Η Μπρουκ Σιλντς με την οικογένειά της
© instagram / @ brookeshields
Celebrities

Η Μπρουκ Σιλντς είναι μια κλασική «Ελληνίδα μάνα»

Τι συμβουλεύει τις κόρες της; Ό,τι η πλειοψηφία των Ελληνίδων, τουλάχιστον μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

Μπρουκ Σιλντς: Τι συμβουλεύει τις κόρες της σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον.

«Και πώς μπορώ να πετύχω στη βιομηχανία του θεάματος;» ρώτησε την Μπρουκ Σιλντς η 19χρονη κόρη της Ρόουαν Χέντσι. Μάνα και κόρη συμμετείχαν σε μια εκδήλωση της εταιρείας Fashionphile στη Νέα Υόρκη, με τη Ρόουαν να παίρνει συνεντεύξεις από τους παρευρισκόμενους σε ρόλο δημοσιογράφου.

Η αλήθεια είναι ότι η Ρόουαν σπουδάζει για να γίνει δημοσιογράφος στο πανεπιστήμιο Wake Forest. Κρίνοντας από τα πρώτα της βήματα, στόχος της δεν είναι το πολιτικό ρεπορτάζ ή η διευρευνητική δημοσιογραφία που θα αποκαλύπτει αδικίες και σκάνδαλα. Η Ρόουαν αγαπά τη σόου-μπιζ και θέλει να παίρνει συνεντεύξεις από συναδέλφους της μαμάς της.

Με τη συγκεκριμένη επαγγελματική επιλογή είναι σαν να ενώνει σε μία τις δουλειές του μπαμπά και της μαμάς της. Κι ενώ όλοι γνωρίζουμε τι δουλειά κάνει η Μπρουκ Σιλντς, λίγοι ξέρουν τι κάνει ο άνδρας της Κρις Χέντσι. Ο Κρις, λοιπόν, είναι ταλαντούχος συγγραφέας, σεναριογράφος και παραγωγός. Κολλητός και συνεργάτης του στο γράψιμο είναι ο Γουίλ Φέρελ. Οι δυο τους, μεταξύ άλλων, «ευθύνονται» για τα σενάρια των ταινιών «Land of the Lost», «The Other Guys» και «The Campaign».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Η Μπρουκ Σιλντς δεν είναι αντίθετη στην απόφαση της κόρης της. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, έχει συμβουλεύσει και τις δύο κόρες της, Ρόουαν και Γκρίερ, να ακολουθήσουν τον επαγγελματικό δρόμο της καρδιάς τους, όποιος κι αν είναι αυτός. «Καμιά δουλειά δεν είναι “μικρή”» τους έχει πει, «επικεντρώσου σε αυτό που αγαπάς και αυτό που θέλεις να κάνεις». Η απόλυτη ελευθερία επιλογής που δίνει η Μπρουκ στα παιδιά της ωστόσο συνοδεύεται από μία απαίτηση που θυμίζει Ελληνίδα μάνα: μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί πρώτα να τελειώσουν το πανεπιστήμιο. Σας θυμίζει το «βραχιόλι» που ακουγόταν παλιά στην ελληνική επικράτεια; Ως απόφοιτος του πανεπιστημίου Πρίνστον, η Μπρουκ Σιλντς εκτιμά ιδιαιτέρως τον ρόλο της παιδείας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε πάντως, η Ρόουαν μοιάζει λίγο κωλαούζος της μάνας της. Βρίσκεται δίπλα της σε κάθε επίσημο event και σε κάθε κόκκινο χαλί. Μάλιστα, δανείζεται ρούχα από την γκαρνταρόμπα της μαμάς της, μια τάση που ακολουθούν αρκετά παιδιά πλούσιων και διάσημων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Η Μπρουκ Σιλντς δυσκολεύτηκε να αποκτήσει τις κόρες της. Μετά από μία αποβολή και επτά απόπειρες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ήρθε στη ζωή τον Μάιο του 2003 η Ρόουαν. Λίγον καιρό μετά, η Μπρουκ διαγνώστηκε με επιλόχειο κατάθλιψη· σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία. Όταν ξεπέρασε τα δεινά της, μοιράστηκε θαρραλέα με τον κόσμο τι πέρασε και πώς το ξεπέρασε στις σελίδες του βιβλίου «Came The Rain: My Journey Through Postpartum Depression». Δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε η Γκρίερ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice