Γκουίνεθ Πάλτροου: Μας ανοίγει το σπίτι της στο Μοντεσίτο

Βρίσκεται στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και είναι εντυπωσιακό και γαλήνιο!

Η Γκουίνεθ Πάλτροου και το Architectural Digest μας υποδέχονται στο σπίτι της ηθοποιού στο Μοντεσίτο. Δείτε το βίντεο.

Είναι το σπίτι στο οποίο ζει με τον σύζυγό της Brad Falchuk και τα παιδιά τους και είναι παλάτι. Ένα καλαίσθητο παλάτι με ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες που εξασφαλίζουν ευεξία στους ενοίκους του. Άλλωστε η ευεξία, το wellness που λέμε και στο χωριό μου, μοιάζει να είναι βασική επιδίωξη της Γκουίνεθ Πάλτροου, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο μέσω της εταιρείας της Goop. 

Η κατοικία βρίσκεται στο Μοντεσίτο, μια περιοχή που διακρίνεται για την εξαιρετική ακτογραμμή και τους celebrities που την κατοικούν, ανάμεσά τους και οι Μέγκαν και Χάρι. Το Μοντεσίτο συγκαταλεγόταν στους αγαπημένους τόπους της Γκουίνεθ από τα χρόνια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα. Το οικόπεδο αγοράστηκε το 2015. «Ζούσαν εκεί άγρια ζώα και σμήνη από ζωύφια, αλλά ερωτεύτηκα τη γη και τη θέα» θυμάται.

«Η δύναμη του σπιτιού βρίσκεται στις λεπτές αποχρώσεις του φωτός και τον χώρο» λέει η ευτυχής ιδιοκτήτρια. «Δαπανήσαμε πολύ χρόνο αξιολογώντας τις οικογενειακές ανάγκες, πώς ζούμε πραγματικά, τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Επικεντρωθήκαμε στην εμπειρία, στο συναίσθημα». 

Για τον σχεδιασμό συνεργάστηκε με τους Robin Standefer και Stephen Alesch του αρχιτεκτονικού γραφείου Roman and Williams. Γνωρίζονται από παλιά, καθώς στο παρελθόν είχαν αναλάβει ένα λοφτ της Γκουίνεθ στην Τραιμπέκα, το πρώτο pop-up κατάστημα της Goop και την πρώτη μπουτίκ του brand. Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή αλλά και η επίπλωση του σπιτιού χρειάστηκαν πολλά χρήματα και έξι χρόνια. 

Με το που εισέρχεται κάποιος, τον υποδέχεται (ενδεχομένως) η Γκουίνεθ, ένα τζάκι του 18ου αιώνα, ένα πάτωμα σκακιέρα και μια αίσθηση ανυπέρβλητης κομψότητας και γαλήνης. Οι χώροι αναπτύσσονται σε έναν όροφο, η τραπεζαρία είναι τεράστια και φιλόξενη, όπως και η κουζίνα, οι λεπτομέρειες στις ταπετσαρίες και τους νιπτήρες εντυπωσιακές, οι όγκοι και οι αναλογίες ξεκουράζουν το μάτι, το κλασικό συνδυάζεται ιδανικά με το υπερμοντέρνο.

Συνεπής στις αρχές της για βιωσιμότητα, η Γκουίνεθ φρόντισε να χτίσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον οίκημα: η ενέργεια προέρχεται από τον ήλιο, ενώ η άρδευση του κήπου γίνεται με το σύστημα Graywater για εξοικονόμηση του ύδατος. Καλή η οικονομία στο νερό, αλλά… Το σπίτι διαθέτει φυσικά εξωτερική πισίνα αλλά και μια εντυπωσιακά ατμοσφαιρική εσωτερική για να απολαμβάνουν το σπα τους οι ένοικοι. Θα δείτε τους ατμούς και τα σχετικά και θα ζηλέψετε το συβαρίτικο lifestyle στα τελευταία λεπτά της ξενάγησης. 

Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της εντυπωσιακής σπιταρόνας με ξεναγό την ίδια την Γκουίνεθ Πάλτροου. Διακρίνονται πολλά αντικείμενα, αρκετά βάζα, μερικά διακοσμητικά γουδιά, αλλά όχι κεριά, πράγμα περίεργο για την Γκουίνεθ που τα εμπορεύεται και τα προωθεί με όλο της το είναι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice