερ και φωτογράφος με εξαιρετικό στυλ που δείχνει σε κάθε του εμφάνιση.

Προσπαθώντας να ορίσει τι είναι οι ΗΠΑ, ο Jesse Jackson είπε το 1984: «δεν μοιάζει με κουβέρτα φτιαγμένη από ένα ύφασμα και με ένα χρώμα αλλά με ένα patchwork πάπλωμα με διαφορετικές υφές, χρώματα, σχέδια, τα οποία μένουν ενωμένα με κοινή κλωστή». Ο Evan Mock γεννήθηκε το 1997 στo Oahu της Χαβάη από μπαμπά Αμερικανό και μαμά Φιλιππινέζα. Μεγάλωσε πάνω στα κύματα καθώς ο μπαμπάς του κατασκεύαζε πτερύγια για σανίδια του σερφ, ήδη από τα 70ς. Στα 18 του έφυγε από την καρδιά του Ειρηνικού και ταξίδεψε στην καρδιά της σόου μπιζ αναζητώντας κι αυτός το αμερικάνικο όνειρο.

Evan Mock

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε στη δεύτερη έκδοση του Gossip Girl, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο κι ενώ την παρέα του φανταστικού posh σχολείου Constance Billard αποτελούν έξι ηθοποιοί, εκείνος ξεχώρισε αμέσως. Δεν είναι μόνο τα ροζ μαλλιά του, είναι το κουλ στιλ, το σοφιστικέ προφίλ, η αίσθηση ότι είναι ένας κοσμοπολίτης αλήτης που μπορεί να ταξιδέψει στο Μιλάνο για το σόου του Versace, στο Παρίσι για το Fashion Week ή στο Λονδίνο για την επίδειξη της Viviene Westwood και να χαθεί με τις ώρες κάνοντας σκέιτ σε ένα πάρκο του Λος Άντζελες.

Evan Mock

Όταν το 2019 έβαψε τα μαλλιά του ροζ, δεν περίμενε ποτέ την εξέλιξη που θα είχε μια τέτοια απόφαση. Ήταν για ένα στοίχημα που έχασε στο σερφ: αρχικά έκοψε τα μακριά μαύρα μαλλιά του κι έπειτα ο κολλητός του τού είπε: «γιατί δεν τα βάφεις;». Ήταν ήδη από έφηβος μοντέλο στο πρακτορείο IMG. Στο πάρκο που κάνει σκέιτ θα τον πετύχει ο καλλιτέχνης Tom Sachs. «Ο φίλος μου ο Φρανκ έχει κουλ μαλλιά σαν τα δικά σου, πες του ένα γεια», θα του πει και τον μαγνητοσκοπεί. Όπου Φράνκ, ο διάσημος τραγουδιστής Frank Ocean, ο οποίος ανέβασε το βίντεο με τον Evan. Οι followers του εκτοξεύθηκαν, η φήμη του πολλαπλασιάστηκε. «Mε βοήθησε πολύ. Σκεφτόμουν: γαμώτο, έκανα τα πάντα και το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα Instagram post;», αναρωτήθηκε σε μια συνέντευξή του στο GQ Αυστραλίας.

Evan Mock

 

[[{"fid":"915986","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Evan Mock","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Evan Mock","field_text[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"8":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Evan Mock","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Evan Mock","field_text[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Evan Mock","title":"Evan Mock","class":"media-element file-default","data-delta":"8"}}]]

 

Είναι όμως το άστρο του, έμοιαζε έτοιμος να υποδεχτεί την αγάπη του κόσμου. Άφησε στην άκρη τα φωτογραφικά του πρότζεκτ, όπως το να καλύψει το backstage του Travis Scott στην παγκόσμια περιοδεία του ή να φωτογραφίσει τα ρούχα Drew House του Justin Bieber για το μεγάλο όνειρο. Αν και 1,78, περπάτησε για οίκους όπως ο Balmain, o Louis Vuitton και ο Celine, στέλνοντας μάλιστα ο ίδιος μήνυμα στον σχεδιαστή Εντί Σλιμάν. Πρωταγωνίστησε σε καμπάνιες όπως για το άρωμα CK1, τη συνεργασία Jimmy Choo με την Timberland και το βίντεο για τα Venice sneakers του Saint Laurent, το οποίο και σκηνοθέτησε. Ήταν ο «κουλ σκέιτερ που έγινε μοντέλο», μέχρι που πέρσι ήρθε στη ζωή του το Gossip Girl, η αγαπημένη τηλεοπτική σειρά της προηγούμενης δεκαετίας. «Συλλέγω χόμπι. Η ηθοποιία μπαίνει κι αυτή στη λίστα. Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή, είχα αμφιβολίες για μένα», θα πει.

Evan Mock

Στο GG υποδύεται τον Aki που έχει σχέση με την Όντρεϊ κι επιθυμεί και τον κοινό τους φίλο, Μαξ. «Δεν θα ήθελα να δει το πρώτο επεισόδιο η μαμά μου», θα πει σε μια συνέντευξη χαριτολογώντας αφού στις περισσότερες σκηνές φασώνεται παρά μιλάει. Οι υποκριτικές του ικανότητες δεν ενθουσίασαν κάποιους αλλά έκανε τους πάντες να γυρίσουν προς τα εκείνον. Διαθέτει πια 865 χιλιάδες followers στο Instagram, μέσα από το οποίο παρακολουθούμε τη ζωή του. «Δεν αισθάνομαι influencer, είμαι περισσότερο αφηγητής αυτού που κάνω. Δεν βάζω πράγματα εκεί για να επηρεάσω κανέναν. Ελπίζω να εμπνεύσω τους ανθρώπους», θα πει σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό Glamour.

Evan Mock

Τον τελευταίο χρόνο βγαίνει με τη Gray Sorrenti, την κόρη του θρυλικού Mario και η βάση του είναι η Νέα Υόρκη. Ταξιδεύει στις μητροπόλεις του κόσμου και στα κόκκινα χαλιά κι εντυπωσιάζει με το πάντα αιχμηρό, άλλοτε genden fluid άλλοτε παιχνιδιάρικο στιλ του. Η εμφάνισή του στο MET Gala με Thom Browne αποτέλεσε μια από τις πιο φροντισμένες της βραδιάς. Ο ίδιος, εκτός από style icon νέας εποχής, έχει και ενεργή συμμετοχή στη δημιουργία της μόδας: το προσωπικό του brand «Sorry in Advance» βρίσκει κάποιος hoodies, t-shirts, κοσμήματα και παπούτσια, τα οποία ξεπουλάνε αμέσως. Πριν μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε και η συλλογή του για τον Jiuseppe Janotti που εκτός από παπούτσια έχει και μια μικρή σειρά από streetwear.

Sneakers «Sorry in Advance»

Εκείνος όμως, αν ήταν να διαλέξει, δεν θα φορούσε ούτε παπούτσια, ούτε μπλούζα, παρά μόνο ένα σορτς για σερφ. Ή ρούχα του σκέιτ που αγαπά ακόμη να κάνει στο Banzai Skate Park στη Χαβάη, λίγο πιο κάτω από το πατρικό του. Γι’ αυτό και γουστάρει τις συλλογές που κάνει με την εταιρεία RVCA, με έδρα το Los Angeles. «Είναι πραγματικά ξεχωριστά γιατί είναι συνυφασμένα με την οικογενειακή μου κληρονομιά και την ιστορία της Χαβάης». Ρούχα κλασικά με vintage αισθητική, σα τα έχεις αγοράσει από το ebay: hoodies, τζάκετ, παντελόνια και πουκάμισα που μυρίζουν αλμύρα Χαβάης.

Evan Mock

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice