Ο Ashton Kutcher αποκάλυψε ότι είχε χάσει την ακοή και την όρασή του για έναν χρόνο

Όσα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του

Newsroom |

Ashton Kutcher: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας - Πότε ανάρρωσε και ποιες σκέψεις έκανε 

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που βίωσε πριν από περίπου δύο χρόνια αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός Ashton Kutcher. O 44χρονος Kutcher έκανε γνωστό ότι για περίπου έναν χρόνο είχε χάσει την ακοή και την όρασή του, ενώ αντιμετώπισε και δυσκολίες στη βάδιση, λόγω ενός αυτοάνοσου που εμφάνισε.  

«Πριν από περίπου δύο χρόνια, είχα αυτή την εξαιρετικά σπάνια και περίεργη μορφή αγγειίτιδας, η οποία χάλασε την όρασή μου, την ακοή μου αλλά και την ισορροπία μου», είπε ο Ashton Kutcher, ο οποίος εξομολογήθηκε πως χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να επανέλθουν οι αισθήσεις και να αποκατασταθούν τα προβλήματα από τη νόσο.

«Μέχρι να περάσει, σκεφτόμουν αν θα μπορέσω ποτέ να δω ξανά, αν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω ξανά ή αν θα περπατούσα ξανά. Τη στιγμή που αρχίζεις να βλέπεις τα εμπόδια σου, ως κάτι που είναι φτιαγμένο για σένα, για να σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι, τότε η ζωή αρχίζει να είναι διασκεδαστική, σωστά;», αναρωτήθηκε ο ταλαντούχος ηθοποιός. Ο Ashton Kutcher βγήκε πιο δυνατός από αυτήν την περιπέτεια υγείας και πλέον δηλώνει: «[Είμαι] τυχερός που είμαι ζωντανός», πρόσθεσε.

Ashton Kutcher: Τι είναι η αγγειίτιδα 

Οι αγγειίτιδες είναι ομάδα διαταραχών που καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία μέσω φλεγμονής. Επηρεάζονται τόσο οι αρτηρίες όσο και οι φλέβες. Η αγγειίτιδα προκαλείται κυρίως από τη μετανάστευση λευκών αιμοσφαιρίων. 

Η αγγειίτιδα είναι πιθανό να επηρεάσει μόνο ένα όργανο, όπως το δέρμα σας, ή μπορεί να επηρεάσει περισσότερα όργανα ταυτόχρονα. Ως πάθηση μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη (οξεία) ή μακράς διάρκειας (χρόνια). Η αγγειίτιδα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, αν και μερικοί τύποι της νόσου είναι πιο κοινοί μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων. Ανάλογα με τον τύπο που έχετε, μπορεί να δείτε βελτιώσει χωρίς κάποια θεραπεία, ή να χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο της φλεγμονής και την πρόληψη των εξάρσεων της νόσου.

Με πληροφορίες από Page Six