Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τη Μέριλιν Μονρόε
Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντά τη Μέριλιν Μονρόε / © ullstein bild/ullstein bild via Getty Images
Celebrities

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τη Μέριλιν Μονρόε

Η στιγμή που οι δύο βασίλισσες βρέθηκαν στην ίδια πόλη

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τη Μέριλιν Μονρόε στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1956. Δείτε το σχετικό βίντεο. 

Αν ζούσε σήμερα, η Μέριλιν Μονρόε θα είχε την ίδια ηλικία με την συγχωρεμένη τη βασίλισσα Ελισάβετ· θα ήταν 96 χρονών. Όταν συναντήθηκαν, ήταν και οι δυο τους 30 χρονών, δηλαδή στα ντουζένια τους. Η συνάντησή τους ήταν σύντομη. Ήταν 29 Οκτωβρίου 1956 και οι δυο γυναίκες παρακολούθησαν τη Βασιλική Πρεμιέρα της ταινίας The Battle of the River Plate στο Λονδίνο. Η Βασίλισσα συνοδευόταν από την αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η Μονρόε από τον τότε σύζυγό της, διάσημο συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Η Μονρόε ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα γυρίσματα της ταινίας της «The Prince and the Showgirl», όταν της δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσει τη βασίλισσα στο Empire Theatre, στην πλατεία Leicester του Λονδίνου, μαζί με μερικούς από τους πιο διάσημους αστέρες του κινηματογράφου τότε (Μπριζίτ Μπαρντό, Ανίτα Έκμπεργκ). 

Στο βιβλίο με τίτλο «When Marilyn Met the Queen», η συγγραφέας Μισέλ Μόργκαν δίνει μια λεπτομερή εικόνα της συνάντησης, όπου το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας επικεντρώθηκε στο φόρεμα της Μέριλιν. 

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τη Μέριλιν Μονρόε
Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντά τη Μέριλιν Μονρόε / © ullstein bild/ullstein bild via Getty Images

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από τις γυναίκες ηθοποιούς να προσέλθουν στην εκδήλωση ευπρεπώς ενδεδυμένες. Όχι γιατί θα συναντούσαν μοναχούς, αλλά τη βασίλισσα. Τα φορέματά τους θα έπρεπε να είναι σεμνά, χωρίς βαθύ ντεκολτέ.

Ήταν σαν να έλεγαν στη Μέριλιν να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Σπάζοντας το πρωτόκολλο, ήρθε στην εκδήλωση στο πλευρό του συζύγου της Άρθουρ Μίλερ με ένα λαμπερό λαμέ, μάξι, εφαρμοστό φόρεμα, που είχε ένα αβυσσαλέο ντεκολτέ και στηριζόταν πάνω της με δύο λεπτές τιράντες. Η σεξοβόμβα κρατούσε μια ασορτί τσάντα και μια κάπα. Αν και το οπτικοακουστικό υλικό της εποχής είναι ασπρόμαυρο, η λάμψη της Μέριλιν δεν κρύβεται.

Kraliçe Elizabeth - Marilyn Monroe - 1956

Η συνάντηση ανάμεσα στις δύο γυναίκες διήρκεσε ελάχιστα. Η Μέριλιν υποκλίθηκε, κάτι της είπε η βασίλισσα, κάτι απάντησε η Μέριλιν και τέλος. Η Μισέλ Μόργκαν υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες μίλησαν για το γεγονός ότι ήταν γειτόνισσες, δεδομένου ότι η Μέριλιν έμενε στο Άνφιλντ Γκριν που απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το Κάστρο του Γουίνδσορ. 

Λέγεται ότι η ηθοποιός δήλωνε αμήχανη και νευρική για τη συνάντηση γιατί είχε χάσει την πρόβα και δεν ήξερε πώς ακριβώς έπρεπε να φερθεί μπροστά στη μονάρχη. Μάλιστα είχε τέτοια αγωνία που έφαγε όλο της το κραγιόν. Επίσης στο βιβλίο αναφέρεται πως το όνειρο της Μέριλιν ήταν να πιει τσάι στο Μπάκιγχαμ, όνειρο που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice