Επιχείρηση London Bridge: Τι θα συμβεί στον πολιτισμό και τον αθλητισμό των χωρών της Κοινοπολιτείας όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ.
© Jane Barlow/WPA Pool/Getty Images
Celebrities

Γιατί ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ θα φέρει τα πάνω κάτω στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Κοινοπολιτείας;

Τι προβλέπει η Επιχείρηση London Bridge για τις αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις;

Επιχείρηση London Bridge: Τι θα συμβεί στον πολιτισμό και τον αθλητισμό των χωρών της Κοινοπολιτείας όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ακούγεται μακάβριο, αλλά τα πράγματα έχουν κάπως έτσι. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει αυτόν τον Οκτώβριο του 2022 και αφού ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας. Οι λάτρεις του αθλήματος περιμένουν με ανυπομονησία τον Τελικό Ανδρών, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ιστορικό Ολντ Τράφορντ, στις 19 Νοεμβρίου 2022. Όμως ίσως χρειαστεί να κρατήσουν όρεξη για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα The Australian, οι διοργανωτές έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η βασίλισσα Ελισάβετ II πεθάνει «προς το τέλος του τουρνουά».

Οι Βρετανοί υποπτεύονται πως οι διαρροές προέρχονται από τον Αντόνι Άλμπανεζ, πρωθυπουργό της Αυστραλίας, που είναι μέρος της Κοινοπολιτείας. Όταν ορκίστηκε τον Μάιο του 2022, ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, και για την Επιχείρηση London Bridge, την κωδική ονομασία του λεπτομερέστατου σχεδίου εκτάκτου ανάγκης για τη μέρα που η βασίλισσα θα αποδημήσει εις Κύριον. Και μάλλον ο Άλμπανεζ κελάηδησε στους δημοσιογράφους.

Φημολογείται ότι το Παλάτι του Κένσινγκτον ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι εάν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει κοντά στην τρέχουσα ημερομηνία του Τελικού Ανδρών, θα πρέπει να τον αναβάλουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Το βασιλικό πρωτόκολλο αναφέρει ότι η κηδεία της Αυτού Μεγαλειότητος θα τελεστεί Σάββατο. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα πένθους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε χώρες της Κοινοπολιτείας, οπότε ο τελικός θα πρέπει να μεταφερθεί για την επόμενη από την εξόδιο ακολουθία Κυριακή.

Το κύπελλο ράγκμπι δεν είναι το μόνο αθλητικό γεγονός που θα επηρεαστεί όταν -χτύπα ξύλο- συμβεί το γαλαζοαίματο μοιραίο. Για παράδειγμα, όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες κρίκετ, άλλο αγαπημένο άθλημα των Άγγλων, θα πρέπει να αναβληθούν. Να σημειωθεί πως υπήρχαν σχέδια να ματαιωθεί και το Άσκοτ, σε περίπτωση που η Ελισάβετ φτερούγιζε τον Ιούνιο, αλλά τελικά έμεινε στη Γη και το κυριλάτο event πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Δεν είναι σαφές πόσες ακόμα πολιτισμικές εκδηλώσεις θα ακυρωθούν όταν ο Χάρος θα πάρει με τον δρεπάνι του τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας. Πάντως όταν πέθανε ο πατέρας της, Γεώργιος ο 6ος, το 1952, έκλεισαν όλα τα θέατρα και ακυρώθηκαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις ράγκμπι και χόκεϊ. Αντίθετα, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Στερείς από τον Άγγλο την μπάλα έστω και για μία βδομάδα; Ακόμα κι αν η βασίλισσά του μεταναστεύει στο επέκεινα; No way!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice