Αν Χάθαγουεϊ: «Άμβλωση, μια άλλη λέξη για να πούμε "έλεος"»

Η διάσημη ηθοποιός τάσσεται «υπέρ» του δικαιώματος στη διακοπή της κύησης

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Αν Χάθαγουεϊ υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση - Η αναφορά της στην ταινία «Ο Διάβολος φορούσε Prada»

Η Αν Χάθαγουεϊ, με αφορμή τη νέα της ταινία «Armageddon Τime», παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στην κατάργηση του νόμου Roe vs Wade» που αφορούσε την άμβλωση στις ΗΠΑ.

«Η άμβλωση μπορεί να είναι μια άλλη λέξη για να πούμε "έλεος"» ανέφερε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τη συγκεκριμένη ιστορική απόφαση, δίνοντας το ελεύθερο στην κάθε αμερικανική πολιτεία να αποφασίσει η ίδια για το αν είναι παράνομη η νόμιμη η άμβλωση, οι ζωές χιλιάδων γυναικών άλλαξαν για πάντα.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ίδιες εγκυμοσύνες και ίδιες ζωές, οπότε όχι και ίδιες συλλήψεις. Πώς μπορούμε να έχουμε έναν νόμο που αντιμετωπίζει όλα αυτά με τον ίδιο τρόπο πάντα;» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω πως όλοι το σκεφτόμαστε αυτό. Ποιες είναι οι επιπτώσεις και τι σημαίνει το να ζεις σε μια χώρα που σε βάζει σε αυτήν τη θέση».

Για να καταλήξει: «Αυτή δεν είναι συζήτηση σχετικά με τις αμβλώσεις, αλλά συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών γενικότερα».

Η άμβλωση στις ΗΠΑ και οι γυναίκες της ταινίας «The Devil Wears Prada»

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατή ανάρτησή της η Αν Χάθαγουεϊ είχε μιλήσει για την ταινία «The Devil Wears Prada», στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Μέριλ Στριπ.

Μεταξύ άλλων είχε ξεκαθαρίσει ότι οι γυναίκες σε αυτήν την τανία μπόρεσαν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, καθώς είχαν το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνες τους για τις ζωές τους.

«Βλέποντας ξανά αυτήν την αγαπημένη ταινία, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι νεαρές γυναίκες σε αυτήν έχτισαν τη ζωή και την καριέρα τους σε μια χώρα που τίμησε το δικαίωμά τους να μπορούν να επιλέξουν εκείνες για την αναπαραγωγή τους» είχε γράψει η Αν Χάθαγουεϊ, αναφερόμενη στην άμβλωση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice