Σάντα Μπάρμπαρα-Μοντεσίτο: Η περιοχή με τους περισσότερους celebrities ανά τετραγωνικό μέτρο

Ποια κάτοικος της περιοχής έχει το ειρωνικό παρατσούκλι «η πριγκίπισσα του Μοντεσίνο»;

Santa Barbara-Montecito: Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη από celebrities περιοχή του κόσμου. Ποιοι μένουν εκεί;

Ονομάζεται Αμερικανική Ριβιέρα, είναι η Μέκκα των πλούσιων και διάσημων για πάνω από έναν αιώνα και, αν υπήρχε γκλαμουρόμετρο, θα χτυπούσε κόκκινο. Οι celebrities που ζουν εκεί, αλλά και όσοι επισκέπτονται την περιοχή για βόλτες, γυρίσματα ή μπάνιο, μπορούν να περπατούν ήσυχοι: δεν υπάρχουν παπαράτσι, δεν υπάρχουν ενοχλητικοί θαυμαστές που θα τους ζητήσουν αυτόγραφο ή μια selfie. Γενικώς οι 8.638 ντόπιοι δε μασάνε από γκλαμουριά, και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που η πόλη, ειδικά ο θύλακας του πλούτου, το Μοντεσίτο (σημαίνει «μικρό βουνό»), είναι διαχρονικά μαγνήτης για τους έχοντες και κατέχοντες.

Φυσικά, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που χολιγουντιανοί σταρ, μεγαλοεπιχειρηματίες ή γαλαζοαίματοι, ακόμα και άνθρωποι του πνεύματος, βρίσκουν ελκυστική αυτή την περιοχή της κεντρικής ακτής της Καλιφόρνια. Το αρχιτεκτονικό ισπανικό αποικιοκρατικό στιλ, οι τεράστιες παραλίες, το μεσογειακό κλίμα, οι εξαιρετικές επιλογές σε φαγητό, shopping και διασκέδαση, καθώς και οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι μερικά ακόμα δέλεαρ για να στήσεις το σπιτικό σου στη Σάντα Μπάρμπαρα αν το φυσάς το χρήμα.

© Nik Wheeler/Corbis via Getty Images

Τα νούμερα είναι συντριπτικά: λέγεται ότι στην Αμερικανική Ριβιέρα ζουν οι περισσότεροι celebrities ανά τετραγωνικό μέτρο, ξεπερνώντας σε πυκνότητα γκλάμουρ ακόμα και το Μπέβερλι Χιλς. Ποιοι ηθοποιοί έχουν χτίσει το τσαρδάκι τους εκεί; Μεταξύ, άλλων, ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί, ο Ρομπ Λόου, ο Κερκ Ντάγκλας, η Ντριου Μπάριμορ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, ο Τζον Κλιζ, ο Τζεφ Μπρίτζες, η Τζούλια Λούις Ντρέιφους, η Σαρλίζ Θερόν, ο Κέβιν Κόσνερ, ο Ρομπ Λόου, ο Ορλάντο Μπλουμ και η Κέιτι Πέρι. Επίσης, στη Σάντα Μπάρμπαρα μένουν η Όπρα Γουίνφεϊ, η Έλεν ΝτεΤζενέρις, ο σκηνοθέτης του Star Wars Τζορτζ Λούκας, η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, ο Τζέιμς Κόρντεν, ενώ στους κοντινούς λόφους έχτισε τη Neverland του ο Μάικλ Τζάκσον.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους μοντεσιτιανούς Μέγκαν Μαρκ και πρίγκιπα Χάρι. Η έπαυλή τους έχει εννέα υπνοδωμάτια και 16 μπάνια, αλλά άλλος είναι ο λόγος της μνείας. Όσο κι αν η Μέγκαν Μαρκλ προσπάθησε να δείξει στους γείτονες ότι είναι ένα απλό κορίτσι που βγάζει βόλτες τα σκυλιά και τα παιδιά της, εκείνοι έσπευσαν να της δώσουν το ψευδώνυμο: «Η πριγκίπισσα του Μοντεσίτο». Δεν το λένε για καλό, ειρωνικά το λένε. Σύμφωνα με φήμες, η Μέγκαν, ενώ προωθεί την ιδέα ότι είναι κορίτσι της διπλανής πόρτας, στην πραγματικότητα συμπεριφέρεται ψηλομύτικα. Για παράδειγμα, στα εστιατόρια ζητά πάντα ένα «τελείως απομονωμένο τραπέζι». Άσε μας κουκλίτσα μου, δηλαδή.

Το τοπίο έχει χρησιμεύσει ως σκηνικό σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από την εποχή του βωβού κινηματογράφου. Υπάρχουν δεκάδες στούντιο κινηματογράφησης, με μεγαλύτερο το Flying A Studios. Στη Σάντα Μπάρμπαρα γυρίστηκαν σκηνές από τις ταινίες «Κομάντο» με τον Σβαρτσενέγκερ, «Πειρατές της Καραϊβικής», «Παρασκευή και 13». Το σπίτι του Αλ Πατσίνο στον «Σημαδεμένο» που υποτίθεται πως βρισκόταν στο Μαϊάμι, στην πραγματικότητα ήταν στο Μοντεσίτο. Και φυσικά να μην ξεχνάμε την ομώνυμη σαπουνόπερα «Σάντα Μπάρμπαρα» με τις περιπέτειες της οικογένειας Κάπγουελ, που μας κράτησε συντροφιά για πολλά πολλα χρόνια.

Πάμε τώρα και στις τιμούλες, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους. Η Όπρα έδωσε 48 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι-παλάτι, η ΝτεΤζενέρις 22,5, ο Τζορτζ Λούκας 25. Αν σκέφτεσαι να αποσυρθείς στα γεράματα, άρχισε την αποταμίευση. Αν και, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!