Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
© Getty Image / Fatih Aktas/Anadolu Agency
Celebrities

Χάρι και Μέγκαν: Τους συμβουλεύουν να «μείνουν μακριά» από την στέψη του βασιλιά Καρόλου

Η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο

62224-137655.jpg
Newsroom |

Χάρι και Μέγκαν: Φόβοι για αποδοκιμασίες εναντίον τους στην Στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Ειδικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, αλλά και άνθρωποι από το περιβάλλον του Μπάκιγχαμ, «συνιστούν» στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να «μείνουν μακριά» από την στέψη του Καρόλου σε βασιλιά τον προσεχή Μάιο (6/5).

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπέρ της απουσίας τους είναι και άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, θεωρώντας «κατηγορηματικά» πως «δεν πρέπει να παραστούν».

«Βγάζουν εκατομμύρια… πουλώντας την οικογένειά του» ανέφερε χαρακτηριστικά πρώην στέλεχος των Τόρις, σχόλιο ενδεικτικό του πως σκέφτεται η κοινή γνώμη για τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής στο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, δήλωσε στην εφημερίδα πως «Αν αντιπαθούν τόσο πολύ τη βασιλική οικογένεια, γιατί να παρευρεθούν στη στέψη; Δεν έχουν καμία δουλειά στη στέψη» .

«Βγάζουν εκατομμύρια, πουλώντας την οικογένειά του. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από τους πολίτες ότι δεν τους θέλουν πλέον» σημείωσε ο πρώην πολιτικός και δικηγόρος Ντέιβιντ Μέλορ που πρόσθεσε: «Αν έρθουν θα είναι η ιδανική συγκιρία για να τους γιουχάρει ο κόσμος. Είναι τόσο αντιπαθές ζευγάρι και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξουν αυτή την κατάσταση». 

Η λαίδη Αντόνια Φρέιζερ, ιστορικός και συγγραφέας, τόνισε: «Ελπίζω να μην εμφανιστούν γιατί θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου και θα πρέπει το επίκεντρο να είναι ο βασιλιάς και η βασίλισσα. Φοβάμαι ότι τα κανάλια θα χάσουν μαζί τους τον χρόνο τους. Καλύτερα να μείνουν στο Χόλιγουντ κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου».

Τα 20 δευτερόλεπτα του ντοκιμαντέρ που ενόχλησαν το Παλάτι

«Χωρίς επιβεβαίωση δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε σχόλιο. Το περιεχόμενο του email που λάβαμε, δεν περιελάμβανε ολόκληρη τη σειρά» αναφέρει η πηγή από το Παλάτι.

Η αντίδραση αυτή από το Μπάκιγχαμ, ήρθε με αφορμή ένα στιγμιότυπο 20 δευτερολέπτων στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, όπου πέφτει «μαύρο» με το εξής σχόλιο: «Μέλη της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο της σειράς».

Η πηγή από το Παλάτι ξεκαθάρισε πάντως πως δεν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τον βασιλιά Κάρολο ή τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ούτε για τις κατηγορίες περί ρατσιστικών σχολείων και περί “ασυνείδητης μεροληψίας” κατά του Καρόλου, του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο πρίγκιπας Χάρι στο ντοκιμαντέρ, λέει ότι η οικογένειά του «απέτυχε» να καταλάβει ότι η σύζυγός του χρειαζόταν προστασία από τις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν. Αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί είναι περισσότερο «μανιακοί με τις φυλές» σε σχέση με τις ΗΠΑ, με την Μέγκαν να αναφέρει ότι «ποτέ δεν μου είχαν φερθεί σαν μία μαύρη γυναίκα, μέχρι που πήγα στην Βρετανία».

BBC για το ντοκιμαντέρ «Χάρι και Μέγκαν»: Ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε

Το πολυαναμενόμενο φιλμ θα ήταν «εκρηκτικό» καθώς θα αποκάλυπτε για πρώτη φορά λεπτομέρειες από τη ζωή του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Από τον αρραβώνα του ζεύγους το 2019 και τον ενθουσιασμό των Βρετανών μέχρι τα γεγονότα που οδήγησαν τους Χάρι και Μέγκαν να εγκαταλήψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αμερική. 

Μάλιστα, ο δεύτερος γιος του βασιλιά Καρόλου, ανέφερε ότι στο Παλάτι υπάρχουν «διαρροές», «πλεκτάνη» και «ιεραρχία της οικογένειας», κάτι που έκανε τους θεατές να ανυπομονούν για τα όσα θα παρακολουθούσαν στο πρώτο μέρος που έκανε πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, τα τρία πρώτα επεισόδια ήταν απογοητευτικά. Σε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες, παρακολουθήσαμε νέες, ιδιωτικές λεπτομέρειες της «σπουδαίας ιστορίας αγάπης» όπως χαρακτηρίζει ο Χάρι τη σχέση με την Μέγκαν. Τα πλάνα είναι κοντινά, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και η τηλεφωνική κλήση της Μέγκαν λίγο πριν τον αρραβώνα, προέρχονται από αρχείο που κρατούσαν οι δυό τους. Από πίσω, ακούγεται τραγούδι της Νίνα Σιμόν. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice