Ίντρις Έλμπα
© Pascal Le Segretain/Getty Images
Celebrities

Ίντρις Έλμπα: Ο πιο σέξι άνδρας του 2018 γίνεται σήμερα 50 ετών

Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Βρετανούς ηθοποιούς με εκλεκτικιστικό ρεπερτόριο

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Ίντρις Έλμπα: Η ζωή, οι σειρές και οι ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο ηθοποιός που γεννήθηκε σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 1972.

 Ο γνωστός Λονδρέζος ηθοποιός Ίντρις Έλμπα κλείνει σήμερα τα 50. Στην τηλεόραση τον πρωτοείδαμε στο στη σειρά του HBO «The Wire» και στη συνέχεια στο «Luther», ενώ στον κινηματογράφο έπαιξε τον ρόλο του Μαντέλα στη βιογραφική ταινία «Mandela: Long Walk to Freedom» (2013). Ο Έλμπα έχει προταθεί τέσσερις φορές για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε μίνι σειρά ή τηλεοπτική ταινία ―κερδίζοντας μία φορά― και έχει προταθεί πέντε φορές για το Primetime Emmy. Ανάμεσα στις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις του ήταν το «Molly's Game» δίπλα στην Τζέσικα Τσαστέιν (2017), η σειρά «Turn Up Charlie» (2019) και το «In the Long Run» (2017-2020) το οποίο περιέγραφε μια λονδρέζικη οικογένεια που η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν καταφτάνει ένας συγγενής από τη Σιέρα Λεόνε.

Ο πατέρας του, που δούλευε στο εργοστάσιο της Ford στο Ντάγκενχαμ, κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε και η μητέρα του από την Γκάνα. Για να σπουδάσει ηθοποιός ο Ίντρις Έλμπα έκανε νυχτερινές βάρδιες στη Ford. Η καριέρα του ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990 με πολλούς δεύτερους ρόλους στη βρετανική τηλεόραση, όπως στο «The Bill», στο «The Ruth Rendell Mysteries», στη σαπουνόπερα «Family Affairs», στο «Ultraviolet» και αργότερα στο «Dangerfield». Για λίγο καιρό δοκίμασε την τύχη του στη Νέα Υόρκη όπου έπαιξε τον Αχιλλέα σε μια σκηνική παραγωγή του «Τρωίλου και της Χρησηίδας». Στις ΗΠΑ κέρδισε και τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο στο The Wire, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στην ταινία του Αϊτινού σκηνοθέτη Raoul Peck «Μερικές φορές τον Απρίλιο» γύρω από τη γενοκτονία στη Ρουάντα, καθώς και στο αμερικανικό «The Office» του NBC.

Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Βρετανούς ηθοποιούς με εκλεκτικιστικό ρεπερτόριο (ίσως υπερβολικά: φαίνεται να λέει περισσότερα ναι παρά όχι) από το γκανγκστερικό «RocknRolla» του Γκάι Ρίτσι μέχρι την ταινία τρόμου «The Unborn» και το θρίλερ «Obsessed», όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Beyoncé. Ο Έλμπα εργάζεται επαγγελματικά και ως DJ με το όνομα DJ Big Driis ή Idris, καθώς και ως μουσικός R&B και ραπ. Το 2016 συμπεριλήφθηκε στη λίστα Time 100 των διασημοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Ίντρις Έλμπα
© Ollie Millington/Redferns/ Getty Images

Από το 2019 είναι παντρεμένος (ο τρίτος του γάμος) με τη Sabrina Dhowre, ένα μοντέλο από τη Σομαλία. Το 2018 το περιοδικό People ανακήρυξε τον Έλμπα τον πιο σέξι άνδρα της χρονιάς. Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στο post-production το κινηματογραφικό «Luther» στο οποίο πρωταγωνιστεί με τη Cynthia Erivo.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice