Ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας εμφανίζεται να διατυπώνει ο ράπερ Κάνιε Γουέστ, σε αποσπάσματα συνέντευξής του στον Τάκερ Κάρλσον του Fox News.
Αντισημιτικές δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ έρχονται στη δημοσιότητα © EPA/Michael Reynolds
Celebrities

Ο Κάνιε Γουέστ συνεχίζει να διακινεί αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας (βίντεο)

Σάλος από το αδημοσίευτο υλικό της συνέντευξης στο Fox News

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας εμφανίζεται να διατυπώνει ο ράπερ Κάνιε Γουέστ, σε αποσπάσματα συνέντευξής του στον Τάκερ Κάρλσον του Fox News.

Αποσπάσματα συνέντευξης μεταξύ του Κάνιε Γουέστ και του παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, καταγράφουν τον Αμερικανό ράπερ να προβάλλει μια σειρά από σχόλια που βασίζονται σε ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας.

Στα τμήματα της συνέντευξης, που φέρνει στο φως για πρώτη φορά το τεχνολογικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Motherboard, ο Κάνιε Γουέστ, ο οποίος εσχάτως άλλαξε το όνομά του σε Ye, περιγράφει λεπτομερώς την πεποίθησή του για την αβάσιμη και αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας ότι η Planned Parenthood, μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΗΠΑ, που παρέχει αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, ιδρύθηκε «για να ελέγξει τον εβραϊκό πληθυσμό».

«Όταν λέω Εβραίος, εννοώ… ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι που είναι γνωστοί ως η φυλή των Μαύρων», είπε ο Γουέστ σε απόσπασμα, απηχώντας μια αβάσιμη θεωρία που επικαλούνται συχνά οι αντισημίτες. «Αυτοί είναι οι άνθρωποι μας».

Ο διάσημος ράπερ παραπονέθηκε επίσης στον Τάκερ Κάρλσον ότι τα παιδιά του πήγαιναν σε ένα σχολείο που γιορτάζει την Κγουανζάα, γιορτή της αφροαμερικανικής κουλτούρας, λέγοντας ότι προτιμούσε την εβραϊκή Χανουκά.

«Προτιμώ τα παιδιά μου να ήξεραν τη Χανουκά παρά την Κγουανζάα - τουλάχιστον επιφέρει μια κάποια οικονομική μηχανική», είπε ο Γουέστ σε άλλο κλιπ που δημοσιεύτηκε από το Motherboard, αναφερόμενος προφανώς σε άλλο ένα πανάρχαιο αντισημιτικό κλισέ.

Στα κλιπ, ο Γουέστ επανέλαβε επίσης ότι είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι κάποτε καταδίκασε αβάσιμα τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 ως δαιμονικούς και ως μέρος μιας συνωμοσίας εμφύτευσης τσιπ σε ανθρώπους.

@motherboardvice Motherboard obtained footage of Kanye West making bigoted statements about Jewish people in unaired clips from his interview with Tucker Carlson. #antisemitism #kanyewest #ye #tuckercarlson #fox #news #vice ♬ original sound - Motherboard

Τα σχόλια αναφλέγουν τη διαμάχη για τον Κάνιε Γουεστ, σε μια ήδη ταραχώδη εβδομάδα για τον καλλιτέχνη.

Την Κυριακή, το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του ράπερ, αφού αφαίρεσε ένα tweet στο οποίο ο Γουέστ καταφερόταν εναντίον των Εβραίων. Στο tweet - το οποίο η πλατφόρμα είπε ότι παραβίαζε τους κανονισμούς της ρητορικής μίσους - ο Γουέστ υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορούσε να είναι αντισημίτης, επειδή οι μαύροι ήταν οι πραγματικοί Εβραίοι.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Meta ακολούθησε σύντομα το παράδειγμά του Twitter, περιορίζοντας τον λογαριασμό του Κάνιε Γουεστ στο Instagram, αφότου επικαλέστηκε ένα άλλο αντισημιτικό τροπάριο: ότι ο συνάδελφός του, ράπερ Diddy, ελέγχεται από Εβραίους.

(Με πληροφορίες του Guardian)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice