Βασιλιάς Κάρολος: Ποιες είναι οι διατροφικές ιδιαιτερότητές του
Max Mumby/Indigo/Getty Images
Celebrities

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιες είναι οι ιδιαίτερες διατροφικές του συνήθειες

Ο βασιλιάς της Αγγλίας είναι της υγιεινής διατροφής και των βιολογικών προϊόντων

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες και ιδιαιτερότητές του - Ποια εθνική κουζίνα προτιμά.

Όσοι παρακολουθούν το βασιλικό ρεπορτάζ, ξέρουν ότι τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πρέπει να ακολουθούν πολλά πρωτόκολλα κάθε φορά που κάθονται στο τραπέζι για να γευματίσουν. Ωστόσο, λέγεται ότι ο Κάρολος έχει μερικές ενδιαφέρουσες προσωπικές προτιμήσεις που τον κάνουν να σπάει τους κανόνες και τα πρέπει. 

Ένας πρώην σεφ στο παλάτι, ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του Καρόλου σε βιβλίο του 2007 με τίτλο «Eating Royally». Ο ΜακΓκρέιντι εργάστηκε για τη Βασίλισσα Ελισάβετ για 11 χρόνια πριν ενταχθεί στο επιτελείο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Έφυγε από τη δούλεψη των βασιλιάδων όταν πέθανε η Νταϊάνα.

Σύμφωνα με τον ΜακΓκρέιντι, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ έτρωγε ό,τι περίπου και οι κοινοί θνητοί, δηλαδή απρόσεκτα (μασαμπούκωνε τούρτες σοκολάτας, για παράδειγμα), ο Κάρολος αποφεύγει τέτοιου τύπου γαστριμαργικές επιλογές. Βασικά, έχει υγιεινές συνήθειες και καταναλώνει δημητριακά ολικής άλεσης, βιολογικά λαχανικά και προϊόντα, καθώς και κρέατα και ψάρια σε λιτές συνταγές.

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιες είναι οι διατροφικές ιδιαιτερότητές του
© EPA/TOLGA AKMEN

Συνήθως ξεκινά τη μέρα του με φρούτα και χυμούς. Προτιμά δαμάσκηνα από τον κήπο που έχουν ψηθεί ελαφρώς, γιατί τα δαμάσκηνα, ως γνωστόν, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Καμιά φορά βάζει και μούσλι στο πρωινό του. Ανάποδος άνθρωπος: βραστά αυγά και τοστ τρώει με το απογευματινό του τσάι. 

Λέγεται ότι τρελαίνεται για μανιτάρια, όχι όμως καλλιεργήσιμα, αλλά αδέσποτα. Μάλιστα ζητά από τους προσωπικούς του σεφ να μαζεύουν και να του μαγειρεύουν άγρια μανιτάρια που φυτρώνουν στο κάστρο Balmoral της Σκωτίας. Κάποια στιγμή, όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας, έφερε στην Αγγλία τον ιταλό σεφ Αντόνιο Καρλούτσιο για να δώσει στο επιτελείο της βασιλικής κουζίνας συνταγές και να «κονσερβοποιήσει» μανιτάρια. 

Από ψάρια, προτιμά τους σολομούς και δη αυτούς που ψαρεύει ο ίδιος. Το ψάρεμα είναι η μεγάλη του αγάπη και προσπάθησε να διδάξει την τέχνη και στα δυο του παιδιά, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Κάθε φορά που πιάνει έναν σολομό, κανένας από τους σεφ δεν τον αγγίζει μέχρι να λάβει οδηγίες από τον ψαρά. Συνήθως πάντως τον ψήνουν στη σχάρα ή τον κάνουν ποσέ, και τον σερβίρουν σε ασημί πιατέλα. 

Από εθνικές κουζίνες, λατρεύει την ιταλική (εμ τι να λατρέψει; την αγγλική;). Θεωρεί ότι το ιταλικό φαγητό είναι λιτό και κομψό, και ξεχωρίζει τα ριζότα και την πολέντα. Οι γιοι του πάλι τρελαίνονται για πίτσα. Τέλος, έχει μια λαχτάρα για τυριά. Άλλωστε από το 1993 είναι προστάτης της Ένωσης Εξειδικευμένων Τυροκόμων. Α, και δεν τρώει ποτέ το ίδιο φαγητό για δύο συνεχόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι στις 14 Νοεμβρίου, ο Κάρολος γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ως βασιλιάς. Έκλεισε τα 74. Ο επίσημος λογαριασμός του παλατιού στο instagram μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του μια νέα φωτογραφία του και ένα βίντεο όπου η ορχήστρα του ιππικού παίζει το «Happy Birthday». Έσβησε κεράκια άραγε και πάνω σε τι είδους τούρτα;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice