Jane Birkin και Lou Doillon
Jane Birkin και Lou Doillon © La Redoute
Celebrities

16 διάσημοι που ίσως δεν ήξερες ότι έχουν διάσημες μαμάδες

Είναι η δημοσιότητα κάτι που υπάρχει στα γονίδια ορισμένων ανθρώπων;

Γιορτή της Μητέρας: Ποιοι Χολιγουντιανοί αστέρες έχουν διάσημες μαμάδες στις οποίες οφείλουν το celebrity quality τους;

Ο νεποτισμός είναι χαρακτηριστικό του star system, ειδικά όταν μιλάμε για το Χόλιγουντ. Δεν είναι λίγοι οι star που έχουμε δει να χτίζουν την καριέρα τους οικογενειακώς (βλ. Καρντάσιαν) ή να συμπρωταγωνιστούν σε ταινίες με τα παιδιά τους. Λίγο η τριβή από μικρή ηλικία με το χώρο της showbusiness, λίγο οι χρήσιμες γνωριμίες των διάσημων συγγενών στην εύρεση εργασίας, δεν θέλει και πολύ για να ακολουθήσει κάποιος το λαμπερό δρόμο της διασημότητας. Τα περισσότερα μοντέλα της νέας γενιάς έχουν διάσημους γονείς, αλλά υπάρχουν και αρκετοί celebrities που πιθανόν να μην ήξερες ότι κυλούσε στις φλέβες τους το γονίδιο του σούπερσταρ, χάρη στις ταλαντούχες μαμάδες (ή και γιαγιάδες) τους.

Jane Birkin και Charlotte Gainsbourg
Jane Birkin και Charlotte Gainsbourg © Getty Images

Jane Birkin και Lou Doillon
Jane Birkin και Lou Doillon © La Redoute

Charlotte Gainsbourg, Lou Doillon και Jane Birkin

Η Charlotte τραγουδίστρια και ηθοποιός που μπορεί να θυμάσαι και από το «Nymphomaniac», έχει εμφανιστεί σε πολλές δραματικές ταινίες ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο της μουσικό άλμπουμ σε ηλικία μόλις 15 ετών. Η ετεροθαλής αδελφή της Lou είναι επίσης ηθοποιός και τραγουδίστρια με μεγάλη καριέρα στη Γαλλία. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ταλέντο που κληρονόμησαν από την υπέροχη Jane Birkin που έχει χαράξει το όνομά της στην ιστορία του τραγουδιού, της υποκριτικής αλλά και της μόδας αφού η προσωπικότητά της ενέπνευσε ακόμα και το όνομα της διάσημης (και κλασικής πλέον) τσάντας Hermès.

Uma Thurman και Maya Hawke
Uma Thurman και Maya Hawke © Getty Images/ Pascal Le Segretain

Maya Hawke και Uma Thurman

Η Maya, την οποία μάθαμε από τη σειράτου Netflix «Stranger Things» και στα 22 της έχει ήδη εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες (όπως το Once Upon a Time in Hollywood) μόνο καλά γονίδια είχε να κληρονομήσει από τους γονείς της. Πατέρας της ο κούκλος ηθοποιός Ethan Hawke και μητέρα της η ακαταμάχητη ηθοποιός, παραγωγός και μοντέλο Uma Therman την οποία έχουμε απολαύσει σε δεκάδες ταινίες και σειρές.

Andie MacDowell και Margaret Qualley
Andie MacDowell και Margaret Qualley © Getty Images/ Andreas Rentz

Margaret Qualley και Andie MacDowell

Πρωταγωνιστώντας σε κλασικές ταινίες όπως το «Groundhog Day» και το «Four Weddings and a Funeral» η Andie MacDowell καθιερώθηκε ως ηθοποιός και μοντέλο. Η κόρη της Margaret Qualley έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καμπάνια του Kenzo το 2016 και έκτοτε δε σταμάτησε να κερδίζει έδαφος στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της μόδας με δεκάδες συνεργασίες με διάσημους οίκους, ταινίες και σειρές. Χαρακτηριστικές οι εμφανίσεις της στο The Leftovers της HBO, στο The Nice Guys και στο The Maid του Netflix.

Jerry Hall και Georgia May Jagger
Jerry Hall και Georgia May Jagger © Getty Images/

Georgia May Jagger και Jerry Hall

Το γνωστό μοντέλο, όπως θα μάντεψες ήδη από το επίθετο είναι κόρη του Mick Jagger. Εξίσου γνωστή όμως είναι και η μαμά της Jerry Hall, ένα από τα περιζήτητα μοντέλα των 70s που συμμετείχε σε περισσότερες από 40 ταινίες. Jerry και Mick ήταν ζευγάρι για πολλά χρόνια και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά, χωρίς ποτέ να παντρευτούν όμως. Το 2016 η Jerry παντρεύτηκε τον Rupert Murdoch.

Vincen Cassel, Monica Belucci, Deva Cassel
Vincen Cassel, Monica Belucci, Deva Cassel © Getty Images

Deva Cassel και Monica Belucci

Η κόρη του Vincent Cassel είναι ήδη καταξιωμένο μοντέλο στα 17 της με πολλές συμμετοχές σε fashion shows, φωτογραφίσεις και εξώφυλλα περιοδικών. Και πώς όχι άλλωστε αφού μητέρα της είναι η εκθαμβωτική Monica Belucci, μοντέλο και ηθοποιός, που έκανε κάθε άντρα στον πλανήτη να την ονειρεύεται στην ταινία «Μαλένα».

Οι ηθοποιοί Gwyneth Paltrow και Blythe Danner
Gwyneth Paltrow και Blythe Danner © Getty Images/ Kevin Winter

Gwyneth Paltrow και Blythe Danner

Μία από τις πιο ταλαντούχες και βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιούς, η Γκούινεθ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές δραματικές και κωμικές ταινίες. H μητέρα της Blythe Danner είναι εξίσου μεγάλη ηθοποιός με πολλά έργα στο ιστορικό της, ενώ οι δυο τους έχουν βρεθεί στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία Sylvia το 2003, ως μητέρα και κόρη. Σήμερα η Γκουίνεθ εστιάζει στο brand ευεξίας της Goop και στην ανατροφή των δύο παιδιών της, ενώ η τελευταία ταινία που παίζει η Blythe (Strange But True) κυκλοφόρησε το 2019 στο Netflix.

Lenny Kravitz και Roxie Roker

Μπορεί το πρώτο συγγενικό πρόσωπο που σου έρχεται στο μυαλό να είναι η κόρη του Zoe Kravitz, όμως ο Lenny είχε και διάσημη μαμά. Η Roxy Roker ήταν ηθοποιός και μάλιστα πολύ γνωστή στις δεκαετίες των '70s - '80s από την τηλεοπτική σειρά των 11 σεζόν «The Jeffersons». Η Helen Willies, την οποία υποδυόταν, βρισκόταν στην πρώτη διαφυλετική σχέση της τηλεόρασης.

Zoe Kravitz και Lisa Bonet
Zoe Kravitz και Lisa Bonet © Getty Images/ Jason Merritt

Zoe Kravitz και Lisa Bonet

Εκτός από τον πολύ διάσημο μπαμπά, η Zoe έχει ισχυρά γονίδια σελέμπριτνες αφού και η μητέρα της Lisa Bonet είναι πολύ γνωστή ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε ταινίες και σειρές, αλλά και βραβεία στην καριέρα της. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν το 2019 στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού «Freedom (TROY NōKA Remix)».

Kate Hudson και Goldie Hawn
Kate Hudson και Goldie Hawn © Getty Images/ Jesse Grant

Kate Hudson και Goldie Hawn

Σήμερα αποτελούν και οι δύο αναγνωρισμένες και πολυβραβευμένες ηθοποιούς. Πριν αρκετά χρόνια όμως, τα φώτα της δημοσιότητας μονοπωλούσε η Goldie Hawn, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σέξι ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Μία από τις αγαπημένες μου ερμηνείες της ήταν στην μαύρη κωμωδία «Ο θάνατος σου πάει πολύ» με τη Μέριλ Στριπ και τον Μπρους Γουίλις. Μέχρι σήμερα μαμά και κόρη δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί σε ταινία και μάλλον ούτε προβλέπεται γιατί όπως η ίδια έχει δηλώσει «θα υπήρχαν υπερβολικά πολλές προσδοκίες».

Dakota Johnson, Tippi Hedren και Melanie Griffith
Dakota Johnson, Tippi Hedren και Melanie Griffith © Getty Images/ Stefanie Keenan

Dakota Johnson και Melanie Griffith και Tippi Hedren

Η Dakota είναι η 3η γενιά μιας οικογένειας χολιγουντιανών σταρ. Μητέρα της είναι η ηθοποιός και παραγωγός ταινιών Melanie Griffith και η μαμά της μαμάς της είναι η ηθοποιός και μοντέλο Tippi Herden που έχει παίξει σε πολλές ταινίες, ανάμεσά τους και το The Birds του Χίτσκοκ. Η Melanie και η Tippi έχουν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία «Roar» όταν η πρώτη ήταν ακόμα ανήλικη (αν και η εν λόγω ταινία έκανε 11 χρόνια να ολοκληρωθεί και η Melanie αποχώρησε και επέστρεψε αργότερα...), αλλά και στο «Pacific Heights». Από την άλλη, Dakota και Melanie έχουν εμφανιστεί μαζί στις ταινίες «The High Note» και «Crazy in Alabama».

Mariska Hargitay και Jayne Mansfield

Η πρωταγωνίστρια της επί 20 ετών σειράς «Νόμος και Τάξη» Mariska Hargitay έχει εμφανιστεί σε δεκάδες σειρές και ταινίες. Είναι φανερό ότι το υποκριτικό ταλέντο πέρασε από τη μαμά Jayne Mansfield που πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και ανταγωνιζόταν τη Μέριλιν Μονρόε στις καρδιές των αντρών. Δυστυχώς, η Jayne πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1967, σε ηλικία μόλις 34 ετών. Η Mariska, 3 ετών τότε, βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί της αλλά επέζησε και σήμερα την απολαμβάνουμε στις οθόνες μας καθημερινά.

Ben Stiller και Anne Meara
Ben Stiller και Anne Meara © Getty Images/ Jim Smeal

Ben Stiller και Anne Meara

Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός μάλλον κληρονόμησε το χιούμορ και τη γοητεία του και από τους δύο γονείς. Τόσο ο Jerry Stiller όσο και η Anne Meara ήταν ηθοποιοί και ένα πολύ επιτυχημένο κωμικό ντουέτο που συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Η Anne έκανε μια εμφάνιση στην ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ben «Νύχτα στο Μουσείο», το 2006. Στην τρίτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2014 συμμετέχουν τα παιδιά του Stiller. Είπαμε, οικογενειακή υπόθεση.

Mamie Gummer, Meryl Streep και Grace Gummer
Mamie Gummer, Meryl Streep και Grace Gummer © Getty Images/ Patrick McMullan

Grace Gummer, Mamie Gummer και Meryl Streep

H Meryl Streep που διατηρεί το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων για Όσκαρ ανάμεσα στους ηθοποιούς, έχει τέσσερα παιδιά και όλα ασχολούνται με το μαγικό κόσμο της showbiz. Οι πιο γνωστές βέβαια είναι οι κόρες της Grace και Mamie που γράφουν τη δική τους υποκριτική πορεία στο Χόλιγουντ με συμμετοχή σε δεκάδες ταινίες και σειρές.

Kaia Gerber και Cindy Crawford
Kaia Gerber και Cindy Crawford © Getty Images/ Stefanie Keenan

Kaia Gerber και Cindy Crawford

Όχι ότι είναι δύσκολο να το μαντέψεις αφού μοιάζει με την νεότερη κόπια της, αλλά το ήδη δημοφιλές, διεθνές μοντέλο Kaia πήρε την ομορφιά και το μικρόβιο της πασαρέλας από το σούπερμοντελ μαμά της Cindy Crawford. Δεδομένης της καριέρας της μαμάς στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα την Kaia να ακολουθεί και αυτά τα βήματα.

Robert Schwartzman, Talia Shire και Jason Schwartzman
Robert Schwartzman, Talia Shire και Jason Schwartzman © Getty Images/ Jason Merritt/TERM

Jason Schwartzman και Talia Shire

Εκείνον τον βλέπεις συχνά σε ταινίες του Wes Anderson και εκείνη την έχεις δει σε πασίγνωστες ταινίες όπως «The Godfather» και «Rocky». Αυτό που δεν ήξερες είναι ότι πρόκειται για μητέρα και γιο. Η ηθοποιός Talia Shire έχει έναν ακόμη γιο στο Χόλιγουντ, τον Robert Schwartzman, ενώ οικογενειακώς έχουν δεσμούς και με άλλοςυ διάσημους, αφού είναι ξαδέρφια με τον Nicolas Cage και τη Sofia Coppola.

Leslie Mann και Maude Apatow
Leslie Mann και Maude Apatow © Getty Images/ Matthew Eisman

Maude Apatow και Leslie Mann

Η Λέξι Χάουαρντ του Euphoria είναι η Maude Apatow που στα 24 της ακολουθεί πιστά την πορεία της μαμάς της Leslie Mann στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η Maude έχει εμφανιστεί ως παιδί της μαμάς της σε πολλές ταινίες, όπως το «Knocked Up», το «Funny People» και το «This is 40», τις οποίες συμπτωματικά έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο μπαμπάς της Judd Apatow.

Vanessa Paradis και Lily-Rose Depp
Vanessa Paradis και Lily-Rose Depp © Getty Images/ Stephane Cardinale - Corbis

Lily Rose Depp και Vanessa Paradis

Στα 22 της, η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί έχει γίνει ήδη μούσα της Chanel, έχει περπατήσει σε πασαρέλες μεγάλων οίκων, έχει κάνει ουκ ολίγες φωτογραφίσεις και έχει παίξει σε αρκετές ταινίες, όπως King και Voyagers. Το ταλέντο (και τις ανοιχτές πόρτες) κληρονόμησε και από τους δύο γονείς, αφού και η Βανέσα έχει μεγάλη καριέρα ως ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice