Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Celebrities

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοφιλία τους

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση σχετικά με τη δημοφιλία τους.

Μια νέα δημοσκόπηση σε αγγλικό έδαφος τον φετινό Ιούλιο αποδεικνύει ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν έχουν την εύνοια του βρετανικού λαού. Στην πραγματικότητα η δημοφιλία τους βρίσκεται στα τάρταρα μετά την επίσκεψη του ζευγαριού στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Μόνο το 32% των ερωτηθέντων είχε να πει κάτι θετικό για τον πρίγκιπα, ενώ το 58% δεν τον συμπαθεί αυτή τη στιγμή. Τα ίδια και χειρότερα απάντησαν για τη Μέγκαν. Μόλις ένα 23% την αντιμετωπίζει με συμπάθεια, ένα 63% δεν θέλει να τη βλέπει ούτε ζωγραφιστή. Η αντιμετώπιση των Βρετανών απέναντι στα άσωτα τέκνα έχει άμεση σχέση με την ηλικία τους. Οι νεώτεροι βλέπουν πιο θετικά το δίδυμο, οι άνω των 65 είναι λάβροι εναντίον του.

Φυσικά, δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι Χάρι και Μέγκαν διχάζουν τους φαν της μοναρχίας. Από τότε που παραιτήθηκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και έφυγαν για Καλιφόρνια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν την απόφασή τους αμφιλεγόμενη. Μέσα σε ένα πλαίσιο ιδιότυπου «himpathy», οι περισσότεροι ρίχνουν το βάρος του σασιρμά στη Μέγκαν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι περσινή δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι ακόμα και οι Αμερικανοί έχουν βαρεθεί να ακούνε τα καμώματά της. Αλίμονο! Πώς να μην έχει όλο το φταίξιμο μια γυναίκα, και μάλιστα μαύρη…

Anyway. Ένας σοβαρός λόγος για να δέχονται επικρίσεις είναι το ότι Χάρι και Μέγκαν συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον γαλαζοαίματο τίτλο τους, πρίγκιπες του Σάσεξ. Ένας δεύτερος είναι ότι η βασίλισσα είναι εξαιρετικά δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov στην οποία Χάρι και Μέγκαν βρίσκονται στον πάτο, μόνο ένα 12% του πληθυσμού έχει να προσάψει στην Ελισάβετ κάτι αρνητικό. Η φυγή των Σάσεξ από τη Βρετανία, καθώς και όσα είπαν δεξιά κι αριστερά, θεωρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό πλήγμα προς την ίδια τη βασίλισσα, εξού και η αντιδημοφιλία τους.

Η παρουσία τους στο Ιωβηλαίο επιδείνωσε την ήδη δεινή τους θέση. Αν και το ίδιο το παλάτι τους επέβαλε να είναι διακριτικοί και σχεδόν τους έκρυψε, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο, ενώ την οργή των οικολογικά ευαίσθητων πολιτών προκάλεσε και η χρήση ιδιωτικού τζετ για το ταξίδι τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice