Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ, πρίγκιπας Χάρι
Max Mumby/Indigo/Getty Images
Celebrities

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ εμπόδισε τη Μέγκαν και τον Χάρι να την επισκιάσουν στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Ποιους όρους έθεσε ώστε να παραμείνει η ίδια στο επίκεντρο των εορτασμών και του Τύπου

Βασίλισσα Ελισάβετ - Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ποιους όρους επέβαλε στους Μέγκαν και Χάρι για να μην της κλέψουν τη δόξα.

Μετά από μήνες προετοιμασίας και αδημονίας των βρετανών φιλοβασιλικών, το πάρτι του Πλατινένιου Ιωβηλαίου έλαβε τέλος «αναίμακτα». Κατά πώς φαίνεται, όλα πήγαν όπως τα ήθελε το τιμώμενο πρόσωπο, η βασίλισσα Ελισάβετ. Σαν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» φάνταζε η ιστορική επανένωση των «αποστατών» Χάρι και Μέγκαν με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μπροστά δεν ήμασταν, αλλά σίγουρα θα υπήρξαν εντάσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου μετά τα όσα βαριά ειπώθηκαν στο παρελθόν και από τις δύο πλευρές. Πάντως, όπως επισημαίνει το BBC News, οι Σάσεξ κράτησαν χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους σε βρετανικό έδαφος. Ο βιογράφος και φίλος τους Omid Scobie σε πρωινή τηλεοπτική εκπομή ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο του ζευγαριού. «Βρίσκονται εδώ για να τιμήσουν και να γιορτάσουν τη ζωή και την προσφορά της βασίλισσας» είπε.

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν πως δεν ήταν οικειοθελής η διακριτική τους παρουσία. Λένε πως η βασίλισσα δεν υποδέχτηκε τον Χάρι ως τον άσωτο υιό και δεν έσφαξε κανέναν μόσχο σιτευτό. Αντιθέτως έθεσε όρους και κανόνες στον εγγονό της και τη Μέγκαν, προκειμένου να μην της κλέψουν τη δημοσιότητα αλλά και να μη δημιουργήσουν οικογενειακό πρόβλημα.

Ο πρώτος όρος που τέθηκε στο ζεύγος ήταν να μη διαρρεύσουν οι φωτογραφίες της βασίλισσας με τη δισέγγονή της, που φέρει και το όνομά της, Λίλιμπετ. Μέσα σε όλα τα εορταστικά, η Ελισάβετ συνάντησε για πρώτη φορά τη μικρή κόρη του Χάρι. Πολλοί πίστευαν πως μια φωτογραφία ανάμεσα στην προγιαγιά και τη συνονόματη δισεγγόνα θα μαλάκωνε καρδιές και θα εξομάλυνε τα πράγματα. Χάρι και Μέγκαν επιθυμούσαν ο βασιλικός φωτογράφος να απαθανατίσει τη στιγμή, όμως η βασίλισσα τούς το ξέκοψε μαχαίρι. Ένας από τους φόβους της ήταν ότι η φωτογραφία θα γινόταν πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ και τα ταμπλόιντ και έτσι θα περνούσε σε δεύτερο πλάνο όλη η ουσία του Ιωβηλαίου, που ήταν τα 70 χρόνια θητείας της στον βασιλικό θρόνο.

Οι Σάσεξ έφαγαν και μια δεύτερη πόρτα από την Ελισάβετ. Τους απαγορεύτηκε να ανέβουν στο μπαλκόνι του Μπάκινχαμ για να παρακολουθήσουν το σόου Trooping the Color, με τα αεροπλάνα που ψεκάζουν με χρώμα τον ουρανό. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν ασκούν πλέον πριγκιπικά χρέη και καθήκοντα.

Η ειδικός περί των βασιλικών πρωτοκόλλων και πραγμάτων Camilla Tominey αποκάλυψε στην Telegraph πως όλοι οι εργαζόμενοι και παρατρεχάμενοι του παλατιού μόχθησαν σκληρά για να παραμείνουν στο παρασκήνιο ο Χάρι και η Μέγκαν, κατόπιν εντολών της πολυχρονεμένης. «Θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και οι Σάσεξ, αλλά κανείς δεν ήθελε να γίνει κάποιο παράξενο σόου με τον Χάρι και τη Μέγκαν όταν η κεντρική ατραξιόν έπρεπε να είναι η βασίλισσα. Επιπλέον, θα υπήρχαν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εξακολουθούν να τηρούν τα πρωτόκολλα και θα δυσανασχετούσαν αν επισκιάζονταν από τον Χάρι και την Μέγκαν, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονταν». Χμμμ, μάλλον στην Κέιτ και τον Ουίλιαμ πήγαινε η μπηχτή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice