Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο σκάφος Britannia, στο μήνα του μέλιτός τους, Αύγουστος 1981
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο σκάφος Britannia, στο μήνα του μέλιτός τους, Αύγουστος 1981. © Getty Images/ Princess Diana Archive
Celebrities

Νταϊάνα και Κάρολος, ένα καθόλου ρομαντικό ταξίδι του μέλιτος

Η αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στο ταξίδι που ονειρεύονται όλοι οι νιόπαντροι

Πριγκίπισσα Νταϊάνα και πρίγκιπας Καρόλος: Οι ιστορίες που περιγράφουν το μήνα του μέλιτός τους.

Όπως χιλιάδες γυναίκες στον πλανήτη, η Νταϊάνα ονειρευόταν να παντρευτεί έναν πρίγκιπα. Και το όνειρό της φάνηκε να πραγματοποιείται όταν στις 29 Ιουλίου 1981 παντρεύτηκε τον πιο περιζήτητο εργένη της Βρετανίας, τον πρίγκιπα Κάρολο -πρωτότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και του πρίγκιπα Φιλίππου και μελλοντικό βασιλιά. Εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του αλλά η σχέση τους δεν έμελλε να είναι το παραμύθι που φανταζόταν. Καμία σχέση.

Ήδη λίγες ημέρες πριν το επίσημο γεγονός, και οι δύο θα ήθελαν να το έχουν ακυρώσει. Αλλά ακόμα και όταν έγινε ο γάμος δεν βελτιώθηκαν πολλά. Αργότερα, όλος ο κόσμος θα μάθαινε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν τρελά ερωτευμένος (και για πάντα όπως φάνηκε) με μια άλλη γυναίκα, την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Γιατί τότε παντρεύτηκε τη Νταϊάνα; Μα γιατί δεν είχε επιλογή και εκείνη είχε αποδειχθεί η κατάλληλη υποψήφια για να φέρει διαδόχους στο θρόνο. Από τις πρώτες απογοητεύσεις του γάμου της ήταν ο μήνας του μέλιτος. Η 20χρονη και ρομαντική Νταϊάνα δε φανταζόταν πόσο λάθος θα πήγαιναν όλα.

Λόγια αγάπης ή φιλοσοφία;

Η εκπομπή "Secrets d' Histoire" του France 3, αποκάλυψε στο επεισόδιο της Δευτέρας 29 Αυγούστου, πτυχές του ταξιδιού του νεόνυμφου ζεύγους. Το ταξίδι τους ξεκίνησε με μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το βασιλικό σκάφος Britannia, το πλωτό παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ. «Η Νταϊάνα ήθελε να αράξει, να παίξει, να κολυμπήσει, να περάσει καλά με τον άντρα της. Ο Κάρολος πάλι όχι. Ήρθε με βιβλία και το κιτ ζωγραφικής του. Ήρθε με όσα χρειάζεται κανείς για να περάσει το μήνα του μέλιτος μόνος του» αναφέρει ο δημοσιογράφος Φιλίπ Τερλ στην εκπομπή. Η δημοσιογράφος Αν Ελίζαμπεθ Μουτέ προσθέτει: «Αποφάσισε να της μιλήσει για το πιο σημαντικό πράγμα για εκείνον που είναι η φιλοσοφία. Και η Νταϊάνα, που καθόλου δεν ήθελε να υποχρεωθεί να διαβάσει βαρετά πράγματα, έπληττε αφόρητα». Το δεύτερο μέρος του ταξιδιού τους δεν προβλεπόταν πολύ καλύτερο για εκείνη. Θα το περνούσε με τον άντρα της στην βασιλική κατοικία στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, παρέα με τους συγγενείς του.

Τι λέει το πρόγραμμα;

Σε ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις που αποκάλυψε η εκπομπή Zone Interdite, η Νταϊάνα παραδέχεται ότι «το ταξίδι του μέλιτος ήταν απαίσιο» και λέει χαρακτηριστικά: «Είχα μια μεγάλη ελπίδα μέσα μου που θρυμματίστηκε τη δεύτερη κιόλας μέρα. Στο κρεβάτι, τα πράγματα ήταν πραγματικά πολύ περίεργα. Ανοίξαμε τα ημερολόγιά μας για να συζητήσουμε το πρόγραμμα. Και εκεί, δύο φωτογραφίες της Καμίλα έπεσαν από το σημειωματάριο. Πόσο άβολα ένιωσα!».

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο μήνα του μέλιτός τους στο Μπαλμόραλ, Αύγουστος 1981
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο μήνα του μέλιτός τους στο Μπαλμόραλ, Αύγουστος 1981 © Getty Images/ Princess Diana Archive

Μακριά και αγαπημένοι

Στο βιβλίο "The Royals" της Kitty Kelly γράφει ότι το ταξίδι του μέλιτος ήταν κακός οιωνός της σχέσης του ζευγαριού. Ο Φίλιπ Μπέντζαμιν, μέλος του πληρώματος στο πλοίο Britannia, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ζεύγους, περιγράφει όσα είδε. «Θυμάμαι την πριγκίπισσα να βγαίνει το απόγευμα από την καμπίνα της με ένα λευκό νεγκλιζέ και ένα ροζ σατέν φιόγκο στο στέρνο της. Προσπαθούσε να δελεάσει τον πρίγκιπα να αφήσει τα βιβλία του. Εκείνος διάβαζε σε μια πολυθρόνα και εκείνη ήθελε να πάνε στην καμπίνα να κάνουν μωρό», δηλώνει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει ότι ήταν δύσκολο κάποιος να αγνοήσει την όμορφη πριγκίπισσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μήνας του μέλιτος της Νταϊάνα και του Καρόλου γίνεται θέμα συζήτησης. Στο βιβλίο της Πένι Τζούνορ "The Dutchess: The Untold Story", γράφει ότι η Νταϊάνα υπέφερε ήδη τις πρώτες ημέρες του γάμου τους από την αδιαφορία του συζύγου της. «Ένιωθε ότι ο σύζυγός της απόφευγε οποιαδήποτε στενή επαφή μαζί της. Ήταν έξαλλη και δεν έβλεπε καμία σημαντική χειρονομία από τον Κάρολο. Για περίπου 6 ώρες, χωρίς καμία διακοπή πέρα από μια πιατέλα σάντουιτς για σνακ, εκείνος καθόταν ατάραχος ενώ η Νταϊάνα έκλαιγε βηματίζοντας πέρα δώθε στο δωμάτιο».

Στους δύο τρίτος δε χωρεί, ή μήπως όχι;

Μια άλλη μαρτυρία, από τον βαλέ του Καρόλου, Στέφεν Μπάρι, στο βιβλίο "The Diana Chronicles" αναφέρει ότι ο Κάρολος τηλεφωνούσε συχνά στην Καμίλα, ακόμα και ενώ βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος. «Αν δεν της μιλούσε μία ημέρα, γινόταν δύστροπος και εριστικός». Κι αν τα τηλέφωνα στην Καμίλα δεν ήταν αρκετά για να χαλάσουν οποιαδήποτε ρομαντική ατμόσφαιρα, τότε το δώρο που έστειλε η Καμίλα θα ολοκλήρωσε τη δουλειά. «Στο μήνα του μέλιτός μας, μανικετόκουμπα φτάνουν στους καρπούς του. Δύο C μπλεγμένα όπως το C της Chanel. Καθένας θα το καταλάβαινε. Οπότε του είπα "η Καμίλα στα έδωσε αυτά, έτσι δεν είναι;" και μου απάντησε "ναι, πού είναι το κακό; είναι δώρο από μια φίλη". Φυσικά και εμφανίστηκε η ζήλια. Και ήταν πολύ καλή ιδέα -τα δύο C- απλά όχι τόσο έξυπνη», περιγράφει η ίδια η Νταϊάνα σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Channel 4.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice