Ice baths: Μια πρακτική του Wim Hof, που υπόσχεται ευεξία και καλή υγεία, έχει ξετρελάνει τους celebrities. Τι είναι;
Η Lady Gaga παίρνει το ice bath της / © instagram
Celebrities

Τι είναι τα ice baths που έχουν ξετρελάνει τους celebrities;

Από τη Lady Gaga μέχρι τη Madonna και τα αδέλφια Χέμσγουορθ, οι διάσημοι ανακαλύπτουν τα οφέλη της ψυχρολουσίας

Ice baths: Μια πρακτική του Wim Hof, που υπόσχεται ευεξία και καλή υγεία, έχει ξετρελάνει τους celebrities. Τι είναι;

Το όνομα του Wim Hof μπορεί να μη λέει πολλά για μας, όμως είναι το πιο καυτό όνομα στους κύκλους των celebrities. «Καυτό» τρόπος του λέγειν, γιατί ο Wim Hof προωθεί το μπάνιο σε πάγο. Τη μέθοδό του ακολουθούν από τη Lady Gaga μέχρι τον Τομ Κρουζ και από τη Madonna μέχρι τα αδέλφια Λίαμ και Κρις Χέμσγουορθ.

Η Wim Hof Method υποστηρίζει πως τα ice baths, δηλαδή η έκθεση στο κρύο, σε συνδυασμό με γόγκα και τεχνικές αναπνοής, είναι ένας επαναστατικός τρόπος για καλή υγεία και ευεξία. Ο ίδιος ο Χοφ, πολέμιος της συμβατικής ιατρικής, λέει πως έχει βρει το φάρμακο για την αρθρίτιδα, τον διαβήτη, το Πάρκινσον, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη διπολική διαταραχή, την κατάθλιψη, τον καρκίνο, τα πάντα όλα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wim Hof (@iceman_hof)


Η αλήθεια είναι ότι ο Ολλανδός δεν φοβάται το κρύο. Στα 17 του χρόνια, καθώς περπατούσε δίπλα σε ένα παγωμένο ολλανδικό ποτάμι, ένιωσε την παρόρμηση να βουτήξει. Αυτό ήταν. Έκτοτε έπεφτε καθημερινά στα μπουζάτα νερά. Εκτός από το κολύμπι, ασχολήθηκε με το καράτε, τη γιόκα και τον Ινδουισμό, αλλά ατομικά. Κάποια στιγμή η σύζυγός του, υποφέροντας από σχιζοφρένεια, έπεσε από τον 8ο όροφο μιας πολυκατοικίας και σκοτώθηκε. Τότε ο Χοφ αποφάσισε πως πρέπει να βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμένουν ήρεμοι κα να έχουν την αυτοκυριαρχία τους. Μετά από τη φήμη που απέκτησε στην Ολλανδία, άρχισε να κάνει εξτρίμ πράγματα και να σπάει ρεκόρ. Ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο φορώντας μόνο σορτσάκι και παπούτσια, επιχείρησε να ανέβει στο Έβερεστ με την ίδια περιβολή αλλά τραυματίστηκε, έκανε τον γύρο της Αμερικής με τα πόδια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)


Σήμερα, στα 58 του χρόνια, είναι κάτοχος διαφόρων ρεκόρ Γκίνες με αντικείμενο τον πάγο. Έχει κολυμπήσει στον πάγο, έχει τρέξει ημιμαραθώνιο ξυπόλητος σε πάγο και χιόνι, έχει μείνει σε παγωμένο νερό για περισσότερη ώρα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο (1 ώρα, 52 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα). Έχει κερδίσει τίμια το προσωνύμια Iceman.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)


Φορώντας συνήθως μόνο τα απαραίτητα, με μακριά γένια και λιπόσαρκο σώμα, θυμίζει ασιάτη γκουρού. Και στα λόγια δεν διαφέρει επίσης από εκείνους. «Είμαστε στο χείλος της αλλαγής της επίγνωσης και της συνείδησης!» λέει. «Κάθε άνθρωπος θα είναι χαρούμενος, δυνατός και υγιής! Αφυπνίζουμε τον κόσμο! Τότε θα έρθει η ειρήνη σε αυτή τη Γη! Αυτοί οι διάσημοι ηθοποιοί θα ανέβουν στο όρος Κιλιμάντζαρο με σορτς! Μετά από αυτό, ο κόσμος θα μάθει!».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)


Το κύριο σχέδιο του Χοφ είναι ακριβώς αυτό: να πείσει διασημότητες να ακολουθήσουν τη μέθοδό του και να ανέβουν το Κιλιμάντζαρο με σορτσάκια. Και κάπως έτσι θα αλλάξει ο κόσμος και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Το πρότζεκτ κινηματογραφείται ήδη από το Netflix.


Πριν από τέσσερα χρόνια στρατολόγησε τον Τζιμ Κάρεϊ και πριν από λίγες μέρες την Κένταλ Τζένερ. Στο ενδιάμεσο ψυχρολούζονται ο Τομ Κρουζ, η Μαντόνα, η Lady Gaga, ο Χάρισον Φορντ, η Μιράντα Κερ. Οι τεχνικές του Χοφ βασίζονται σε παλιά θιβετιανή βουδιστική πρακτική που είναι γνωστή ως Διαλογισμός Tummo, και όλοι ξέρουμε πόσο μασάνε οι celebrities με τους λογής γκουρού και το Θιβέτ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)


Η επιστήμη μελέτησε τον οργανισμό του υπεράνθρωπου Χοφ και διαπίστωσε ότι δεν είναι σαν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Μπορεί όντως να ελέγχει το ανοσοποιητικό του και να δίνει επιτυχημένες μάχες απέναντι σε ασθένεις. Το ίδιο και 12 ακόλουθοι της μεθόδου του, που επίσης εξετάστηκαν από πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. Ωστόσο να σημειωθεί πως έχουν πεθάνει και άνθρωποι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της πρακτικής Χοφ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice