12 καλλιτέχνες που έχουν ασφαλίσει μέρη του σώματός τους

Ποιος έχει ασφαλίσει τις τρίχες του στέρνου του και ποια τη γλώσσα της;

12 καλλιτέχνες που έχουν ασφαλίσει μέρη του σώματός τους για πολύ υψηλά ποσά.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε υπογράψει ένα ασφαλιστήριο, αυτό του αυτοκινήτου. Άντε να έχουμε κάνει και καμιά ασφάλεια ζωής. Οι πλούσιοι και διάσημοι δεν ασφαλίζουν μόνο τις σπιταρόνες, τα αυτοκίνητα, τα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και μέρη από το σώμα τους. Βέβαια, υπάρχει λόγος που προβαίνουν σε μια τέτοια κίνηση, αφού σε μεγάλο βαθμό οφείλουν την καριέρα τους στα πόδια ή το στήθος τους, τη φωνή ή το χαμόγελό τους.

Ακολουθούν 12 καλλιτέχνες που έχουν ασφαλίσει κομμάτια του εαυτού τους για εξωφρενικά ποσά.

Ριάνα, Μαράια Κάρεϊ, Τέιλορ Σουίφτ: Πόδια

rihanna
Heidi Gutman/NBC NewsWire

Πρόκειται φαινομενικά για ένα παράδοξο, αφού καμία από τις τρεις συγκεκριμένες γυναίκες δεν βιοπορίζεται από τα πόδια της. Δεν κάνουν μόντελινγκ, αλλά μουσική. Κι όμως, δεν υπάρχει τίποτα το παράδοξο στην απόφασή τους. Τα πολλά λεφτά στη μουσική δεν βγαίνουν από την πώληση δίσκων, αλλά από τις περιοδείες και τις συναυλίες. Και οι ποπ συναυλίες είναι σήμερα συνώνυμες με σόου, με περφόρμανς, που περιλαμβάνει πολύ χορό, πολλή κίνηση και έκλυση ενέργειας, πολύ ιδρώτα επί της σκηνής. Κοινώς οι ποπ μουσικοί σήμερα δεν αρκεί να τραγουδάνε καλά, πρέπει να κάνουν παπάδες στα lives τους. Και για να κάνεις παπάδες, θέλεις γερό πάτημα.

Τέιλορ Σουίφτ
Τέιλορ Σουίφτ / © Isabel Infantes/PA Images via Getty Images)

Η Τέιλορ Σουίφτ ασφάλισε τα πόδια της πριν τη μεγάλη περιοδεία του 2015. Το ασφαλιστήριο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων καλύπτει την περίπτωση τραυματισμού της, οπότε δεν θα μπορεί να χορέψει και να χοροπηδάει σαν το κατσίκι επί της σκηνής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Η θεά από τα Μπαρμπέιντος Ριάνα έχει ασφαλίσει τα πόδια της για 1 εκατομμύριο. Πήρε την απόφαση όταν κέρδισε το βαρύγδουπο βραβείο Gillette Venus Breeze Celebrity Legs of a Goddess το 2007. Το ασφαλιστήριο καλύπτει την περίπτωση που τα πόδια της θα γίνουν «λιγότερο θεϊκά».

Μαράια Κάρεϊ
Μαράια Κάρεϊ / © John Atashian/Getty Images)

Τα πόδια της έχει ασφαλίσει και η Μαράια Κάρεϊ, η οποία, σε αντίθεση με τη Ριάνα, δεν δούλεψε ως μοντέλο ούτε πούλησε ομορφάδα. Το συμβόλαιο είναι αστρονομικό: 1 δισεκατομμύριο δολάρια! Η Μαράια έχει ασφαλίσει επίσης και τις φωνητικές της χορδές, για 35 εκατομμύρια, από τις οποίες επίσης βγάζει το ψωμάκι της.

Χάιντι Κλουμ: Πόδια

Χάιντι Κλουμ
EPA/NINA PROMMER

Διαφορετική περίπτωση από τις προηγούμενες. Εδώ μιλάμε για εργαλείο δουλειάς. Το 2004 η υπερμοντέλα Χάιντι Κλουμ ασφάλισε τις ατελείωτες ποδάρες της για 2 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα περιοδικά, η Κλουμ ταξίδεψε στο Λονδίνο για να εκτιμηθεί το κάλλος τους και να πέσουν οι υπογραφές. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δεξί της πόδι είναι πιο «ακριβό» από το αριστερό, στο οποίο έχει μια ουλή που προκλήθηκε από σπασμένο ποτήρι.

Μάιλι Σάιρους: Γλώσσα

Μάιλι Σάιρους
Μάιλι Σάιρους / © EPA/NINA PROMMER

Η «Χάνα Μοντάνα» ασφάλισε τη γλώσσα της, όχι αυτή που κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει· την άλλη, την κανονική. Το ασφαλιστήριο ύψους 1 εκατομμυρίου υπογράφτηκε το 2013, όταν στα βραβεία του MTV άρχισε να ποζάρει με τη γλώσσα έξω. Ήταν ο τρόπος της να καταπολεμήσει την αμηχανία που ένιωθε μπροστά στα φλας των φωτογράφων. «Δεν ήξερα τι να κάνω με το πρόσωπό του» δικαιολόγησε την «απρέπειά» της, «κι έτσι έβγαλα τη γλώσσα μου. Και όλο αυτό έγινε μια επαναστατική πανκ κίνηση».

Κιθ Ρίτσαρντς: Χέρια

Κιθ Ρίτσαρντς
Κιθ Ρίτσαρντς / © EPA PHOTO/EFE/LUIS TEJIDO

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones ασφάλισε τα χέρια του για 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι η ασφάλιση αφορά και τα δύο χέρια, ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι αφορά μόνο το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, με το οποίο προφανώς παίζει τα εντελώς δικά του ριφάκια ή κάνει τη γνωστή χειρονομία.

Madonna: Μπούστο

Madonna
Madonna / © EPA

Δεν είναι μόνο τα κουνελάκια του Playboy που προσέχουν το ντεκολτέ τους και συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια. Η Madonna έχει ασφαλίσει το στήθος της για 2 εκατομμύρια δολάρια, επειδή θεώρησε ότι η καριέρα της θα πληττόταν αν του συνέβαινε κάτι κακό. Μετά από κάτι τελευταία ατυχήματα και πεσίματα, ίσως θα έπρεπε να επεκτείνει το συμβόλαιο σε όλο της το σώμα.

Κάιλι Μινόγκ, Κιμ Καρντάσιαν: Οπίσθια

Κάιλι Μινόγκ
Κάιλι Μινόγκ / © EPA/NINA PROMMER

Η Αυστραλή σοουγούμαν, σε συνεργασία με την ασφαλιστική της εταιρεία, αποτίμησε τα οπίσθιά της, τα οποία δεν είναι και καμιά υπερπαραγωγή, με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν ρωτήθηκε ποια ανασφάλειά της έσπευσε να καλύψει με μια τόσο ακριβή ασφάλιση, η Κάιλι απάντησε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορεί κάποτε (ο πωπός) να μοιάζει με αχλάδι». Ε και, τι κακό έχουν δηλαδή τα αχλάδια;

Κιμ Καρντάσιαν
Κιμ Καρντάσιαν / © EPA/NINA PROMMER

Και ερχόμαστε στην υπερπαραγωγή, στις καμπύλες μινωϊκού τύπου «Η θεά με τα φίδια» της Κιμ Καρντάσιαν. Αν πάθει κάτι ο πωπός της, που είναι άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της, θα εισπράξει 21 εκατομμύρια.

Μπρους Σπρίνγκστιν: Φωνή

Μπρους Σπρίνγκστιν
Μπρους Σπρίνγκστιν / © EPA-PHOTO/PA/MYUNG JUNG KIM

Το Αφεντικό σήμερα δεν θα ασχολούνται με αυτά. Ακόμα κι αν δεν έβγαινε ούτε μια σωστή νότα από το στόμα του, πάλι θα γέμιζε στάδια, πάλι θα λατρευόταν από τα εκατομμύρια φαν του. Και το ξέρει. Πίσω όμως στη δεκαετία του ’80, είχε κι αυτός τους προβληματισμούς σχετικά με την καριέρα του. Έτσι ασφάλισε τις φωνητικές του χορδές για το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τομ Τζόουνς: Τρίχες του στέρνου

Τομ Τζόουνς
Τομ Τζόουνς / © NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Ο Τομ Τζόουνς υπήρξε ένας από τους Καζανόβες της μουσικής, με μια τάση να βγαίνει στη σκηνή με ανοιχτά πουκάμισα για να φαίνεται η τριχιά. Οι φαν του επιχείρησαν πολλές φορές να εξασφαλίσουν έστω και μια τρίχα από το δασύτριχό του σέξι στήθος. Φοβισμένος από τις λυσσάρες που ήθελαν να τον μαδήσουν, ο Τομ έσπευσε σε μια ασφαλιστική εταιρεία και έκλεισε συμβόλαιο ύψους 6,9 εκατομμυρίων.

Τζούλια Ρόμπερτς: Δόντια

Τζούλια Ρόμπερτς
Τζούλια Ρόμπερτς / © EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιούς στον κόσμο. Εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, ξεχωρίζει και για το εμβληματικό, wall to wall χαμόγελό της. Η Pretty Woman ασφάλισε τα δόντια της για 30 εκατομμύρια δολάρια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice