Elizabeth Debicki: Ποια είναι η νέα «πριγκίπισσα Νταϊάνα» του The Crown;
© EPA/JENS KALAENE
Celebrities

Elizabeth Debicki: Ποια είναι η νέα «πριγκίπισσα Νταϊάνα» του The Crown;

Με αφορμή τον νέο κύκλο της σειράς του Netflix, διαβάζουμε την ιστορία της ηθοποιού που υποδύεται τη Λέιντι Νταϊάνα

Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι: Υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στον πέμπτο κύκλο του The Crown. Αυτή είναι η ιστορία της.

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, επιτέλους ο πέμπτος κύκλος του Στέμματος βγήκε στον αέρα του Netflix στις 9 Νοεμβρίου. Νέο πρωταγωνιστικό πρόσωπο η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, η οποία αντικαθιστά την Έμα Κόριν υποδυόμενη μια πιο ώριμη Νταϊάνα Σπένσερ. Γνώριμη από τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, η Ντεμπίκι μοιάζει εξωφρενικά με την αείμνηστη Νταϊάνα, κάτι που συνέβαινε και με την Κόριν.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το κάστινγκ του Στέμματος και οι ηθοποιοί αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια και τα ΕΜΜΥ του κόσμου. Πέρα από τις αναπόφευκτες διαφορές των πρωταγωνιστών από τα πραγματικά πρόσωπα που υποδύονται, έχουν καταφέρει να συλλάβουν το πνεύμα, τη συμπεριφορά, το attitude των ηρώων. Ενώ, για παράδειγμα, η Ολίβια Κόλμαν έχει καστανά μάτια σε αντίθεση με τη γαλανομάτα Ελισάβετ, ο θεατής δεν αμφέβαλε στιγμή στα 20 επεισόδια της Κόλμαν ότι είχε μπροστά του τη συγχωρεμένη τη βασίλισσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Νταϊάνες της Έμα Κόριν, της Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι αλλά και της Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία «Spencer». 

Elizabeth Debicki: Ποια είναι η νέα «πριγκίπισσα Νταϊάνα» του The Crown;
EPA/FRANCK ROBICHON

Γεννημένη στο Παρίσι, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι σπούδασε μπαλέτο θέλοντας να ακολουθήσει τον επαγγελματικό δρόμο των γονιών της, που ήταν επαγγελματίες χορευτές. Διαθέτει τις αέρινες κινήσεις, τη δροσιά και την εκλεπτυσμένη κομψότητα της D., η οποία επίσης είχε πάθος με τον χορό. Όπως και η Νταϊάνα, έτσι και η Ελίζαμπεθ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μπαλέτο λόγω του ύψους της. Σε ηλικία 12 χρονών ήταν ψηλότερη από τους δασκάλους της. Στην εφηβεία την ενοχλούσε το μπόι της και διαρκώς έσκυβε. «Όταν είσαι έφηβος, θέλεις να είσαι σαν όλους τους άλλους» έχει πει. Σήμερα είναι 1,90 cm. 

Ανάλογο πρόβλημα είχε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία δεν φορούσε τακούνια τα πρώτα χρόνια του γάμου της. Έβγαλε τα φλατ και ανέβηκε σε γόβες όταν η σχέση της με τον Κάρολο άρχισε να πηγαίνει κατά διαόλου.

Στο σχολείο, η Ελίζαμπεθ ήταν άριστη μαθήτρια και αγαπούσε όλα τα μαθήματα. Σπούδασε παραστατικές τέχνες στο Victorian College of the Arts του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, όπου έλαβε υποτροφία ως εξαιρετική φοιτήτρια υποκριτικής. Λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή της, πήρε τον πρώτο της ρόλο στον Μεγάλο Γκάτσμπι του Μπαζ Λούρμαν δίπλα στον Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μεγάλες παραγωγές και υπό την καθοδήγηση σπουδαίων σκηνοθετών όπως ο Κρίστοφερ Νόλαν. Έπαιξε σε θεατρικές σκηνές του Λονδίνου αλλά και στην τηλεόραση, στη σειρά The Night Manager, μια τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζον λε Καρέ.

Στα 32 της χρόνια, δεν έχει προφίλ στα social media και δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό για την προσωπική της ζωή. Φήμες λένε ότι ίσως έχει σχέση με τον ηθοποιό Τομ Χίντλεστον.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice