Grimes: μουσικός, style icon και σίγουρα crazy, crazy girl
© Vivien Killilea/Getty Images for Roc Nation
Fashion

Grimes: μουσικός, style icon και σίγουρα crazy, crazy girl

Μεταμορφώνεται πιο συχνά και από τη Lady Gaga ή την Bjork

Οι στιλιστικές μεταμορφώσεις της Grimes, ενός κοριτσιού που δημιουργεί εξαιρετική μουσική αλλά υιοθετεί εκκεντρικές και ενδιαφέρουσες περσόνες.

Η Καναζέδα Grimes, Κλερ Ελίζ Μπουσέ για το ληξιαρχείο του Βανκούβερ, είναι μουσικά αταξινόμητη. Στη μουσική της ενσωματώνει διάφορα είδη: από την dream pop στο hip hop και από την R&B στην ηλεκτρονική. Παίρνει respect τόσο από τις επιτροπές βραβείων όσο και από τους συναδέλφους της και το κοινό. Εξίσου αταξινόμητη είναι και στιλιστικά.

Τα outfit στις δημόσιες εμφανίσεις της ξεχωρίζουν για τους απροσδόκητους συνδυασμούς τους και τις ακρότητες. Πάντως το σίγουρο είναι πως παίζει τη μόδα στα (τολμηρά της) δάκτυλα. Μπορεί να φορέσει μια μίνι καρό φούστα με ένα μπεζ πουλόβερ κολεγίου ή ένα εμπριμέ φόρεμα με παλτό μαρινιέρα. Ατρόμητη!

Η κοινή γνώμη αλλά και ο κόσμος της μόδας ψυλλιάστηκαν πως κάτι τρέχει με την Grimes το 2013. Στο σόου της Chanel ήταν η πιο εκκεντρική παρουσία φορώντας μια κοντή λευκή φούστα, ένα κεντρημένο γιλέκο, ροζ τριαντάφυλλα στα μαλλιά και χρυσά αθλητικά.

gettyimages-159888550.jpg
Η Grimes στο σόου της Chanel το 2013 / Kristy Sparow/Getty Images

Το 2015 μπήκε στη διαφήμιση μόδας πρωταγωνιστώντας στην καμπάνια των 10 χρόνων του οίκου του Alexander Wang. Τρία χρόνια αργότερα ήταν ένα από τα πρόσωπα της Rodarte για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2018 μαζί με τις Κίρστεν Νανστ, Κιμ Γκόρντον και άλλες celebrities, ενώ ήταν η ηρωίδα της διαφήμισης στη συνεργασία της adidas με τη Stella McCartney. Από το 2016 την εικόνα της για τα περιοδικά και τα βιντεοκλίπ ενορχηστρώνει ο στιλίστας Turner Turner. Τέλος, έχει δικό του merchandise με t-shirts και αυτοκόλλητα.

«Η μόδα είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους αυτοέκφρασης», λέει η ίδια. «Το να είσαι μοδάτος είναι υπόσχεση. Το να είσαι μη μοδάτος είναι επίσης υπόσχεση».

Η Grimes είναι περίεργο φρούτο, είναι ένα art pop φαινόμενο. Αλλάζει στιλ και image πιο συχνά από όσο ένας τυπικός οδηγός αλλάζει στο αμάξι του λάδια. Κάθε φορά τρομάζεις να τη γνωρίσεις. Βάφει τα μαλλιά της από 10 χρονών, οπότε έχει δοκιμάσει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Λανσάρει περσόνες εκκεντρικές και ανοίκειες, υιοθετεί παράδοξους ρόλους, θυμίζοντας την Bjork και τη Lady Gaga σε μεγάλο βαθμό. Μπορείς να τη δεις τη μια στιγμή Μαρία Αντουανέτα και την επόμενη καουμπόισσα!

Α, και κάτι τελευταίο. Η Grimes είναι από το 2018 σύντροφος του Έλον Μασκ και μητέρα του παιδιού του. Ποιος πέφτει από τα σύννεφα; Έχοντας κατακτήσει το δικαίωμα σε κάθε λογής εξτραβαγκάντζα, πλέον κάνει στην κυριολεξία ό,τι γουστάρει.

gettyimages-956604272.jpg
© Jason Kempin/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice