Μέγκαν Μαρκλ: Μήπως είναι ψεύτρα;

Η χοντράδα της για τον Νέλσον Μαντέλα και οι αντιδράσεις από τους Αφρικανούς

Μέγκαν Μαρκλ: Τι είπε σε συνέντευξή της για την αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα και τον γάμο της και γιατί προκάλεσε αντιδράσεις.

Η Μέγκαν Μαρκλ σπάνια δίνει συνεντεύξεις, και έχει τους λόγους της. Ό,τι λέει υπεραναλύεται και οι κακοπροαίρετοι ψάχνουν να βρουν την μπαλαφάρα για να την κράξουν. Αυτό έγινε πρόσφατα και με τη συνέντευξή της στο The Cut. 

Τι είπε η Μέγκαν και έκανε τους πάντες έξαλλους; Χοντράδα είπε. Συνέκρινε τον ενθουσιασμό τον οποίο προκάλεσε στους μαύρους Βρετανούς ο γάμος της με τον Χάρι με τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα!

Πώς έθεσε το θέμα; Είπε συγκεκριμένα πως στην πρεμιέρα της ταινίας The Lion King το 2019 στο Λονδίνο, ένα μέλος του καστ με καταγωγή από τη Νότια Αφρική της είπε: «Όταν παντρευτήκατε και γίνατε μέλος αυτής της οικογένειας (εννοώντας τη βρετανική βασιλική οικογένεια), βγήκαμε στους δρόμους από χαρά, όπως όταν ο Μαντέλα ελευθερώθηκε από τη φυλακή».

Η συντάκτρια του άρθρου ανέφερε ότι η Μαρκλ ξέρει ότι «δεν είναι Μαντέλα» και αναρωτήθηκε αν μοιράστηκε το ενσταντανέ για να αμυνθεί απέναντι στους εχθρούς της. «Ανησυχώ ότι τα λόγια που γράφω γι' αυτήν θα παρερμηνευθούν» έγραψε. Και δεν έπεσε έξω. Η εγγονή του αγωνιστή της ελευθερίας Μάντλα Μαντέλα δήλωσε πως η απελευθέρωση του παππού της ήταν «το αποκορύφωμα σχεδόν 350 χρόνων αγώνων, τους οποίους πλήρωσαν με τη ζωή τους γενιές ολόκληρες. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τους εορτασμούς για τον γάμου κάποιου».

Η δήλωση της δούκισσας του Σάσεξ δίχασε τους Νοτιοαφρικανούς. Ναι μεν ήταν βαρύ αυτό που είπε, όμως τόσο ο Χάρι όσο και η ίδια έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη τους για την Αφρική. Ο Χάρι τη χαρακτηρίζει ως «δεύτερο σπίτι του», ενώ σε συνέντευξή του παραδέχτηκε πως στη συγκεκριμένη ήπειρο συνειδητοποίησε πως η Μέγκαν ήταν η «αδελφή ψυχή» του. 

Patrick van Katwijk/Getty Images

Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για τη Μαρκλ όταν ο ηθοποιός Τζον Κάνι, ο οποίος έδωσε τη φωνή του στον Ραφίκι του The Lion King, την αποκάλεσε ψεύτρα. Συγκεκριμένα δήλωσε πως είναι ο μοναδικός του καστ με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ότι δεν την έχει συναντήσει ποτέ και δεν παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο. Στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ κολλάει γάντι το σλόγκαν «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς».