Miley Cyrus
© Ιnstagram Miley Cyrus
Celebrities

Miley Cyrus: 6 ασκήσεις για να προπονηθείς όπως η τραγουδίστρια στο νέο βιντεοκλίπ της «Flowers»

Mετά από ένα γρήγορο κολύμπι, η pop star μοιράζεται μια σειρά από ασκήσεις γυμναστικής - Είναι αφιέρωση στον πρώην

Η Miley Cyrus στο νέο videoclip της «Flowers» από το άλμπουμ «Endless Summer Vacation» δείχνει 6 ασκήσεις γυμναστικής 

«I can take myself dancing, and I can hold my own hand, yeah, I can love me better than you can» είναι οι στίχοι του νέου single «Flowers» της Miley Cyrus που βάζω στο replay ξανά και ξανά καθημερινά. Το βιντεοκλίπ από το άλμπουμ της «Endless Summer Vacation» έχει γίνει ήδη viral ενώ οι θεωρίες συνομωσίας των fans της κάνουν λόγο για ειδική αφιέρωση στον πρώην σύζυγο της Liam Hemsworth που την απάτησε με πάνω από 14 γυναίκες. Το σίγουρο είναι ότι οι Tik Tokers ακόλουθοι της είναι «κολλημένοι» με το καλλίγραμμο σώμα της που αναδεικνύεται τόσο μέσα από το χρυσό αλλά και το μαύρο της σύνολο όσο και μέσα από τα μαύρα της εσώρουχα κατά την διάρκεια του workout της. Γι αυτό και της ζητούσαν με αμέτρητα σχόλια την fitness routine της... Παρακάτω σου έχουμε τις 6 ασκήσεις που έδειξε η διάσημη τραγουδίστρια μετά το γρήγορο κολύμπι της στο βιντεοκλίπ.

Οι θεωρίες και οι συμπτώσεις είναι πολλές, Μiley
H 30χρονη περιγράφει στο τραγούδι της μια σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα που την πλήγωσε πολύ αλλά πλέον έχει τελειώσει. To ζευγάρι συγκεκριμένα πήρε διαζύγιο τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του τραγουδιού, έγινε στις 13 Ιανουαρίου και συνέπεσε με την ημέρα γενεθλίων του πρώην συζύγου της. Τυχαίο; Οι φανατικοί της λένε πάντως «όχι». Ο στίχος «χτίσαμε ένα σπίτι και το είδαμε να καίγεται» από το single της ακόμη, μπορεί να είναι κυριολεκτικός, καθώς το σπίτι του ζευγαριού στο Μαλιμπού είχε καεί στις πυρκαγιές του 2018 -και ήταν και ένας από τους κύριους λόγους που τους έφερε κοντά στο γάμο όπως έχει αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Miley Cyrus. Οι θεωρίες ωστόσο δεν σταματούν εκεί, οι ακόλουθοι της στα social media μιλούν επίσης, για το αν είναι ή όχι το νέο της τραγούδι, απάντηση στο «When I Was Your Man» του Bruno Mars που λέγεται ότι της είχε αφιερώσει στο παρελθόν ο Liam Hemsworth. Το oversized σακάκι -αλλά και το κόψιμό του- που φοράει στο βιντεοκλίπ θύμισε στους θαυμαστές της το σύνολο με το οποίο είχε ντυθεί ο πρώην σύντροφος της στην πρεμιέρα του «Avengers: Endgame» ενώ αρκετοί πιστεύουν πώς η fitness routine που δείχνει δεν είναι δική της αλλά του Aυστραλού ηθοποιού. Ωστόσο, όλα αυτά είναι υποθέσεις καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από κανέναν από τους δυο. 

6 ασκήσεις για να προπονηθείς όπως η τραγουδίστρια στο νέο videoclip της «Flowers»

Αν θέλεις να δοκιμάσεις και εσύ τις παρακάτω ασκήσεις που δείχνει στην fitness routine της κατά τη διάρκεια του βιντεοκλίπ της διάλεξε και προσάρμοσε ένα χώρο ειδικό στο σπίτι, το σαλόνι ή την αυλή σου. Ο απαραίτητος εξοπλισμός γυμναστικής στην προκειμένη περίπτωση είναι τα battle ropes ή λάστιχα αντίστασης. Αφού ολοκληρώσεις την προθέρμανση σου για την αύξηση της ευλιγισίας και την πρόληψη τραυματισμών κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου, μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις για 30 δευτερόλεπτα με ένα διάλειμμα 10 δευτερολέπτων μεταξύ των κινήσεων. Επανέλαβε δύο ή τρεις φορές το πρόγραμμα αυτό ενώ για αποθεραπεία προτίμησε καλές διατάσεις για να ξεκουράσεις τους μυς σου και να τους προετοιμάσεις για την επόμενη φορά. 

Battle Ropes- Alternate Waves ή αλλιώς άσκηση «Τσουνάμι»
Τα battle ropes καίνε λίπος και θερμίδες, γυμνάζουν όλο το σώμα και είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση με την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει η Miley. Κρατώντας τα battle ropes (οι δύο άκρες από τα battle ropes είναι δεμένες σε ένα σταθερό σημείο) σε κάθε χέρι, στάσου µε τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ισχίων, τα γόνατα λυγισµένα και τις άκρες του σχοινιού σε κάθε χέρι µε την παλάµη προς τα πάνω. Θα πρέπει να βρίσκεσαι αρκετά μακριά ώστε τα σχοινιά να είναι τεντωμένα. Στη συνέχεια, διατηρώντας αυτή την θέση, σήκωσε εναλλάξ κάθε χέρι προς τα πάνω περίπου 15 εκατοστά, σχηματίζοντας ένα κυματιστό μοτίβο.

Info: Αν δεν έχεις ωστόσο καθόλου εξοπλισμό, κάνε την ίδια κίνηση με ένταση χωρίς τα σχοινιά απλώς με τα χέρια σου όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο.  

@workyour_ashoff Whew @Miley Cyrus did what needed to be done with this one! I saw the music video and was immediately inspired by not only the song but also the music video. Love the message of loving yourself mixed with moving your body 😍 #fyp #flowers #mileycyrus #homeworkout #lowimpactworkout #flowersmileycyrus #momsoftiktok ♬ Flowers - Miley Cyrus

Crawl Push-Up
Ως δεύτερη άσκηση η Miley Cyrus κάνει crawl push-up. Ξεκίνα από αρχική θέση σανίδας. Έπειτα, σήκωσε το ένα σου πόδι από το έδαφος και φέρε το γόνατο σου προς τον αγκώνα σου. Στη συνέχεια, κάνε ένα push-up και έπειτα βάλε το δεξί σου χέρι και το αριστερό πόδι πίσω στη θέση της σανίδας. Επανέλαβε και από την αντίθετη πλευρά.

Info: Προσπάθησε να μην περιστρέφεις τους γοφούς σου και να σφίγγεις τους κοιλιακούς σου.

Glute Bridge
Και τώρα σειρά έχει η άσκηση glute bridge. Σφίξε τους γλουτούς και συγκεντρώσου στον στόχο. Ξάπλωσε ανάσκελα και λυγίσε τα γόνατα σου φέρνοντας τα πόδια σου κοντά στο σώμα. Τα πόδια θα πρέπει να πατάνε το έδαφος και να είναι τόσο στην ίδια ευθεία μεταξύ τους όσο και στην ίδια ευθεία με το άνοιγμα των ώμων. Το κεφάλι σου καλό είναι να βρίσκεται σε ουδέτερη θέση και τα μάτια σου να κοιτάζουν το ταβάνι.

Info:Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορείς να δοκιμάσεις για να γυμνάσεις και διαφορετικούς μυες του σώματος σου. Π.χ Να χρησιμοποιήσεις λάστιχο αντίστασης γύρω από τα γόνατα ή μπάλα ισορροπίας.

Back Step Crunch
Η επόμενη άσκηση είναι cardio και ενδυνάμωσης. Ξεκίνα κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω. Μετά με μία κίνηση, ανασήκωσε το πίσω γόνατο μέχρι τέρμα για να αγγίξεις την αντίθετη γωνία με ένα crunch-twist, ισιώνοντας το άλλο πόδι. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση με το ένα πόδι για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα και δοκίμασε από την αντίθετη πλευρά.

Miley Cyrus - Flowers (Official Video)

Burpees
H διάσημη τραγουδίστρια κάνει μια ενιαία άσκηση που συνδυάζει δύναμη και αντοχή ενώ ταυτόχρονα συμβάλει και στην καύση λίπους. Το κλασικό burpee απαιτεί ισορροπία, δύναμη και ευελιξία. Αρχίζεις σε θέση squat με τα χέρια σου μπροστά στο πάτωμα, ελαφρώς πιο ανοικτά από το άνοιγμα των ώμων σου. Κλώτσησε στην συνέχεια, τα πόδια σου προς τα πίσω, κρατώντας το πάνω μέρος του σώματος σταθερό σε θέση κάμψης. Έπειτα, προσγειώσου στις μύτες των ποδιών με το σώμα σου σε ευθεία θέση, και επέστρεψε αμέσως τα πόδια στην αρχική θέση. Από αυτή τη θέση κάνε άλμα όσο το δυνατόν ψηλότερα και πιο γρήγορα στον αέρα, και στο τέλος γύρνα πάλι στη θέση squat για να κάνεις τις επαναλήψεις σου.

Bird-dog pose
H Μiley ολοκληρώνει το ασκησιολόγιο στο videoclip με την στάση bird dog της yoga που ενεργοποιεί τους μύες και ενισχύει την σπονδυλική στήλη. Σε επιτραπέζια θέση, κράτησε τα χέρια σου ακριβώς κάτω από τους ώμους και τα γόνατα -όχι πιο ανοιχτά απ’ τους γοφούς- (η σπονδυλική στήλη θα πρέπει να είναι όσο πιο ευθεία γίνεται). Εκτείνεις το ένα χέρι ευθεία προς τα έξω, διατηρώντας το σε ευθεία γραμμή με τον κορμό. Παράλληλα, σφίξε τους γλουτούς για να σηκώσεις το αντίθετο πόδι. Κατέβασε τα άκρα σου ελεγχόμενα και επανέλαβε την κίνηση με το αντίθετο χέρι και πόδι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice