Η Sarah Jessica Parker λανσάρει το άρωμά της Lovely
Serge BENHAMOU/Gamma-Rapho via Getty Images
Celebrities

Οι celebrities που κυκλοφόρησαν best seller αρώματα

Από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, που ήταν η πρώτη «αρωματοποιός», μέχρι την Αριάνα Γκράντε, πολλοί είναι οι διάσημοι που λάνσαραν δημοφιλή αρώματα

Αρώματα διασήμων: Από τη J.Lo μέχρι την Jennifer Aniston, είναι πολλοί οι celebrities που κυκλοφόρησαν best seller αρώματα.

Όταν είσαι διάσημος και «στα πάνω» σου προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τη διασημότητα και την υπεραξία σου, βγάζοντας και κάνα φράγκο για τα γεράματα ή για τις εποχές που δεν θα πουλάει το όνομά σου. Έτσι, οι celebrities γίνονται επιχειρηματίες. Το 2021 τους είδαμε να πέφτουν με τα μούτρα στο καλλυντικό και να λανσάρουν δικές τους σειρές καλλυντικών. Παλιότερα συνήθιζαν να ανοίγουν κλαμπ και στα 90s να κυκλοφορούν αρώματα. Είναι ασαφές αν επένδυσαν πραγματικά χρόνο στη δημιουργία των αρωμάτων· άλλωστε δεν είχαν και την τεχνογνωσία. Ωστόσο τα προϊόντα τους μύριζαν ωραία, οπότε άρεσαν· αντικειμενικά μιλώντας.

Η πρώτη με δικό της άρωμα ήταν η αυτού μεγαλειότης Ελίζαμπεθ Τέιλορ, που άνοιξε τον δρόμο στους ομότεχνούς της με το Passion το 1988 και το υπερεπιτυχημένο White Diamond το 1991. Σήμερα τα ράφια των αρωματοπωλείων είναι γεμάτα με μπουκάλια που φέρουν την υπογραφή και την εγγύηση τραγουδιστών, αθλητών, ηθοποιών, σταρ. Πάντως, σύμφωνα με το Forbes, τα τελευταία χρόνια πέφτει η δημοφιλία τέτοιου τύπου «επώνυμων» αρωμάτων, σε αντίθεση με τα αρώματα οίκων μόδας που είναι στα high τους. 

Να σημειωθεί πως κάποια από τα πιο επιτυχημένα κάποτε celebrity παρφούμ εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο εμπόριο και μάλιστα να είναι ακόμα best sellers. Ας δούμε μερικά από αυτά με χρονολογική σειρά. 

Jennifer Lopez - Glow

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Κυκλοφόρησε από την J.Lo το 2002, είναι όμως μια δημιουργία των Louise Turner και Catherine Walsh. Λουλουδάτο άρωμα, με άνθη πορτοκαλιάς, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, βανίλια, σανδαρόξυλο και μόσχο.

assets_0050_jennifer-lopez-jlo-glow_1024x.jpg


Britney Spears - Fantasy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Η Britney είχε κόλλημα με τα αρώματα - με την υπογραφή της κυκλοφόρησαν περίπου 20. Το Fantasy ωστόσο του 2005 είναι το πιο ευπώλητο. Φρουτώδες και γλυκό, με νότες από κόκκινο λίτσι, ακτινίδιο, λευκή σοκολάτα και μόσχο, περικλείεται σε μπουκάλι με λεπτομέρειες Swarovski.

fantasy-britney-spears.jpg


Sarah Jessica Parker - Lovely

Η Sarah Jessica Parker λανσάρει το άρωμά της Lovely
Serge BENHAMOU/Gamma-Rapho via Getty Images

Βγήκε στην αγορά το 2005 από τη lovely Σάρα. Αστραφτερό λουλουδένιο άρωμα με νότες κορυφής από λεβάντα, περγαμόντο και φρέσκο μανταρίνι, νότες καρδιάς από πατσουλί και ορχιδέα και νότες βάσης από κέδρο και λευκό κεχριμπάρι. Εκλεπτυσμένο, θηλυκό και τόσο απολαυστικό όσο και η σταρ του Sex and the City.

sarah-jessica-parker-lovely-eau-de-parfum-spray-100ml.jpg


Beyoncé - Heat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Το 2010 η Beyoncé μπαίνει στην αγορά ομορφιάς. Το άρωμά της λέγεται Heat, δηλαδή ένταση, αλλά είναι λουλουδένιο, με νότες κεχριμπαριού, βανίλιας, ορχιδέας, μανόλιας, νερόλι και αμυγδάλου. Αισθητικά έχει πολλή ένταση και είναι τελείως Queen Be.

beyonce-heat-perfume.jpg


Jennifer Aniston by Jennifer Aniston

Ένα καλοκαιρινό άρωμα με έτος εκκίνησης το 2010. Νότες εσπεριδοειδών, ροδόνερου, βιολέτας και γιασεμιού συνθέτουν ένα ελαφρύ, φρέσκο, δροσερό άρωμα που θυμίζει Τζένιφερ Άνιστον.

jennifer-aniston-perfume.jpg


Rihanna - Nude

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Βγήκε το 2012 πολύ πριν η Rihanna κάνει το μεγάλο μπαμ. Είναι ξυλώδες και ζεστό με νότες σανταλόξυλου, ορχιδέας βανίλιας και μόσχου. Spicy σαν εκείνη που το υπογράφει. 

rihanna-nude-perfume.jpg


Ariana Grande - Thank U, Next

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

Ένα λουλουδένιο γκουρμέ άρωμα ήρθε από την Αριάνα Γκράντε το 2019 κι έγινε σλόγκαν. Οι νότες κορυφής είναι βατόμουρο και αχλάδι, οι μεσαίες νότες καρύδα και ροζ τριαντάφυλλο, οι νότες βάσης μακαρόν και μόσχος.

ariana-grande-thank-u-next-eau-de-parfum-100ml-800x800.jpg


Kim Kardashian - Nude Lips

Η Κιμ, αφότου έγινε διάσημη, πουλάει τα πάντα όλα. Το άρωμά της Nude Lips βγήκε στην αγορά το 2019 σε μπουκάλι σε σχήμα χειλιών, που μοιάζουν πολύ με της Κιμ, και βάση τη βανίλια, διάφορα μπαχαρικά και λουλούδια. Μπορεί κανείς να το προμηθευτεί μόνο από το σάιτ της Κιμ, με ό,τι σημαίνει αυτό για έξοδα μεταφοράς και λοιπά. 

kim-kardashian-nude-lipas.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice