Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έκανε ξεχωριστή αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι στο πρώτο του διάγγελμα
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έκανε ξεχωριστή αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι στο πρώτο του διάγγελμα © Photo by Niall Carson-Pool/Getty Images/Ideal Image
Celebrities

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Η αναφορά σε Χάρι και Μέγκαν στο διάγγελμά του (βίντεο)

Η ατάκα του για τη ζωή τους στο εξωτερικό

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, στο πρώτο του διάγγελμα, αναφέρθηκε στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ στο πρώτο του διάγγελμα ως Νο1 στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο αδελφός του πρίγκιπα Ουίλιαμ ζει μόνιμα στην Καλιφόρνια μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, και τα δυο τους παιδιά μετά το Megxit.

«Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν, καθώς συνεχίζουν να φτιάχνουν τη ζωή τους στο εξωτερικό» τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, αναφερόμενος στον μικρότερο γιο του. 

Ενωτικός στο πρώτο του διάγγελμα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Στο πρώτο του διάγγελμα, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Σας μιλάω σήμερα με συναισθήματα βαθύτατης θλίψης. Σε όλη της τη ζωή, η Μεγαλειότητά της, η βασίλισσα -η αγαπημένη μου μητέρα- ήταν πηγή έμπνευσης και πρότυπο για εμένα και όλη μου την οικογένεια» είπε στην αρχή του διαγγέλματός του ο νέος μονάρχης της Βρετανίας.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους συμμετέχουν στο πένθος για τον χαμό της Ελισάβετ Β’. Η στοργή και ο σεβασμός που ενέπνευσε, είπε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, έγιναν το σήμα κατατεθέν της βασιλείας της.

«Όπως έκανε η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, δεσμεύομαι κι εγώ να τηρώ τις συνταγματικές αρχές», διαβεβαίωσε ο Κάρολος Γ’ και υποσχέθηκε: «Όποια κι αν είναι η καταγωγή ή οι πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη».

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πατέρας του, Κάρολος
Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πατέρας του, Κάρολος © EPA/Photo by Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Καμίλα, είπε ότι «βασίζεται στη στοργική βοήθειά της» και ότι «γίνεται η βασιλική σύζυγός μου».

Για τον διάδοχο πλέον του θρόνου, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, είπε ότι στο εξής θα είναι ο δούκας της Κορνουάλης και o πρίγκιπας της Ουαλίας. Παράλληλα, η σύζυγός του, Κάθριν, θα έχει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας – τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

King Charles III addresses the nation for the first time

Τα συγκινητικά του λόγια για τη βασίλισσα Ελισάβετ

 Προαναγγέλλοντας ότι σε λίγες ημέρες, μαζί με όλο το έθνος, θα συνοδεύσει την πολυαγαπημένη του μητέρα στην τελευταία της κατοικία, είπε:

«Στην αγαπημένη μου μαμά, καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι για να βρεθείς κοντά στον αείμνηστο μπαμπά, θέλω απλώς να πω το εξής: Σε ευχαριστώ!»

«Σε ευχαριστώ για την αγάπη και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών που υπηρέτησες τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια. Είθε οι άγγελοι να τραγουδούν για να αναπαυθείς» κατέληξε ο βασιλιάς Κάρολος Γ' στο πρώτο του διάγγελμα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.ba

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice