Τσάρλι Χάναμ: Γουστάρω να 'ναι αλήτης κι εγώ να 'μαι μαντάμ
© EPA/CAROLINE BREHMAN
Celebrities

Τσάρλι Χάναμ: Γουστάρω να 'ναι αλήτης κι εγώ να 'μαι μαντάμ

Είναι γεγονός: Ο Τζαξ του Sons of Anarchy επιστρέφει στην τηλεόραση!

Τσάρλι Χάναμ (Charlie Hunnam): Η ιστορία του πρωταγωνιστή του Sons of Anarchy, οι ρόλοι, η προσωπική του ζωή.

Όταν εμφανίστηκε το 2008 στις τηλεοπτικές οθόνες με τη σειρά Sons of Anarchy, έγινε η φαντασίωση των κοριτσιών που θέλουν τον άνδρα «αλήτη». Περίπου όπως τα λέει σήμερα ο Trannos στο «Madame», μόνο που ο «Τζαξ» δεν έμπαινε με «το κουπέ τέρμα» αλλά με τη μηχανάρα του. Αντίπαλες συμμορίες, μοτοσικλέτες, κλέφτες κι αστυνόμοι, σκληροπυρηνικό ροκ σάουντρακ και διάφορες αμερικανιές συνέθεταν μια σειρά που είχε την προδιαγραφή για να την παρακολουθούν με ενδιαφέρον μόνο άνδρες. Μόνο που υπήρχε και ο Τσάρλι Χάναμ, με τα ανεμίζοντα μακριά ξανθά του μαλλιά, τα στενά του τζιν και τους απελπισμένους έρωτές του, οπότε μπροστά στις οθόνες καθηλωνόταν και ο γυναικείος και γκέι πληθυσμός. Άπαιχτοι στη συνταγή οι Αμερικανοί.

Οι θεατές του Sons of Anarchy ήταν αδύνατον να συσχετίσουν την εικόνα του σκληρού, παράνομου Αμερικανού biker με εκείνη του ρομαντικού 15χρονου Νέιθαν που ερωτεύεται τον Στιούαρτ στη βρετανική εκδοχή του Queer as Folk. Κι όμως είναι το ίδιο πρόσωπο! Γεννημένος στο Νιουκάστλ το 1980, ο Τσάρλι Χάναμ έγινε γνωστός από το 1999 στο βρετανικό κοινό και σε όσους Έλληνες άντεχαν το ξενύχτι, παίζοντας στην εμβληματική γκέι δραματική σειρά που προβαλλόταν από το Star πολύ μετά τα μεσάνυχτα.

Από το Queer as Folk και μετά ο Χάναμ το πάλεψε με οντισιόν σε υπερπαραγωγές όπως «Ο πόλεμος των άστρων» και συμμετοχή σε ανεξάρτητες ταινίες. Ώσπου ήρθε η τηλεόραση. Το Sons of Anarchy έκανε επτά σεζόν, νούμερο που δείχνει και την επιτυχία του. Όμως από το 2014, όταν οι Γιοι της Αναρχίας παρέδωσαν τα όπλα, μέχρι σήμερα, ο Τσάρλι έμοιαζε άφαντος για όσους έκαναν απεγνωσμένο ζάπινγκ για να τον πετύχουν σε κάποια άλλη τηλεοπτική σειρά. Η εξαφάνισή του από την τηλεόραση δε σήμαινε ότι ο ηθοποιός έμενε άπραγος. Αντιθέτως, επιχειρούσε να εδραιωθεί στον κινηματογράφο. Και τα κατάφερε: Μεταξύ των σκηνοθετών που τον εμπιστεύθηκαν, συγκαταλέγονται ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο Γκάι Ρίτσι. 

Φέτος τον Νοέμβριο οι φαν του ανοίγουν σαμπάνιες, αφού επιστρέφει στην τηλεόραση. Πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά θρίλερ «Shantaram» της Apple TV+ και υποδύεται έναν δραπέτη, έναν παράνομο, έναν «αλήτη». Έχοντας αποδράσει από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αυστραλίας, καταφεύγει στη Βομβάη για να επανεφεύρει τον εαυτό του.

Τι άλλο ξέρουμε γι’ αυτόν; Είναι δυσλεκτικός. Αν και έχει τελείως αμερικανικό look, είναι Άγγλος με μερικά ιρλανδικά και σκοτζέζικα γονίδια. Γνώρισε την πρώην σύζυγό του Κάθριν Τάουν στα γυρίσματα του «Dawson’s Creek», σειρά που παρακολουθούσαμε και στην ελληνική τηλεόραση και έβγαλε αρκετούς αστέρες, όπως η Κέιτι Χολμς και η Μισέλ Γουίλιαμς. Τωρινή του σύντροφος είναι η Μοργκάνα ΜακΝέλις, σχεδιάστρια κοσμημάτων και κοστουμιών με έδρα το Λος Άντζελες. Το ζευγάρι ζει σε ένα ράντσο στην Καλιφόρνια μαζί με δύο γαϊδουράκια και 30 κότες. Είναι μικροβιοφοβικός, οπότε απεχθάνεται τις σκηνές που πρέπει να φιλήσει μια συνάδελφό του. Αντιθέτως, δεν έχει πρόβλημα να παίξει γυμνές σκηνές, «δεν έχω τίποτα να κρύψω» λέει. Μην κρύψεις τίποτα, αγόρι μου!

Τσάρλι Χάναμ
© EPA/NINA PROMMER

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice