Η Γιολάντα Χαντίντ
© Joe Pugliese/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images
Celebrities

Γιολάντα Χαντίντ: Όλα για τη μητέρα της Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ

Πρώην μοντέλο η ίδια, είναι πολλά περισσότερα από μητέρα της Τζίτζι και της Μπέλα

Yolanda Hadid: Η ζωή, τα δράματα, οι γάμοι, το ολλανδικό μοντέλο στην ανατροφή των παιδιών της Τζίτζι, Μπέλα και Άνγουορ.

Τη μάθαμε πριν κάνα χρόνο περίπου όταν έπαιξε ξύλο με τον πρώην της κόρης της Τζίτζι, τον Zayn Malik, κατά τη διάρκεια ενός ομηρικού καυγά που οδήγησε σε χωρισμό. Όμως η Γιολάντα είναι πολλά περισσότερα από προστατευτική μητέρα τριών μοντέλων, της Τζίτζι, της Μπέλα και του Άνγουορ. Στο προφίλ της στο instagram δηλώνει Student of Life. Τη λες εύκολα και Teacher.

Σε γενικές γραμμές, το πρώην μοντέλο και τηλεοπτική ριάλιτι σταρ είναι ένα παρεξηγημένο άτομο. Στη ζωή της γνώρισε πολύ καλά δύο καταστάσεις: το δράμα και το γκλάμουρ. «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είμαι πολύ πιο φανταχτερή από ό,τι είμαι στην πραγματικότητα. Βαθιά μέσα μου είμαι μια αγρότισσα από την Ολλανδία, κι εκεί είμαι πιο ευτυχισμένη» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της στον Λάρι Κινγκ.

Η αλήθεια είναι ότι εγκατέλειψε την ολλανδική φάρμα πολύ μικρή, στα 16 της. Είχε ήδη χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο στα 7 της, γεγονός που επηρέασε τη σχέση της με τον Θεό και τους άνδρες. Άσχετη με τη μόδα (« Δεν ήξερα καν τι ήταν η Vogue ή το Cosmo ή το Elle»), βρέθηκε στον χώρο από καθαρή τύχη, όταν πήρε τη θέση ενός μοντέλου που αρρώστησε σε σόου στο Άμστερνταμ. Εκεί την τσίμπησε η Αϊλίν Φορντ και της πρόσφερε συμβόλαιο για το Ford Modeling Agency. Μέχρι τότε έπλενε πιάτα σε ένα κινέζικο εστιατόριο του Ρότερνταμ, προκειμένου να συντηρεί τη μητέρα και τον αδελφό της. Για ένα μικρό διάστημα δούλεψε ως μοντέλο χεριών, ώσπου ήρθε η διεθνής καριέρα: Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Τόκιο.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με 100 φιορίνια στην τσέπη, ήτοι 55 δολάρια. Στόχος της να πλουτίσει: «Ήρθα στην Αμερική για να βγάλω χρήματα και να γυρίσω στην πατρίδα μου, να αγοράσω τα άλογά μου, να φροντίσω την οικογένειά μου και να συνεχίσω τη ζωή μου στην Ολλανδία». Χρήματα έχει βγάλει, αλλά το όνειρό της για επιστροφή στη γενέτειρα δεν έγινε ακόμα πραγματικότητα.

Όπως λέει και η γνωστή φράση, μπορείς να βγάλεις τη Γιολάντα από την Ολλανδία, όχι όμως και την Ολλανδία από τη Γιολάντα. Οι ρίζες της έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην καριέρα, την ανατροφή των παιδιών της αλλά και στο lifestyle της. Κάποια στιγμή παραλίγο να συλληφθεί στην Αμερική γιατί έκανε ηλιοθεραπεία τόπλες. Ο αστυνομικός την διέταξε να φορέσει το σουτιέν του μαγιό της, όμως εκείνη του απάντησε: «Δεν έχω σουτιέν. Είμαι από την Ολλανδία. Δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία με σουτιέν». Λίγο πριν της φορέσουν χειροπέδες, επενέβη ο παραγωγός του γυρίσματος στο οποίο συμμετείχε, που τη δικαιολόγησε στον αστυνομικό λέγοντας πως είναι «μοντέλο» και «ξανθιά». Σεξισμός; Μπα, γιατί το λες αυτό;

Γεννήθηκε με το όνομα Γιολάντα βαν ντεν Χέρικ. Έγινε Χαντίντ όταν παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο και πατέρα των παιδιών της Μοχάμεντ Χαντίντ. Έγινε Φόστερ όταν παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, τον συνθέτη Ντέιβιντ Φόστερ. Ξανάγινε Χαντίντ μετά και το δεύτερο διαζύγιο, για να έχει το ίδιο επίθετο με τα παιδιά της. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 είχε σχέση με τον Χούλιο Ινγκλέσιας, σήμερα είναι και πάλι ερωτευμένη.

Μεγάλωσε την Τζίτζι, την Μπέλα και τον Άνγουορ με βάση το ολλανδικό μοντέλο: ζούσαν σε μια αγροικία στη Σάντα Μπάρμπαρα, ίππευαν άλογα, μάζευαν αυγά, αγαπούσαν το σώμα και τον εαυτό τους, ήταν ευγενικά, δούλευαν σκληρά. «Είμαι η άγκυρα των παιδιών μου. Ξέρω πότε πρέπει να τα φέρω πίσω στη φάρμα, να τα ανεβάζω στα άλογά τους, να βεβαιώνομαι ότι κοιμούνται αρκετά και ότι αποσυνδέονται εντελώς από τον κόσμο» λέει.

Ένα από τα δράματα της ζωής της ήταν και η φιλασθένεια και οι ημικρανείες της. Οι γιατροί στην Αμερική διέγνωσαν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, όμως το πρόβλημα δεν έβρισκε λύση. Διέκοψε τις εμφανίσεις της στο ριάλιτι «The Real Housewives of Beverly Hills». Επί μία δεκαετία, επισκέφτηκε περισσότερους από 100 γιατρούς σε διάφορα μέρη του κόσμου και δοκίμασε από αντιβίωση μέχρι θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ήταν τόσο ταλαιπωρημένη σωματικά και ψυχικά που πέρασε από το μυαλό της η σκέψη να αυτοκτονήσει. Την κράτησαν στη ζωή τα παιδιά της, που ήταν πάντα δίπλα της. Τελικά Βέλγοι γιατροί αποφάνθηκαν ότι πάσχει από τη νόσο του Lyme.

Η Γιολάντα Χαντίντ
© Joe Pugliese/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images

Η θεραπευτική μέθοδος που ακολούθησε περιελάμβανε την αφαίρεση των εμφυτευμάτων του στήθους της, τη μετακόμισή της από το Μπέβερλι Χιλς στην Πενσυλβάνια, όπου και αγόρασε μια φάρμα, την αποφυγή κάθε στρεσογόνου παράγοντα. Επίσης, το γύρισε στην κηπουρική, την υγιεινή διατροφή, τη γιόγκα.

Η Γιολάντα Χαντίντ στο σόου του Βέρτζιλ Άμπλοου το 2020
Η Γιολάντα Χαντίντ στο σόου του Βέρτζιλ Άμπλοου το 2020 © EPA/IAN LANGSDON

Και μερικά νούμερα. Ψήφισε για πρώτη φορά στα 49 της χρόνια, όταν πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Στα 56 της ανέβηκε στην πασαρέλα στο σόου της Off-White του Βέρτζιλ Άμπλοου. Τώρα είναι 58 χρονών κι έχει ένα εγγόνι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice