Milly Alcock: Μια μοντέρνα Σταχτοπούτα
© Mike Marsland/WireImage
Celebrities

Milly Alcock: Μια μοντέρνα Σταχτοπούτα

Από λαντζέρισσα σε εστιατόρια της Αυστραλίας, πριγκίπισσα στο prequel του Game of Thrones

Milly Alcock: Ποια είναι η Αυστραλέζα ηθοποιός που υποδύεται τη Ρενίρα Ταργκάριαν του House of Dragon.

Ντεμπούταρε στις παγκόσμιες οθόνες στα πρώτα πέντε επεισόδια του House of Dragon, prequel του τηλεοπτικού φαινομένου Game of Thrones. Ξεχώρισε. Υποδύεται μια Ταργκάριαν, την πριγκίπισσα Ρενίρα. Οι ομοιότητές της με τη συγγενή της Ντενέρις Ταργκάριαν, aka Καλίσι και Μητέρα των Δράκων του Game of Thrones, είναι εμφανείς επί της οθόνης. Και όπως η Εμίλια Κλαρκ, έτσι και η Μίλι Άλκοκ έγιναν παγκοσμίως διάσημες σε μικρή ηλικία παίζοντας ρόλους επινοημένους από τη φαντασία του Τζορτζ Μάρτιν. 

Γεννημένη στο Σίδνεϊ το 2000, στους κόλπους μια φτωχής οικογένειας, η Μίλι παράτησε το σχολείο στα 16 για να εργαστεί και να βοηθήσει τους δικούς της. Εμφανίστηκε στην αυστραλέζικη τηλεόραση το 2014. Πέρασε την εφηβεία της ως αστέρι του Disney Channel της χώρας, με σποραδικές εμφανίσεις σε σειρές, ενώ παράλληλα έπλενε πιάτα σε εστιατόρια. Ένας σωστός Βασιλάκης Καΐλας χωρίς το κασελάκι του λούστρου! 

Μετά από εκατοντάδες οντισιόν και εκατοντάδες απορρίψεις, το 2018 μπήκε στη ζωή της ο σινεμάς, που λέγανε οι παλιοί. Έναν χρόνο αργότερα ήρθε ο μεγάλος ρόλος στη σειρά Upright. Υποδύθηκε τη Μεγκ, μια έφηβη που δραπετεύει από το σπίτι της και διασχίζει με οτοστόπ χιλιάδες χιλιόμετρα της αυστραλιανής γης. Για την ερμηνεία της κέρδισε υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός Κωμικής Σειράς στα βραβεία AACTA. Ήταν μια από τις νεότερες υποψήφιες της κατηγορίας και όλοι πλέον στην Αυστραλία μιλούσαν για ένα ανερχόμενο αστέρι του θεάματος. 

Το 2021 κέρδισε την παγκόσμια προσοχή όταν μεταμορφώθηκε σε Ρενίρα Ταργκάριαν. Ομολογεί ότι το House of Dragon και η επαγγελματική σχέση με μεγαλύτερους ομότεχνούς της ήταν ένα καλό σχολείο. Τι έμαθε; Να είναι ανοιχτή στην κριτική και στις νέες ιδέες, να είναι έτοιμη να πει τα «όχι» της και να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της. 

Παρά την επιτυχία και παρά το νεαρό της ηλικίας της, κάνει τσαμπουκαλεμένες δηλώσεις. Τολμά, για παράδειγμα, να ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ανάλογο ρόλο. «Το έκανα και δε χρειάζεται να το ξανακάνω» λέει. «Απλώς θα περιμένω το σωστό πρότζεκτ. Δε βιάζομαι να πηδήξω άμεσα σε κάτι». 

Μυαλωμένη και συνειδητοποιημένη, δηλώνει: «Καλύτερα να μη δουλεύω πολύ και να δουλεύω σε κάτι για το οποίο θα είμαι περήφανη και παθιασμένη. Όταν υπογράφεις για ένα πρότζεκτ, πρέπει να εξοικειωθείς με την ιδέα ότι θα ασχολείσαι με αυτό για έξι μήνες ή για έναν χρόνο από τη ζωή σου. Οπότε πρέπει να είσαι σίγουρος ότι πραγματικά το λατρεύεις. Επομένως, περιμένω να έρθει αυτό το πρότζεκτ και να με εκπλήξει». 

Η φήμη που απέκτησε της άλλαξε τη ζωή. Ωστόσο, έχει στο μυαλό της ότι η φήμη ξεθωριάζει με το πέρασμα των χρόνων. «Το ταλέντο, η φήμη και η επιτυχία είναι τρία διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είσαι πολύ πολύ ταλαντούχος και πολύ επιτυχημένος, αλλά όχι διάσημος». 

Στην παρούσα φάση ζει στο εναλλακτικό Ανατολικό Λονδίνο. Εξελίσσεται σε fashion icon, είναι πρώτο τραπέζι πίστα σε όλα τα μεγάλα fashion shows, είναι το πρόσωπο στη διαφημιστική καμπάνια αρώματος της Prada. Από το Ιnstagram της μαθαίνουμε πως το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε στην Κρήτη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice