Paulina Porizkova
Paulina Porizkova @paulinaporizkov/Instagram
Celebrities

Η Πολίνα Πορίζκοβα θυμάται τα παιδικά της χρόνια στην Τσεχοσλοβακία: Τρώγαμε μια μπανάνα τα Χριστούγεννα

Την δεκαετία του 1980 ήταν ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα supermodel

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πολίνα Πορίζκοβα: Σαν παιδί έτρωγα μια μπανάνα τα Χριστούγεννα

Η Πολίνα Πορίζκοβα μίλησε για το γεγονός ότι μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία, που απείχε πολύ από τη λαμπερή ζωή που έζησε ως ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα supermodels στον κόσμο την δεκαετία του 1980. 

Μιλώντας εγια τα παιδικά της χρόνια στο podcast «The Skinny Confidential Him & Her της Dear Media» και την διασημότητα που απέκτησε η 57χρονη αποκάλυψε ότι ζούσε με άλλα έξι μέλη της οικογένειας σε ένα σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο, δεν είχε ποτέ καινούργια ρούχα και τα Χριστούγεννα έπαιρνε μόνο μια μπανάνα και μια σακούλα φιστίκια.

Προσφέροντας μια γεύση από τις άλλες δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά της όταν ήταν παιδί, είπε ότι η γιαγιά της έπρεπε να στέκεται στην ουρά στις τρεις το πρωί για να πάρει γάλα, επειδή τα τρόφιμα ήταν με δελτίο και τα γεύματα αποτελούνταν «κυρίως από πατάτες και πράγματα φτιαγμένα από αλεύρι».

Ερωτηθείσα αν σκέφτηκε ποτέ ότι το να παίρνει μόνο μια μπανάνα για τα Χριστούγεννα ήταν ασυνήθιστο, είπε ότι δεν το σκέφτηκε γιατί εκείνη την εποχή, αυτό ήταν το μόνο που ήξερε. «Το να γεννιέσαι σε μια κομμουνιστική χώρα έχει ενδιαφέρον, γιατί όταν είσαι παιδί η κατάσταση στην οποία μεγαλώνεις είναι απλώς φυσιολογική για σένα, εκεί μεγαλώνεις. Δεν ήξερα τίποτα διαφορετικό από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», είπε

Περιγράφοντας πώς ονειρευόταν να ξεφύγει από τη φτώχεια, η Πορίζκοβα αποκάλυψε ότι ολόκληρη την παιδική της ηλικία περνούσε μπροστά από μια σκονισμένη" Barbie στη βιτρίνα ενός καταστήματος παιχνιδιών στη μικρή της πόλη και ευχόταν να γίνει δική της.

Στα 15 της χρόνια η Πορίζκοβα πήγε στο Παρίσι για να γίνει σούπερ μόντελ. Στα 18 της χρόνια έγινε το πρώτο μοντέλο από την κεντρική Ευρώπη που πόζαρε για εξώφυλλο του Swimsuit Issue του Sports Illustrated. Το 1988 κατάφερε να γίνει το πιο καλοπληρωμένο μοντέλο για μία συνεργασία στην ιστορία, όταν έκλεισε συμβόλαιο 6 εκατομμυρίων δολαρίων με την Estée Lauder.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice