Britney Spears
© EPA/ NINA PROMMER
Celebrities

Britney Spears: «Ένιωσα ότι η οικογένειά μου με πέταξε»

Η τραγουδίστρια μιλάει για την πολυσυζητημένη κηδεμονία μέσα από ένα 20λεπτο βίντεο

Η Britney Spears ανέβασε (και κατέβασε) στο Youtube βίντεο που μιλάει ανοιχτά για το θέμα της κηδεμονίας και το πώς ένιωθε όλον αυτό τον καιρό απέναντι στην οικογένειά της.

Η Britney εκτός από ταλέντο που υπερκαλύφθηκε από τη δημοσιοποίηση της προσωπικής της ζωής, έχει και μια κυκλοθυμία που φαίνεται να μην μπορεί να ελέγξει. Έτσι τη μια στιγμή μπορεί να ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες γιορτάζοντας τη ζωή/την ελευθερία/ την αγάπη και την αμέσως επόμενη κλείνει τελείως το λογαριασμό της, κάτι που έχει επαναληφθεί πολλές φορές μέχρι τώρα. Στην ίδια λογική, ανέβασε το απόγευμα της Κυριακής (28/8) ένα βίντεο στο Youtube στο οποίο μιλούσε για την απομόνωση που ένιωσε κατά τη διάρκεια της κηδεμονίας της.

Το βίντεο είχε μόνο ήχο και καθόλου εικόνα και έμεινε για περίπου μία ώρα δημοσιευμένο, πριν τελικά το κάνει ιδιωτικό. Δεν ήταν λίγοι όμως εκείνοι που πρόλαβαν να το ακούσουν και να το σχολιάσουν στο Twitter και άλλες πλατφόρμες.

Η Spears ξεκινάει το βίντεο λέγοντας ότι ξύπνησε το πρωί (της ηχογράφησης) νιώθωντας την ανάγκη να πει την ιστορία της. Επιβεβαίωσε τις φήμες ότι μιλούσε με την Όπρα για συνέντευξη αλλά «το να πληρώνεσαι για να πεις την ιστορία σου νιώθω ότι είναι κάπως σαχλό», δήλωσε και συνέχισε «είμαι απλά εδώ για να ανοιχτώ στους άλλους και να προσπαθήσω να δώσω φως -αν κάποιος εκεί έξω έχει περάσει δυσκολίες ή οτιδήποτε- να πάρει αυτό το φως και να μην νιώθει μόνος. Γιατί πραγματικά ξέρω πώς είναι να νιώθει κάποιος μοναξιά».

Η 40χρονη πλέον Britney είπε ότι υπάρχουν πολλά που δεν έχει μοιραστεί με το κοινό από φόβο να την κρίνουν ή να την απορρίψουν και ενώ είχε προσφορές με πολλά χρήματα για να μιλήσει σε συνεντεύξεις, η ίδια αποφάσισε ότι αυτό δεν έχει νόημα. Ωστόσο, θέλησε να μιλήσει για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. 

Η εποχή της κηδεμονίας

Περιέγραψε την κηδεμονία ως «τιμωρία» από τον πατέρα της, αλλά ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της βρισκόταν στην πραγματικότητα πίσω απ' όλα αυτά. Η κηδεμονία δεν είχε ποτέ νόημα για την Britney. Θυμάται να μιλάει σε έναν γιατρό με βρετανική προφορά για τη συνταγή των φαρμάκων της και τρεις μέρες μετά ήταν μια ολόκληρη διμοιρία ειδικών δυνάμεων στην πόρτα της. «Η μητέρα μου με κρατούσε με δύο φίλες της σε ένα φορείο πριν με χώσουν σε ένα ασθενοφόρο. Τίποτα δεν έβγαζε νόημα. Κυριολεκτικά, η έκταση της τρέλας μου έπαιζε κυνηγητό με τους παπαράτσι». Βλέποντας όμως τα πράγματα πλέον από απόσταση, συνειδητοποιεί ότι τα πάντα ήταν προμελετημένα. «Μια γυναίκα έδωσε την ιδέα στον πατέρα μου και η μαμά μου τον βοήθησε να την πραγματοποιήσει και να γίνουν όλα», είπε αναφερόμενη πιθανόν στην Lou Taylor, πρώην μάνατζερ και συνεργάτη του πατέρα της Jamie.

«Όταν νοσηλεύτηκα πρώτη φορά, δεν υπήρχαν ούτε ναρκωτικά ούτε αλκοόλ ούτε τίποτα στον οργανισμό μου, ήταν καθαρή κακοποίηση. Το μόνο που θυμάμαι ξεκάθαρα πότε ξεκίνησε ήταν ο έλεγχος του πατέρα μου. Λάτρευε να ελέγχει ό,τι έκανα. Δεν μπορούσα να εμφανιστώ στο Λας Βέγκας όποτε ήθελα. Δεν μπορούσα να έχω τις νταντάδες που ήθελα για τα παιδιά μου. Δεν μπορούσα να έχω μετρητά». Το pop είδωλο των 90s αποκάλυψε ότι ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Britney Domination το 2019 γιατί ο πατέρας της την έστειλε σε ένα κέντρο όταν αρνήθηκε να κάνει μια συγκεκριμένη χορευτική κίνηση στις πρόβες. «Θυμάμαι ότι όλα έγιναν πολύ περίεργα και ήσυχα και οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί πήγαν σε ένα δωμάτιο πίσω και μίλησαν. Την επόμενη ημέρα μου είπαν ότι πρέπει να πάω σε ένα κέντρο και ότι έπρεπε να ανακοινώσω στο Instagram ότι θα ακυρώσω τις εμφανίσεις γιατί ο πατέρας μου ήταν άρρωστος και χρειαζόταν βοήθεια».

Όταν πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της κλαίγοντας, εκείνος της είπε (σύμφωνα με τα λεγόμενά της): «Δεν χρειάζεται να πας, αλλά αν δεν πας θα πάμε στο δικαστήριο και θα γίνει μεγάλη δίκη και θα χάσεις. Έχω πολλούς περισσότερους ανθρώπους με το μέρος μου από σένα. Εσύ δεν έχεις ούτε δικηγόρο, οπότε ούτε να το σκέφτεσαι».

Το κίνημα #FreeBritney

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, αναγκάστηκαν να την αφήσουν να βγει από το κέντρο λόγω του κινήματος #FreeBritney που γιγαντώθηκε. «Ήταν περίεργο να είναι αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω και να παλεύουν για μένα και η αδερφή μου και η μητέρα μου να μην κάνουν τίποτα. Για μένα, ήταν σαν να ήθελαν κρυφά να είμαι  η κακιά. Σα να ήμουν "χαλασμένη" και με προτιμούσαν έτσι. Γιατί διαφορετικά γιατί δεν εμφανίστηκαν στην πόρτα να μου πουν "κοριτσάκι μου μπες στο αμάξι, πάμε να φύγουμε". Κυριολεκτικά με σκότωσα. Με πέταξαν. Έτσι ένιωσα. Ότι η οικογένειά μου με πέταξε».

Η απάντηση της μητέρας της

Στο βίντεο, η Britney, ακούγεται περισσότερο εξοργισμένη με τη μητέρα της παρά με τον πατέρα της γιατί πιστεύει ότι εκείνη απέτυχε να τη βοηθήσει. «Νιώθω ότι θα μπορούσε να μου βρει δικηγόρο σε 2 δευτερόλεπτα».

Η μητέρα της, Lynne Spears, απάντησε μέσω του Instagram στη Britney ανεβάζοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τις δυο τους και απευθυνόμενη στη Britney έγραψε ότι «έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε» για να στηρίξει «τα όνειρα και τις επιθυμίες» της Britney και να την βοηθήσει «με τις δυσκολίες της». Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Britney απέρριψε τις κλήσεις της και την έχει πετάξει αμέτρητες φορές έξω. «Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Σε αγαπώ τόσο πολύ αλλά αυτή η συζήτηση είναι για μένα και σένα, δια ζώσης, ιδιωτικά», έγραψε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice