Έλον Μασκ: Πόσα παιδιά έχει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, προσπαθώντας να λύσει το δημογραφικό των ΗΠΑ.
© instagram / @elonmusk
Celebrities

Πόσα παιδιά έχει ο Έλον Μασκ τελικά;

Ακόμα μετράει…

Έλον Μασκ: Πόσα παιδιά έχει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, προσπαθώντας να λύσει το δημογραφικό των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ο Έλον Μασκ σχολίασε τη μείωση του πληθυσμού των ΗΠΑ με ένα tweet, όπου σημείωνε πως εκείνος έκανε το χρέος για να αποτρέψει αυτό που θεωρεί «δημογραφική καταστροφή». Όταν αποκαλύφθηκε ότι τον Νοέμβριο του 2021 είχε αποκτήσει δίδυμα ανεβάζοντας τον αριθμό των αναγνωρισμένων παιδιών του σε 9, όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε με το tweet του.

Ο Μασκ έκανε ένα ακόμα σχόλιο στο twitter. Είπε ότι τα 9 τέκνα είναι ένας ασυνήθιστος αριθμός, καθώς με βάση τη στατιστική «όσο πιο πλούσιος είναι κάποιος, τόσο λιγότερα παιδιά έχει». Ποια είναι λοιπόν τα παιδιά του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και τι γνωρίζουμε για αυτά;

Η μεγάλη απώλεια
Το 2010 σε κείμενό της στο Marie Claire, η Τζάστιν Γουίλσον, πρώτη σύζυγος του Μασκ (παντρεύτηκαν το 2000 και χώρισαν το 2008), έγραψε ότι το πρώτο τους παιδί, ο Νεβάδα, πέθανε 10 μόλις εβδομάδες μετά τη γέννησή του. Συγκεκριμένα ανέφερε πως πήγε να βάλει τον γιο της στην κούνια «όπως πάντα» και εκείνος σταμάτησε να αναπνέει. Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί, ήταν όμως εγκεφαλικά νεκρό και μπήκε σε μηχάνημα υποστήριξης. Τρεις μέρες αργότερα οι γονείς αποφάσισαν την αποσύνδεσή του και ο Νεβάδα έφυγε οριστικά από τη ζωή. Ο θάνατός του αποδόθηκε στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου.

Τα πρώτα δίδυμα

Στο ίδιο κείμενο, η Γουίλσον ομολόγησε πως το ζευγάρι προσπάθησε να αποκτήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα παιδί μετά την απώλεια του πρωτότοκου. Τον Απρίλιο του 2004 γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση ο Γκρίφιν και ο Ξαβιέ. Πριν από μερικές μέρες ο Ξαβιέ υπέβαλε νομικό αίτημα, που έγινε δεκτό, για να αλλάξει το όνομά του σε Βίβιαν Τζένα Γουίλσον. Η Βίβιαν ανακοίνωσε πως το νέο της όνομα θέλει να αντικατοπτρίζει το φύλο της και το νέο της επίθετο την επιθυμία της να μην έχει σχέση με τον βιολογικό της πατέρα με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα τρίδυμα

Μόλις δύο χρόνια μετά τη γέννηση των διδύμων, το 2006, η Γουίλσον και ο Μασκ καλωσόρισαν στον κόσμο τα τρίδυμα Κάι, Σάξον και Ντέιμιαν. Το ζευγάρι είχε προχωρήσει σε νέα εξωσωματική γονιμοποίηση για να μεγαλώσει την οικογένειά του. Μετά το διαζύγιο, η επιμέλεια των παιδιών ανήκει και στους δύο γονείς.

Και μετά ήρθε ο X Æ A-Xii

Τον Μάιο του 2018, μετά από μερικές ταραχώδεις σχέσεις, ο κύριος Tesla γνώρισε την τρελιάρα τραγουδίστρια Grimes. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος τους X Æ A-Xii· τον φωνάζουν X. Σε συνέντευξή της στο Rolling Stone, η Grimes χαρακτήρισε την εγκυμοσύνη ως μια «αρκετά τρελή θυσία» και ομολόγησε πως η μητρότητα απαιτεί να «θυσιάσεις το σώμα σου και την ελευθερία σου». Κρίνοντας από τις φωτογραφίες του στο twitter, ο Έλον ασχολείται πολύ με την ανατροφή του Χ.

Τα δεύτερα δίδυμα

Γεννήθηκαν τον Νοέμβριο του 2021. Μητέρα τους η Σιβόν Ζίλις, στέλεχος στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Neuralink. Η Ζίλις είναι εξπέρ στην τεχνητή νοημοσύνη και εργάστηκε στη Neuralink για πέντε χρόνια. Οι γονείς κατέθεσαν νομικά έγγραφα ώστε τα διδυμάκια να πάρουν το όνομα (και μέρος της περιουσίας) του πατέρα τους. Η αποκάλυψη προκάλεσε ένα μικρό σοκ -αν και πια όλα τα περιμένουμε από τον Μασκ- καθώς τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είχε αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας με την τότε σύντροφό του, τη μουσικό Grimes.

Επιτέλους, κόρη, κόρη!

Είναι η τελευταία προσθήκη στο οικογενειακό πορτρέτο των Μασκ. Η Exa Dark Sideræl γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας τον Δεκέμβριο κι ενώ Μασκ και Grimes είχαν διακόψει τον δεσμό τους. Η αλήθεια είναι ότι οι δυο τους είχαν πάντα μια «ρευστή» σχέση. Ζούσαν σε χωριστά σπίτια, αλλά ήταν καλοί φίλοι και βλέπονταν διαρκώς. Η μοναχοκόρη του Mr SpaceX έχει το ψευδώνυμο Υ.

Με δεδομένο ότι είναι μόλις 51 ετών, ο Μασκ έχει όλον τον χρόνο, προφανώς και τη διάθεση, να λύσει το δημογραφικό της πατρίδας του. Άλλωστε απομένουν ακόμα αρκετά γράμματα της αλφαβήτου για να βαφτίσει τα επόμενα παιδιά του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice