Ανασκόπηση 2022: Οι 15 πιο στιλάτοι celebrities του πλανήτη 
©instagram / @zendaya, ©twitter / @VFinnishProbs, ©instagram / @emmalouisecorrin
Celebrities

Ανασκόπηση 2022: Οι 15 πιο στιλάτοι celebrities του πλανήτη 

Οι πιο εμβληματικές εμφανίσεις τους τη χρονιά που φεύγει

Ανασκόπηση 2022: Οι 15 πιο στιλάτοι celebrities του πλανήτη, οι πιο εμβληματικές εμφανίσεις του για το 2022.

Η celebrity μόδα του 2022 είχε τρέλα, αγριάδα, χαρά, εκκεντρικότητα. Τα επίσημα events, μετά από τη διακοπή δύο χρόνων λόγω πανδημίας, έγιναν με φυσική παρουσία, και οι θαμώνες τους έβαλαν τα δυνατά τους για να ξεχωρίσουν. Παρουσιάζουμε τις πιο κομψές διασημότητες για τη χρονιά που φεύγει.

Sanna Marin
Την κυνήγησαν, τη σπίλωσαν, προσπάθησαν να την ακυρώσουν. Όμως η Φινλανδή πρωθυπουργός δε μασάει, γιατί είναι ροκ! Το απέδειξε άλλωστε και στιλιστικά με την εμφάνισή της στο φεστιβάλ Ruisrock το καλοκαίρι του 2022. Αν στο μέλλον τολμήσει κάποιος εκπρόσωπος της πολιτικής να φορέσει δημοσίως ξεφτισμένο τζιν σορτσάκι και δερμάτινο περφέκτο, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και πάλι η ίδια. 

Bella Hadid
Φόρεσε τα πάντα: γυναικεία, ανδρικά, streetwear, haute couture, φόρμες, μίνι φούστες, χαχόλικα παντελόνια, φουσκωτά μπουφάν, κορσέδες, δερμάτινα, τοπάκια-σουτιέν, σκισίματα. Λίγοι ντύνονται (και γδύνονται) τόσο ατρόμητα όσο εκείνη. Ό,τι επιλέξει είναι σαν να έχει σχεδιαστεί για το σώμα, την κλάση, τα γούστα της. Ό,τι φοράει γίνεται ανάρπαστο. Φιγουράρει στο ρόστερ όλων των μεγάλων οίκων, είναι το απόλυτο top model των καιρών, το πιο κομψό άτομο του πλανήτη. Το πιο μπροστά, τεχνολογικά τουλάχιστον, outifit του 2022 ήταν το λευκό φόρεμα του Οίκου Coperni το οποίο ψεκάστηκε πάνω της, ενώπιον του κοινού, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. 

Harry Styles

Το επίθετό του φαντάζει πλέον καρμικό, καθώς έχει δοκιμάσει τα πιο πιθανά και απίθανα styles: ανδρικά, γυναικεία, κάζουαλ, κυριλέ· ό,τι κινείται εκτελείται. Πάντως, είτε με κοστούμια και μποά είτε με φορέματα και πέρλες, κάνει τον κόσμο της μόδας και της ποπ να ουρλιάζει από ενθουσιασμό. Οι εμφανίσεις του είναι statement, ανοίγουν δρόμους και μυαλά. Αν και το 2022 δεν προχώρησε στις «εξαλλοσύνες» των περασμένων ετών, λάνσαρε τα πουκάμισα με τους μεγάλους γιακάδες και παραμένει το απόλυτο ανδρικό fashion icon της μουσικής βιομηχανίας. 

Χάρι Στάιλς
© EPA/ETTORE FERRARI

Dua Lipa
Πριν αρπάξει το μικρόφωνο και αρχίσει τις ηχογραφήσεις ευπώλητων άλμπουμ, είχε σκαρφαλώσει τις πασαρέλες. Άρα το ξέρει το παιχνίδι της μόδας. Στα Grammy βάζει τα δυνατά της και παίρνει κάθε χρονιά τον τίτλο της καλοντυμένης της βραδιάς. Αγαπά τα vintage Versace και τα διαμάντια Bulgari. Η πιο εντυπωσιακή φετινή της εμφάνιση έλαβε χώρα φυσικά στα Grammy: φορούσε ένα μαύρο Versace του 1992. 

Lizzo
Eίναι το απόλυτο body-positive σύμβολο. Χυμώδης και ακομπλεξάριστη, πειραματίζεται με την εμφάνισή της. Άλλοτε είναι παραδοσιακά κομψή, άλλοτε τολμηρή, άλλοτε αστεία, πάντως πάντα προκαλεί συζητήσεις. Highlights για το 2022 το φόρεμα-αλεξίπτωτο με την υπογραφή του Jean Paul Gaultier και του Glenn Martens με το οποίο πήγε στα βραβεία του MTV και το κόκκινο, τούλινο Giambattista Valli σύνολο με το οποίο σήκωσε το τιμημένο EMMY. Στις σχεδιαστικές επιλογές της και η Mary Katrantzou. 

Elliot Page
Το 2022 έγινε ο πιο διαπρεπής εκπρόσωπος της «στολής». Είναι το μέλος της σοου-μπίζ που συνδυάζει το τζιν με το μπλέιζερ με τον πιο κομψό τρόπο. Στον αντίποδα του ακραίου ή εκκωφαντικού ντυσίματος, υπηρετεί την απλότητα και το normcore με συνέπεια, δίνοντας μαθήματα για το πώς πρέπει να φορεθεί ένα φαρδύ σακάκι με τζιν και loafers, κατά προτίμηση Gucci, χωρίς να δείχνει γραφειοκρατικό ή αδιάφορο. 

Florence Pugh
Αν και μόλις 26 χρονών, είναι περιζήτητη από τους σκηνοθέτες, εξού και είναι τιμώμενο πρόσωπο σε όλα τα μεγάλα σινεφίλ events. Στα κόκκινα χαλιά τους κάνει πάντα εντύπωση, διαλέγοντας ό,τι πιο γκλαμουράτο έχει σχεδιαστεί από τους οίκους μόδας. Την επαινούσαν οι πάντες, ώσπου τον Ιούλιο του 2022 άκουσε τα σχολιανά της από τα social media όταν στο σόου του Valentino στη Ρώμη φόρεσε μια διάφανη ροζ τουαλέτα του Οίκου και έδειξε βυζάκια. Μαγκιά της. Στα συν των εμφανίσεών της το βαμπ wet look των μαλλιών της.

Jaden Smith
Ξεχώρισε γιατί δεν ακολούθησε κανέναν κανόνα. Αγνόησε τα στιλιστικά πρέπει του φύλου, ανακάτεψε τα trends, έκανε τα δικά του. Είναι εντυπωσιακός όταν φορά τα ρούχα που σχεδιάζει μαζί με την αδελφή του Willow, με το δυσπρόφερτο όνομα MSFTSrep.  Και κάπως έτσι, δίνοντας στιλιστική γραμμή στην Gen Z, φεύγει οριστικά από τη σκιά των γονιών του Will Smith και Jada Pinkett-Smith.

Zoë Kravitz
Η πιο κουλ παρουσία των γκλαμουράτων events αλλά και των δρόμων. Αν και έχει διαλέξει μερικές πολύ εντυπωσιακές τουαλέτες μέσα στη χρονιά, θα επιλέξουμε για επιτομή του στιλ της ένα σύνολο Saint Laurent. Ο Anthony Vaccarello φρόντισε να την προμηθεύσει με τα πάντα για να ντυθεί YSL από την κορυφή έως τα νύχια: τζιν, μαύρο ζιβάγκο, γυαλιά ηλίου και μια τεράστια tote τσάντα. Αστέρι!

Lewis Hamilton
Όταν δεν είναι οδηγός της Φόρμουλα 1, είναι ένας αφυπνισμένος fashion γνώστης που παρακολουθεί τα fashion shows από την πρώτη σειρά. Τιμά τόσο τα εναλλακτικά brands όσο και τον Valentino, ενώ προωθεί με όλες του τις δυνάμεις τους μαύρους σχεδιαστές. Θα τον δεις με Isabel Marant ή Études.

Emma Corrin
Η «Νταϊάνα» του τέταρτου κύκλου του «Στέμματος» έγινε εν έτει 2022 το πρώτο non binary εξώφυλλο της Vogue. Στιλιστικά, είναι δημιουργική και παιχνιδιάρα. Αγαπάει τα Loewe και τα Miu Miu, με το πιο εντυπωσιακό και θηλυκό κομμάτι του Οίκου να το φοράει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Πάντως, το πιο αξέχαστο outfit της Emma είναι αυτό του ΜΕΤ Gala (Miu Miu φυσικά). 

Lil Nas X
Μεγάλος προβοκάτορας, περιφρονεί φύλα και κανόνες, φοράει ό,τι γουστάρει, παίρνει τρελές πόζες, κάνει την πλάκα του κι έναν ιδιότυπο στιλιστικό ανταρτοπόλεμο. Το οπλοστάσιο-γκαρνταρόμπα του είναι υπερπλήρης από δερμάτινα πουκάμισα YSL, αλεξίσφαιρα Versace, ροζ φούστες πλισέ, μαύρα κοστούμια. Το πιο μπαζούκα φετινό σύνολο, το πανκ-γκραντζ φόρεμα του Marko Monroe γεμάτο cut outs και αλυσίδες με το οποίο πούλησε τρέλα στα βραβεία του MTV. 

Zendaya
Το απαράμιλλο στιλ της ανταμείφθηκε με μια επαγγελματική συνεργασία με τον Valentino. Είναι κούκλα τόσο μέσα σε τουαλέτες haute couture όσο και μέσα σε κοστούμια. Όπως αυτό που επέλεξε για να παρτάρει στο πάρτι του Vanity Fair μετά την τελετή των Όσκαρ. Ο στιλίστας της Law Roach της διάλεξε ένα εφαρμοστό μεσάτο μαύρο κοστούμι της Sportmax συνδυασμένο με ματζέντα πουκάμισο και δερμάτινη γραβάτα. 

Timothée Chalamet
Όταν κάποτε κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Haider Ackermann και ο Virgil Abloh ράβουν ειδικά για εκείνον ρούχα, αντιληφθήκαμε πως το αγόρι ξέρει αλλά και το έχει. Το απέδειξε φέτος με την κόκκινη εξώπλατη ολόσωμη φόρμα του Ackermann στην πρεμιέρα της ταινίας Bones and All. Λίγοι θα τολμούσαν να φορέσουν κάτι παρόμοιο, ακόμα λιγότεροι θα έδειχναν τόσο σέξι και ερωτεύσιμοι.  

Rihanna
Εγκυμονούσα κατά ένα μεγάλο μέρος του 2022, έφερε την επανάσταση στο maternity wear. Τα τελευταία 15 χρόνια, το όραμά της για τη μόδα, το οποίο έκανε πράξη μέσα από την εταιρεία της Savage x Fenty, έσπασε πολλά και βαθιά ριζωμένα ταμπού. Οι ενδυματολογικές της επιλογές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έσπρωξαν τα όρια της μόδας πολλά μέτρα μπροστά, την κατέστησαν μούσα για τις εγκύους και θα αποτελούν σημείο αναφοράς στο μέλλον. 


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice