Η Μπρουκ Σιλντς «καρφώνει» την Μπάρμπαρα Γουόλτερς: Με εκμεταλλεύτηκε στα 15 μου

«Με ρώτησε ποιες ήταν οι διαστάσεις μου και μου ζήτησε να σηκωθώ όρθια», είπε η ηθοποιός

Newsroom |

Mπρουκ Σιλντς: Με εκμεταλλεύτηκαν στα 15 μου - Η συνέντευξη που θέλει να ξεχάσει 

Η Μπρουκ Σιλντς έξεφρασε την δυσφορία της για την διάσημη δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Γουόλτερς η οποία σύμφωνα με την ίδια την «εκμεταλλεύτηκε» κατά τη διάρκεια συνέντευξης. 

Η Σίλντς έφερε στη μνήμη της «το φιάσκο» όπως το αποκάλεσε στο επεισόδιο της Τρίτης του «The Drew Barrymore Show», η ηθοποιός και μοντέλο δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι η θρυλική παρουσιάστρια ήθελε ένα «αρνητικό ηχογράφημα» κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1981 με αφορμή τη διάσημη καμπάνια της Σιλντς για τα τζιν Calvin Klein.

«Με ρώτησε ποιες ήταν οι διαστάσεις μου και μου ζήτησε να σηκωθώ όρθια», είπε η Σιλντς. «Και εγώ σηκώθηκα όρθια και ήταν σαν να συγκρίνει τον εαυτό της με αυτό το μικρό κορίτσι. Και σκέφτηκα, "Αυτό δεν είναι σωστό. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό"».

«Συμπεριφέρθηκα απλά και χαμογέλασα», είπε, αναγνωρίζοντας όμως ότι «ένιωσε να την εκμεταλλεύεται με τόσους πολλούς τρόπους». Μάλιστα, η Σιλντς κάποτε είχε αναφερθεί στην εν λόγω συνέντευξή της με τη Γουόλτερς, χαρακτηρίζοντάς της «πρακτικά εγκληματική» και «όχι δημοσιογραφική».

Σε μια άλλη σχετικά πρόσφατη συνέντευξή της σε γυναικείο περιοδικό, η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Γαλάζια Λίμνη» εξηγεί πόσο εύκολο είναι για μερικές εταιρείες να αντικειμενοποιήσουν σεξουαλικά ένα νεαρό κορίτσι για διαφημιστικούς σκοπούς.

Της πήρε πολλά χρόνια, όπως είπε, να καταλάβει το νόημα που κρύβεται πίσω από την μία και μοναδική ατάκα της: «Τι μπαίνει ανάμεσα σ’ εμένα και τα Calvins μου; Τίποτα». Αν και η διαφήμιση εκείνη την εποχή χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη και προκλητική και απαγορεύτηκε σε αρκετά τηλεοπτικά κανάλια, η ίδια δεν ήταν καθόλου «πονηρεμένη».

«Το όλο ζήτημα θυμάμαι ότι μου φάνηκε τόσο γελοίο. Ήμουν αφελής, δεν το σκέφτηκα καν ότι μπορεί να φαινόταν έτσι. Δεν σκέφτηκα ότι ίσως είχε να κάνει με εσώρουχα αυτή η ατάκα, δεν κατάλαβα καν ότι ήταν σεξουαλικής φύσης», δηλωσε 41 χρόνια αργότερα.