Laura Lopes και Tom Parker Bowles: Είναι τα παιδιά της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και ετεροθαλή αδέλφια των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι.
Press Pool/UK Press via Getty Images
Celebrities

Λόρα και Τομ: Ποια είναι τα ετεροθαλή αδέλφια του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Χάρι;

Και γιατί δεν διαβάζουμε και πολλά για τη ζωή τους στα ΜΜΕ;

Laura Lopes και Tom Parker Bowles: Είναι τα παιδιά της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και ετεροθαλή αδέλφια των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έχουν δύο ετεροθαλή αδέλφια, τη Λόρα και τον Τομ, με τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο δεν ασχολείται κανείς. Όταν η Καμίλα παντρεύτηκε τον Κάρολο μετά από σαράντα κύματα, τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο της έγιναν μέλη της βασιλικής οικογένειας. Γιατί δεν ακούμε και δεν μαθαίνουμε, όμως, τίποτα γι’ αυτά τα παιδιά; Ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από την «εξαφάνισή» τους;

Στην πραγματικότητα δεν κρύβεται κανένα μυστήριο. Κρύβεται ατόφια περιφρόνηση των γαλαζοαίματων προς τους κοινούς θνητούς. «Για να είμαι ειλικρινής, εγώ και η Λόρα δεν είμαστε μέλη της βασιλικής οικογένειας» είπε ο Τομ σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης. «Η μητέρα μου έγινε μέρος της λόγω του γάμου. Είμαστε συνηθισμένα παιδιά. Απλώς υπάρχουμε στην άκρη». Η Λόρα πάλι σε συνέντευξή της στο περιοδικό W δήλωσε: «Καμιά φορά ανοίγουν οι πόρτες, αλλά μετά κλείνουν στα μούτρα σου». Τι καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα του Τομ και της Λόρα; Ότι το παλάτι ανέχεται την παρουσία των δύο παιδιών στα πόδια της, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αλλά δεν άνοιξαν και διάπλατα αγκαλιές για καλωσορίσματα. 

Φωτογραφία από τον γάμο του Κάρολου με την Καμίλα
Οικογενειακή φωτογραφία από τον γάμο του Κάρολο και της Καμίλα / EPA/Hugo Burnand UK AND IRELAND OUT

Όπως και τα ετεροθαλή τους αδέλφια, η Λόρα και ο Τομ, μεγαλώνοντας σε μια εύπορη οικογένεια, πήραν την καλύτερη μόρφωση. Σε αντίθεση όμως με τα ετεροθαλή τους αδέλφια, που κάνουν τους πρίγκιπες, εργάζονται για τα προς το ζην. Η Λόρα σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και μάρκετινγκ, έκανε την πρακτική της στο μουσείο Peggy Guggenheim στη Βενετία και δούλεψε στο Tatler ως αρθρογράφος αυτοκίνησης. Μαζί της στο περιοδικό δούλευε και ο αδελφός της ως αρθρογράφος για θέματα φαγητού.

Ο Τομ στον γάμο του με τη Sara Buys
Ο Τομ στον γάμο του με τη Sara Buys / © EPA/GEOFF CADDICK

Ο Τομ εξακολουθεί να ασχολείται με τη δημοσιογραφία και την κριτική εστιατορίων έχοντας λάβει και σχετικά βραβεία. Έχει γράψει βιβλία μαγειρικής, έχει συνεργαστεί με τον Γκόρντον Ράμσι στη σειρά «The F Word», ενώ τι κοινό έχει με τους Κοντιζά, Κουτσόπουλο, Ιωαννίδη; Είναι μόνιμος κριτής του Master Chef που προβάλλεται από το BBC1. Ο Κάρολος είναι πατέρας του εις διπλούν: είναι και πατριός αλλά και πνευματικός του πατέρας, δηλαδή νονός του. 

Tom Parker Bowles brutal yet hilarious judging moments | Family Food Fight 2018

Η Λόρα παράτησε νωρίς τη δημοσιογραφία και το έριξε στην τέχνη. Αφού δούλεψε ως επιμελήτρια εκθέσεων σε γκαλερί του Λονδίνου, πλέον έχει τη δική της γκαλερί, ενώ σύντομα θα ανοίξει και μπουτίκ ρούχων. Είναι παντρεμένη με τον Χάρι Λόπες, πρώην μοντέλο του Calvin Klein και γιο βαρώνου, κι έχει τρία παιδιά. Η μεγάλη της κόρη, η Ελίζα, έχει την πιο στενή σχέση με τη βασιλική οικογένεια: ήταν παρανυφάκι στον γάμο του Γουίλιαμ και την Κέιτ και ανέβηκε και στο μπαλκόνι του Μπάκινχαμ με τους νεόνυμφους. 

Η Λόρα και ο Χάρι Λόπες στον γάμο τους
Η Λόρα και ο Χάρι Λόπες στον γάμο τους το 2006 / © EPA/GEOFF CADDICK

Όσοι ξέρουν λένε ότι η Καμίλα υπήρξε καλή μητέρα, προστατευτική και παρούσα σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής τους. Όμως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Κάρολο η μπάλα της αρνητικής δημοσιότητας πήρε και τα παιδιά της. Το πιο δύσκολο διάστημα ήταν οι πρώτες μέρες του γάμου Κάρολου και Καμίλας. Ο Τομ αντιμετώπισε τη φάση αποστασιοποιημένα, σε αντίθεση με τη Λόρα, η οποία μάλωνε διαρκώς με τον Γουίλιαμ για το ποιος φταίει για τα δύο διαλυμένα σπίτια. Σύμφωνα με το βιβλίο William and Harry: Behind the Palace Walls που κυκλοφόρησε το 2010, ο πρίγκιπας κατηγορούσε για τα πάντα την Καμίλα, γεγονός που εξόργιζε την κόρη της. «Ο πατέρας σου έχει καταστρέψει τη ζωή μου» του απαντούσε εκείνη. Σήμερα οι σχέσεις τους έχουν εξομαλυνθεί.

Η Λόρα με τα ετεροθαλή της αδέλφια, Γουίλιαμ και Χάρι
Η Λόρα με τα ετεροθαλή της αδέλφια, Γουίλιαμ και Χάρι / © EPA/JOHN STILLWELL

Αν αποδημήσει ο «Κέρβερος» και όταν ο Κάρολος ανέβει με το καλό στον θρόνο, υπάρχει δυνατότητα αλλά και πολύ μεγάλη πιθανότητα να απονείμει στα θετά του παιδιά βασιλικούς τίτλους. Ο διάδοχος έχει καλή σχέση μαζί τους. Φέρεται να θεωρεί τα παιδιά της Καμίλα «σαν βασιλιάδες χωρίς τίτλο» και φρόντισε να εξασφαλίσει τα γεράματά τους με ένα καταπίστευμα 2 εκατομμυρίων λιρών. Πληρώνει ο φορολογούμενος…

Η Λόρα και ο θετός της πατέρας πρίγκιπας Κάρολος
Η Λόρα και ο θετός της πατέρας πρίγκιπας Κάρολος / © Max Mumby/Indigo/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice