Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ακολουθεί το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ - Στην ένθετη σε ηλικία 15 ετών στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ακολουθεί το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ - Στην ένθετη σε ηλικία 15 ετών στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας © EPA | YouTube
Celebrities

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η πομπή πίσω από το φέρετρο τού «ξύπνησε αναμνήσεις» από την κηδεία της Νταϊάνας

«Ήταν μια δοκιμασία για εμένα»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και το déjà vu από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, τη στιγμή που ακολουθούσε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, παραδέχτηκε σήμερα ότι στο μυαλό του επέστρεψαν εικόνες από την κηδεία της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας, όταν ακολουθούσε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με τον αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι, στη νεκρική πομπή προς το αββαείο του Γουέστμινστερ.

Όπως είπε, το να βαδίζει πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς του «του ξύπνησε αναμνήσεις», 25 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Το 1997 στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα σε αυτόν και τον αδελφό του, που ακολουθούσαν το φέρετρο της μητέρας τους.

«Η χθεσινή πομπή ήταν μια δοκιμασία. Ξύπνησαν αναμνήσεις» είπε, αφού πήγε μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον να δουν τα λουλούδια που αφήνουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ οι πολίτες στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία.

Και πρόσθεσε: «Είναι αυτού του είδους οι στιγμές που σκέφτεσαι, εντάξει, είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Όμως δεν ήμουν τόσο προετοιμασμένος. Ήταν πολύ παράξενο», εξήγησε στους Βρετανούς που πήγαν να τον χαιρετίσουν.

Queen procession 'brought back memories', Prince William tells wellwishers

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η κηδεία και η εικόνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ να ακολουθεί το φέρετρο της μητέρας του

Την Τετάρτη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε στην πομπή που συνόδευσε το φέρετρο της βασίλισσας από το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ μέχρι το Γουεστμίνστερ, όπου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

«Μας είπε ότι η μητέρα του θα ήταν υπερήφανη για αυτόν και είπε ότι χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα επειδή ξύπνησαν μνήμες από την κηδεία της μητέρας του» ανέφερε η 54χρονη Τζέιν Γουέλς, που ήταν μεταξύ των πολιτών με τους οποίους συνομίλησε ο Ουίλιαμ στο Σάντριγχαμ.

Πριν από 25 χρόνια, ο τότε 15χρονος πρίγκιπας μαζί με τον αδελφό του Χάρι, 12 ετών, ακολούθησαν πεζή το φέρετρο της μητέρας τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997. Το 2017 είχε πει σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC ότι η συμμετοχή του σε εκείνη την πομπή «ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα» που έκανε στη ζωή του.

Τρία χρόνια μετά, το 2020, σε νέα του εξομολόγηση είχε αποκαλύψει ότι ξανάζησε τον θάνατο της Νταϊάνας όταν έγινε πατέρας.

Prince William and Prince Harry walk behind the Queen’s coffin in an echo of Diana’s funeral

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice