Ντέιβιντ Μπάντα: Ο γιος της Madonna είναι στιλιστικά ένας «νομάς φύλου»

Φοράει από σμόκιν μέχρι φορέματα και εντυπωσιάζει

David Banda: Ο υιοθετημένος γιος της Madonna επιλέγει gender-fluid στιλιστικές προτάσεις.

Ο Ντέιβιντ Μπάντα είναι ένας από τους γιους της Madonna και στα 16 του είναι ένας άξιος εκπρόσωπος της gender-fluid fashion. Ποιος Χάρι Στάιλς; Ο Ντέιβιντ αυτοπροσδιορίζεται ως νομάς φύλου. Ακολουθώντας τα βήματα των Ντέιβιντ Μπόουι, Άνι Λένοξ, Γκρέις Τζόουνς, Χάρι Στάιλς, Lil Nas X, Λιούις Χάμιλτον και Πιτ Ντέιβιντσον, ανατρέπει τους κανόνες όχι τόσο της μόδας όσο των κοινωνικών κλισέ. Κοινώς, φοράει τα πάντα χωρίς στεγανά, από φόρεμα της συλλογής Adidas x Gucci και μαύρα σμόκιν μέχρι ρούχα από τη γυναικεία συλλογή της Elsa Schiaparelli.

Η μητέρα του στις αρχές των 80s προκαλούσε τη μήνιν στους συντηρητικούς κύκλους φορώντας το σουτιέν της έξω από τα ρούχα, χορεύοντας αισθησιακά και διοργανώνοντας σε κυριλέ εστιατόρια διαγωνισμούς ρεψίματος. Σήμερα, ευτυχώς για τον Ντέιβιντ, κανένας δε θυμώνει με τίποτα, ή τέλος πάντων δε θυμώνει η πλειοψηφία.

Κι έτσι, ο υιοθετημένος από το Μαλάουι γιος της Απόλυτης, ποδοσφαιριστής και επίδοξος καλλιτέχνης, μπορεί να εκφράζεται όπως επιθυμεί. Επιλέγοντας ένα ανδρόγυνο στιλ στις επίσημες εκδηλώσεις, έχει συνήθως στο πλευρό του και την περήφανη μάνα. Μάλιστα, η εμφάνισή του τον Μάιο με κόκκινο φόρεμα από τη συλλογή Adidas x Gucci, που έριξε το instagram, ήταν εμπνευσμένη από το ρούχο που φόρεσε η Madonna στην πρεμιέρα της ταινίας «Άγρυπνοι στο Σιάτλ» το 1993.

«Είμαι σίγουρη σχεδόν ότι (το παιχνίδι με το στιλ) το πήρε από μένα», δηλώνει η μητέρα του. «Είναι το παιδί με το οποίο έχω τα περισσότερα κοινά. Νιώθω ότι “με πιάνει”· έχει το περισσότερο δικό μου DNA από ό,τι τα υπόλοιπα παιδιά μου».

Έφηβος ακόμα, ο Ντέιβιντ δεν κάνει ό,τι κάνει για τη δημοσιότητα. Απλώς ψάχνεται και γουστάρει το παιχνίδι. Το instagram της Madonna είναι γεμάτο με εικόνες και βίντεο όπου ο μικρός βρίσκεται στο σπίτι του και φορά φορέματα, τακούνια, καπέλα και εκπέμποντας αυτοπεποίθηση και χαρά. Δημοσίως, είναι ίδια η μάνα του από τα παλιά καλά χρόνια. Έχει φορέσει από στολή μαζορέτας μέχρι τσόκερ και δικτυωτό καλσόν, ενώ στα 14α γενέθλιά του φόρεσε μαύρο σμόκιν. 

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπάντα δεν φοβάται να σπάσει όρια, να παίξει με τους δικούς του κανόνες, να βγάλει γλώσσα σε όσους ταράζονται. Στην τελική, τον ανέθρεψε μια γυναίκα που δε μάσησε με θρησκείες, με σεξουαλικά ταμπού, με τον ίδιο τον αδυσώπητο χρόνο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice