Βρετανία: Νέα πλοκή στο σίριαλ; Πιθανή θεωρεί ο βρετανικός Τύπος μια συμφιλίωση του πρίγκιπα Χάρι και της βασιλικής οικογένειας πριν από τη στέψη του Καρόλου
© EPA/Francesco Bandarin
Celebrities

Συμφιλίωση - έκπληξη του Χάρι με το Παλάτι λίγο πριν την στέψη του Βασιλιά Καρόλου;

Τι αναφέρουν τα βρετανικά μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πρίγκιπας Χάρι: Συμφιλίωση με το Παλάτι λίγο πριν την στέψη του Βασιλιά Καρόλου;

Μια συνάντηση μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της υπόλοιπης βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι ενδεχόμενη εν όψει της στέψης του Καρόλου Γ' τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα, ανέφερε σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Sunday Times.

«Όλα τα μέρη θα χρειαστεί να δείξουν ευελιξία, αλλά αυτό είναι δυνατό, διορθώνεται», είπε μια πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά και του Χάρι, την οποία επικαλείται η κυριακάτικη εφημερίδα, εγείροντας την πιθανότητα μιας συνάντησης μεταξύ του Χάρι, του πατέρα του Καρόλου και του αδελφού του Ουίλιαμ πριν από την στέψη στις 6 Μαΐου.

Να θυμίσουμε πως και πριν από λίγες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα παραστεί στην στέψη του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην Στέψη, σε περίπτωση που προσκληθεί, ο Χάρι απαντάει: «Πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τότε. Αλλά, ξέρετε, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Υπάρχουν πολλά για να συζητηθούν και ειλικρινά ελπίζω να προτίθενται να καθίσουν και να τα συζητήσουν».

Το βιβλίο του Χάρι, με τίτλο «Spare» γνώριζει εκτόξευση πωλήσεων, που ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και τέσσερις μήνες πριν από την στέψη του Καρόλου Γ,' και αποτελεί σε μεγάλο μέρος του ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών του πρίγκιπα Χάρι με πρόσωπα της οικογενείας του.

Ο μικρότερος γιος του Καρόλου Γ' δεν αφήνει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο απυρόβλητο, ιδιαίτερα τον αδερφό του, τον οποίο περιγράφει ως «τον μεγαλύτερο εχθρό» του.

Επισήμως, το παλάτι του Μπάκιγχαμ τηρεί σιγή ισχύος μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, με τον Τύπο να κάνει λόγο για την δυσαρέσκεια των Ουίνδσορ.

Όμως, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται οι Times, «πρέπει να το αφήσουν πίσω τους και να το τακτοποιήσουν μέχρι τον Απρίλιο». «Ο βασιλιάς πρέπει να έχει καθαρό το δρόμο πριν από τη στέψη», είπε.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να προσκληθούν στη στέψη ώστε η οικογενειακή διαμάχη να μην γίνει «περισπασμός» που θα επισκιάσει την τελετή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice