Ποια είναι η Tasha K και γιατί θα πληρώσει 1 εκ. στην Cardi B

Οι βλαβερές συνέπειες του κουτσομπολιού...

Γιατί το δικαστήριο έκρινε ένοχη την YouTubers Tasha K και επιδίκασε στη ράπερ Cardi B ως αποζημίωση εκατομμύρια δολάρια.

Έγινε πρωτοσέλιδο πριν λίγες μέρες όταν κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχη για συκοφαντική δυσφήμηση και κλήθηκε να αποζημιώσει την Cardi B με 1,25 εκατομμύρια δολάρια. Αν και οι περισσότεροι τη μάθαμε από τα δικαστικά ντράβαλα, ωστόσο η Tasha K είναι blogger, φίρμα του YouTube, με ένα εκατομμύριο εγεγραμμένους στο κανάλι της Unwin With Tasha K, και, φυσικά, περσόνα των social media. Το πραγματικό της όνομα είναι Latasha Kebe, είναι 39 χρονών, γεννήθηκε στη Φλόριντα και ζει στην Ατλάντα.

Στα βίντεό της πίνει συνήθως κρασάκι ή κάποιο άλλο χορηγούμενο ποτό και με βροντερή φωνή αναλύει «κοινωνικά» θέματα τύπου «Γιατί οι άνδρες φοβούνται τον γάμο» ή βοηθά γυναίκες να βρίσκουν κατάλληλο δώρο για τον σύζυγό τους ή μιλά για πράγματα της ποπ κουλτούρας. Κυρίως όμως κουτσομπολεύει, πληροφορεί το κοινό της για σχέσεις, διαζύγια και σκάνδαλα και λέει κακίες. Η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως «Queen of Real Talk».

Εκτός από το blog και τα live streamings της στο YouTube, έχει και podcast που το ονομάζει Wino Gang Podcast, όπου επίσης ξεσαλώνει κουτσομπολεύοντας και λέγοντας κακίες για celebrities.

Το 2019 έπιασε στο στόμα της την Cardi B και την ξεβάφτισε. Μεταξύ άλλων, είπε σε βίντεο ότι η ράπερ έπαιρνε ναρκωτικά, ότι ήταν στρίπερ και ότι επί σκηνής αυτοϊκανοποιούνταν με ένα μπουκάλι μπίρας. Στο μεταξύ, στον οχετό των σχολίων κάποιοι έγραψαν ότι η Cardi είχε και έχει έρπη (την αποκαλούσαν HerpesB) και ότι στο παρελθόν ήταν πόρνη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Η Tasha K δεν ήξερε με ποια τα έβαλε. Η Cardi B απαίτησε αρχικά να κατέβει το βίντεο και, όταν η απαίτησή της δεν ικανοποιήθηκε, της έστειλε μια μηνυσάρα. Η υπόθεση έφτασε τελικά στα ομοσπονδιακά δικαστήρια στις 10 Ιανουαρίου του 2022, διήρκησε δύο εβδομάδες και κατέθεσαν και οι δύο γυναίκες. Η Cardi B δήλωσε ότι εξαιτίας του βίντεο-λίβελου σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία. «Μόνο ένας κακός άνθρωπος θα έκανε κάτι τέτοιο» είπε στην κατάθεσή της. Η Kebe στην απολογία της παραδέχτηκε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν fake, αλλά συμπλήρωσε πως είχε προσπαθήσει να ανασκευάσει.

Τελικά οι ένορκοι έκριναν την κατηγορούμενη ένοχη για συκοφαντική δυσφήμηση, για παραβίαση ιδιωτικής ζωή και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικού στρες. Και επιδίκασε στην Cardi 1,25 εκατομμύρια δολάρια για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

Η Tasha K, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, έγραψε στο twitter ευχαριστίες προς τους δικηγόρους και τον σύζυγό της που αγωνίστηκαν σκληρά και έμειναν άγρυπνοι για πολλές νύχτες (ο χαμένος ύπνος που λέγαμε). Και στη συνέχεια έπιασε και πάλι το μικρόφωνο και την κάμερα και βγήκε στο YouTube.

Σύμφωνα με τη Sun, στις 25 Ιανουαρίου το δικαστήριο επιδίκασε άλλα 2.8 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας το ποσό της αποζημίωσης στην Cardi B σε 4 περίπου εκατομμύρια. Όσο για την περιουσία της Tasha K, υπολογίζεται από 500 χιλιάδες έως 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως η μοναδική πηγή εσόδων της είναι το YouTube.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice