Emma Corrin: Δηλώνει non-binary, φωτογραφίζεται στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue και μιλά για τη ρευστότητα του φύλου.
© EPA/JUSTIN LANE
Celebrities

Έμα Κόριν: Η «Νταϊάνα» του The Crown δηλώνει non-binary και γίνεται εξώφυλλο στην αμερικανική Vogue

Στα 26 της γράφει τη δική της ιστορία

Emma Corrin: Δηλώνει non-binary, φωτογραφίζεται στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue και μιλά για τη ρευστότητα του φύλου.

«Αισθάνομαι περισσότερο ορατή όταν αναφέρονται σε μένα με το “they”, αλλά οι κοντινοί μου φίλοι θα χρησιμοποιούν το “she”, και δεν με πειράζει γιατί ξέρω ότι με ξέρουν» δηλώνει στη Vogue η Έμα Κόριν, λύνοντάς μας τα χέρια σε ένα νεόφαντο ζήτημα γραμματικής.

Η Κόριν, στα 26 της χρόνια, γράφει τη δική της ιστορία, καθώς γίνεται το πρώτο non-binary άτομο που φιλοξενείται στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, στο τεύχος Αυγούστου. Τον Ιούλιου του 2021 είχε κάνει σιωπηλό come out ως queer προσθέτοντας στο προφίλ της στο instagram τις αντωνυμίες she/they, ενώ ανέβασε και μια ανάρτηση όπου μιλούσε για την ασφαλή απόκρυψη του στήθους με τις ειδικές ταινίες. Έναν χρόνο αργότερα, τον φετινό Ιούλιο, άλλαξε τις αντωνυμίες σε «they/them» και σε συνέντευξή της στους New York Times δήλωσε non-binary.

«Στο μυαλό μου, δεν νιώθω το φύλο ως κάτι σταθερό, και δεν ξέρω αν ποτέ θα το νιώσω· ίσως πάντα θα υπάρχει μια αίσθηση ρευστότητας μέσα μου» λέει, και ομολογεί: «Μου αρέσουν οι άνθρωποι». Το πρώτο της ραντεβού με κορίτσι υπήρξε αποκαλυπτικό. «Μου είπε “Ω, είσαι ένα baby queer!”. Ήταν θαυμάσιο. Στην πραγματικότητα δεν ξαναβρεθήκαμε, αλλά μου άνοιξε τα μάτια».

Παραδέχεται ότι βγαίνει και με άνδρες και δηλώνει πως κατά καιρούς νιώθει μια «έντονη πίεση» να πιστοποιήσει την LGBTQ+ ταυτότητά της. «Δουλεύω πάνω στο περίπλοκο ζήτημα του φύλου και της σεξουαλικότητας» εξομολογείται.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της σχετικά με τη σεξουαλικότητά της είχε πει: «Νομίζω πως η ορατότητα είναι το κλειδί σε αυτά τα θέματα. Το ταξίδι μου υπήρξε μακρύ και έχω ακόμα πολύ δρόμο να διανύσω. Θεωρώ πως είναι πολύ σύνηθες να ορίζουμε τους εαυτούς μας. Έτσι λειτουργεί η κοινωνία με τη δυαδικότητα, και μου πήρε πολύ καιρό να αντιληφθώ πως υπάρχω κάπου ανάμεσα. Και ακόμα δεν είμαι σίγουρη για το πού βρίσκομαι».

Η ηθοποιός, που έγινε παγκοσμίως γνωστή υποδυόμενη την πριγκίπισσα Νταϊάνα στον τέταρτο κύκλο της σειράς The Crown, έχει κερδίσει ήδη μια Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στη σειρά του Netflix και μια υποψηφιότητα στα Emmy. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανία της μόδας εκτιμά δεόντως την ανδρόγυνη ομορφιά της. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ως μοντέλο ήταν στην καμπάνια της καλοκαιρινής συλλογής Basic Instincts της Miu Miu.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice