H Γκουίνεθ Πάλτροου
Γκουίνεθ Πάλτροου / © EPA/ETIENNE LAURENT
Lifestyle

«Κάτω τα χέρια από το αιδοίο μου»: Το νέο κερί της Πάλτροου

Το Goop της Γκουίνεθ Πάλτροου ξαναχτυπά με ένα ακόμα ξεχωριστό, συμβολικό κερί

«Hands Off My Vagina»: το νέο συμβολικό κερί που δημιούργησε η Γκουίνεθ Πάλτροου και η εταιρεία της Goop.

Μετά το κερί «Αυτό μυρίζει σαν το αιδοίο μου» («This Smells Like My Vagina»), η Γκουίνεθ Πάλτροου και η εταιρεία της Goop λανσάρουν νέο σχετικό κερί, με μέρος των εσόδων αυτή τη φορά να δίνονται για καλό σκοπό.

«Πιστεύοντας στην αναπαραγωγική ελευθερία, την ακεραιότητα του σώματος και τα ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως φύλου», η Goop κυκλοφόρησε το κερί «Hands Off My Vagina» («Κάτω τα χέρια από το αιδοίο μου) έναντι 75 δολαρίων. Στην ευωδία του συμμετέχουν νότες από γάλα καρύδας, τριαντάφυλλα τύπου Damascena, ακατέργαστη βανίλια, κυπαρίσσι και καβουρντισμένο κακάο. Στο σάιτ της Goop, το άρωμά του περιγράφεται ως «σαγηνευτικό, μεθυστικό, βαθιά θηλυκό». Το κερί είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά και διαρκεί έξι ώρες.


Το ιδεολογικό υπόβαθρο πίσω από το νέο κερί με το συμβολικό όνομα έδωσε η ίδια η Πάλτροου στο instagram της: «Η λέξη “αιδοίο” έχει μεγάλη δύναμη. Κι όμως, υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη ανάγκη να ειπωθεί: Κάτω τα χέρια. Κάτω τα χέρια από τα αιδοία μας σε οποιοδήποτε πλαίσιο δεν έχουν προσκληθεί. Τα δικά σας αναπαραγωγικά όργανα· δική σας επιλογή».

Σε κάθε 75 δολάρια που θα δίνει ο αγοραστής του κεριού, τα 25 θα δίνονται στο Πρότζεκτ Αναπαραγωγικής Ελευθερίας του Ιδρύματος ACLU, μέχρι την 1η Ιουλίου του 2022 ή μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα του προϊόντος. Το ίδρυμα, σύμφωνα με την Πάλτροου, διεξάγει έναν σημαντικό αγώνα με κατεύθυνση την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών.

Όταν τον Ιανουάριου του 2020 κυκλοφόρησε το κερί «This Smells Like My Vagina», έγινε ο κακός χαμός. «Ξεκίνησε σαν αστείο» δήλωνε η Γκουίνεθ στις συνεντεύξεις της. «Μύρισα αυτό το όμορφο πράγμα, και είπα, “αυτό μυρίζει σαν τον κόλπο μου!” Προφανώς αστειευόμουν». Το «αστείο» πάντως συνεχίστηκε με δύο παραλλαγές, «This Smells Like My Orgasm» και «This Smells Like My Prenup».

Σήμερα, με το «Κάτω τα χέρια από το αιδοίο μου», η Γκουίνεθ δίνει μια νέα διάσταση ακτιβισμού στις κινήσεις της με τα συμβολικά κεριά: «Πιστεύω ότι οι γυναίκες - πολλές από εμάς - έχουμε μεγαλώσει νιώθοντας ορισμένους βαθμούς ντροπής γύρω από το σώμα μας, οπότε αυτό είναι ένα μικρό ανατρεπτικό κερί για όλες εμάς εκεί έξω».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice