Ο Ορέστης Χαλκιάς υποδύεται τον Αντώνη στο Maestro
© Instagram Orestis Chalkias
Celebrities

13 πράγματα που δεν ξέρεις για τον ηθοποιό Ορέστη Χαλκιά του Maestro

Ο μικρότερος αδελφός της Κλέλιας, Αντώνης, έχει χιούμορ, ταλέντο στο τραγούδι, καταπληκτική φωνή

Ο Ορέστης Χαλκιάς υποδύεται τον Αντώνη στην τηλεοπτική σειρά Μaestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Σγουρά μαλλιά, μάτια παιχνιδιάρικα, απίστευτη ενέργεια, ένα αγόρι ευαίσθητο και ταυτόχρονα δυναμικό, ο μικρότερος αδελφός της Κλέλιας, Αντώνης, έχει χιούμορ, ταλέντο στο τραγούδι, καταπληκτική φωνή και φυσικά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς του. Ο Ορέστης Χαλκιάς, που υποδύεται τον γιο του Φάνη Μουρατίδη και της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να παίξει με τον Γιώργο Μπένο –θα έλεγε κανείς πως έχουν γίνει «αχτύπητο δίδυμο»– το ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Ο 30χρονος είναι ανερχόμενος ηθοποιός και έχει γίνει ήδη talk of the town. Αυτή τη χρονιά, θα τον δούμε να ανεβαίνει στη σκηνή με την παράσταση «Δόξα κοινή» στο Θέατρο Πορεία από τις 9 Ιανουαρίου. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 13 facts για να τον γνωρίσεις καλύτερα.

1. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία.

2. Αγαπάει τη μουσική, έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, γνωρίζει κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και ήταν μέλος του hard rock συγκροτήματος Parafernelia στην πόλη που μεγάλωσε.

3. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ, ξεκίνησε από τα 19 του να δουλεύει επαγγελματικά στο θέατρο, κατέβηκε στην Αθήνα έπειτα από μια πρόταση του Άρη Μπινιάρη και τότε ξεκίνησαν όλα.

4. Οι γονείς τους είναι οι ηθοποιοί Κώστας Χαλκιάς και Όλγα Αλεξανδροπούλου και όταν ήταν μικρός τους ακολουθούσε σε καλοκαιρινές περιοδείες. «Οι γονείς μου θα μου πουν τα αρνητικά και τα θετικά. Είναι σαν να έχω… coaches να με παρατηρούν» όπως έχει πει.

5. Πώς ξεκίνησαν όλα στο Maestro; «Με τον Γιώργο Μπένο, ο οποίος στο “Maestro” είναι ο έρωτάς μου, παίζαμε σε μία άλλη σειρά, τον “Ήλιο”, όπου ως ρόλοι είχαμε πολύ κακή σχέση. Στη σειρά αυτή πρωταγωνιστούσε ο Αντίνοος Αλμπάνης, που είναι ο γιατρός του “Maestro”. Κάποια στιγμή, λοιπόν, έρχεται και μου λέει: “Σε έχω προτείνει για δουλειά”. Πέρασε λοιπόν κάποιο διάστημα και μία ήμερα, εκεί που ήμαστε με τον Γιώργο Μπένο και περιμέναμε να κάνουμε ένα COVID-test προτού ξεκινήσουμε το γύρισμα για τον “Ήλιο”, βγάλαμε μια φωτογραφία και εγώ την ανέβασα στο Ιnstagram. Τι βλέπω; Μας είχε ακολουθήσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Όταν είδα αυτό το follow κατάλαβα ότι αυτό ήταν ίσως κάτι σημαδιακό. Μας ζήτησαν με τον Γιώργο να περάσουμε μαζί casting για μια νέα σειρά. Δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες, ποιος την κάνει, τι θα είναι. Θυμάμαι όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα ο Χριστόφορος έσπασε κατευθείαν ο πάγος. Νιώσαμε πολύ ελεύθεροι να εκφραστούμε. Ο Χριστόφορος όταν μας είδε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, κατάλαβε κατευθείαν ότι εμείς είμαστε ο Αντώνης και ο Σπύρος, οι ρόλοι που ψάχνει» έχει αναφέρει πρόσφατα σε συνέντευξη του.

6. Αρκετοί μάλιστα μιλούν για καρμική σχέση μεταξύ του Γιώργου Μπένου και του Ορέστη λόγω της κοινής τους πορείας. Ο συμπρωταγωνιστής του τον υποστηρίζει πολύ στη ζωή αλλά και στα social media. «Το είπες μόνος σου: ένας υπέροχος συνεργάτης μόνο μπορεί να σου βγάλει τον καλύτερο σου εαυτό! Σε ευχαριστώ και σε αγαπώ Ορεστάκο μου! Άλλωστε Αντώνη μου όλα είναι πιο ωραία όταν είμαστε μαζί» ή «Σ αγαπώ ❤» είναι μερικά μόνο από τα λόγια που θα βρεις κανείς κάτω από post του.

7. Πρώτη του δημοσίευση στο instagram ήταν από την παράσταση που συμμετείχε στο ΚΘΒΕ. «Τσαρλι και Ολιβερ. Ντα. ΚΘΒΕ. #κθβε#ntng».

8. Το προφίλ του στο Instagram έχει σήμερα πάνω από 7.700 ακολούθους ενώ όπως φαίνεται το χρησιμοποιεί κυρίως για να ποστάρει μέρος της δουλειάς του.

9. Έχει παίξει στην καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος» και υποδυόταν τον Μάνο, ενώ έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: Ο χορός της φωτιάς, Δόξα Κοινή από την οδό των Φιλελλήνων, Πυρκαγιές και Labor.

10. Για τις ανάγκες του ρόλου του Λίντον στην θεατρική παράσταση "Ανεμοδαρμένα ύψη" στο ΚΘΒΕ έβαψε ξανθά τα μαλλιά του.

11. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Δημήτρης Τάρλοου κ.ά.

12. Ο Ορέστης Χαλκιάς έχει περάσει νύχτες στο παρελθόν για να αποτυπώσει σε ένα μουσικό κομμάτι αυτό που αισθανόταν για μια κοπέλα. «Νομίζω ότι ερωτεύεσαι λίγες φορές στη ζωή σου, αλλά όποτε συμβαίνει αυτό είναι πολύτιμο καύσιμο. Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε ερωτευμένοι συνέχεια. Τον έρωτα τον έχω ψηλά. Στα 30 μου, όμως, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ξέρω πως δεν διαρκεί για πάντα, αλλά αυτό που θα έρθει πιθανότατα μετά το τέλος του σε μία σχέση μπορεί να είναι απείρως πιο σημαντικό» δήλωσε σε συνέντευξη του.

13. Λατρεύει το τραγούδι "i Want to Break Free" των Queen που τραγούδησε σε επεισόδιο της καθημερινής σειράς Maestro.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice