Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πλέον ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πλέον ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ © Getty Images/Ideal Image/EPA
Celebrities

Και μετά τον βασιλιά Κάρολο Γ’ τι; Η λίστα της διαδοχής στη Βρετανία

Ποιοι ακολουθούν - Πού βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ ο βασιλιάς Κάρολος Γ'. Ποιοι ακολουθούν στη λίστα διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε βασιλιάς. Η 9η Σεπτεμβρίου 2022 ξημερώνει με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στον βρετανικό θρόνο. Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ περίμενε δεκαετίες για να βάλει το στέμμα.

Είναι ο γηραιότερος διάδοχος του θρόνου στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο της Βρετανίας, μετά τον Κάρολο τη σκυτάλη παίρνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου από τον γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Ουίλιαμ είναι παντρεμένος με την Κέιτ Μίντλεντον και έχουν τρία παιδιά. Από αυτά το μεγαλύτερο, ο πρίγκιπας Τζορτζ, είναι το επόμενο μέλος στη λίστα διαδοχής της βασιλικής οικογένειας. Ακολουθούν τα δύο μικρότερα αδέλφια του: η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λουίς.

Πώς μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να γίνει βασιλιάς στη Βρετανία

Το Νο 6 στη λίστα διαδοχής είναι ο πρίγκιπας Χάρι. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει κανένας από την οικογένεια των Cambridge να γίνει βασιλιάς. Ως εκ τούτου, οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν ελάχιστες πιθανότητες στον δούκα του Σάσεξ να φθάσει κάποια στιγμή να κληρονομήσει το στέμμα στη Βρετανία. Ενδεχομένως, μετά το Megxit να μην το επιθυμεί καν...

O γιος του Χάρι και της Μέγκαν, Άρτσι, είναι 7ος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η κόρη τους Λίλιμπετ - Νταϊάνα ακολουθεί.

Μετά την οικογένεια του Καρόλου, έρχεται ο Άντριου, ο πρίγκιπας που ενεπλάκη σε πληθώρα σεξουαλικών σκανδάλων. Γιος της Ελισάβετ και του Φιλίππου είναι 9ος στη διαδοχή. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνει η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου και δούκισσα του York.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice