Μισέλ Γουίλιαμς: «Είμαι πολύ ντροπαλή, αλλά βρήκα τη φωνή μου και την ύψωσα»

Η ηθοποιός για το μεγάλο «αγκάθι» του Χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μισέλ Γουίλιαμς - Το χάσμα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών ηθοποιών του Χόλιγουντ - Η διάκριση στα χρήματα με βάση το φύλο

Δικαιωμένη αισθάνεται η Μισέλ Γουίλιαμς για την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φίλων στον κινηματογράφο.

Το 2019 η ηθοποιός είχε εκφράσει την απογοήτευσή της, όταν διαπίστωσε πόσο μεγάλη διαφορά είχαν τα χρήματα που πήρε σε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της, Μαρκ Γουόλμπεργκ, για την ταινία «Όλα τα λεφτά στον κόσμο» (All the Money in the World).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η αμοιβή της Μισέλ Γουίλιαμς ήταν κάτω από 1.000 δολάρια, την ώρα που ο Γουόλμπεργκ «καρπώθηκε» 1,5 εκ. δολάρια.

«Αυτό δεν ήταν έκπληξη για μένα, απλώς ενίσχυσε την πεποίθησή μου ότι η ισότητα δεν είναι απαράγραπτο δικαίωμα και πως οι γυναίκες θα εργάζονταν πάντα το ίδιο σκληρά για λιγότερα χρήματα, ενώ θα επωμίζονται περισσότερες ευθύνες στο σπίτι» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Είμαι εργαζόμενη ηθοποιός από την ηλικία των 12 ετών. Έχω αναγνωριστεί από τον κλάδο μου στα υψηλότερα επίπεδα και αυτό δεν μεταφράζεται με ίσο αντιστάθμισμα».

Αυτά τα σχόλια της Μισέλ Γουίλιαμς πυροδότησαν συζήτηση γύρω από το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ φύλων στο Χόλιγουντ.

Ο συμπρωταγωνιστής της ηθοποιού δώρισε αργότερα την αμοιβή του στο «Time's Up Legal Defense Fund», το οποίο υποστηρίζει άτομα που έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω φύλου στον χώρο εργασίας.

Μισέλ Ουίλιαμς: «Θεώρησα ότι ήμουν το πιο ικανό άτομο να μιλήσει για αυτό»

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο της σε αυτήν τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο «The Graham Norton Show».

«Είναι καταπληκτικό όταν βρίσκεσαι στο επίκεντρο ενός τέτοιου ζητήματος και συνειδητοποιείς ότι όλοι σε κοιτάζουν» είπε στον παρουσιαστή Γκράχαμ Νόρτον.

Και πρόσθεσε: «Τελείωσε ως μια απίστευτα διδακτική στιγμή, επειδή η διαφορά ήταν τόσο τεράστια που πραγματικά έριξε φως στις γυναίκες που αμείβονταν ελάχιστα στον χώρο». «Θεώρησα ότι ήμουν το πιο ικανό άτομο να μιλήσει για αυτό» ανέφερε επίσης.

Και συμπλήρωσε: «Όταν κοιτάζω πίσω στη ζωή μου, αυτή θα είναι η στιγμή για την οποία είμαι πιο περήφανη. Είμαι πολύ ντροπαλή, αλλά βρήκα τη φωνή μου, την ύψωσα και μίλησα».

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή προκειμένου να μιλήσει για τη νέα της ταινία, «The Fabelmans», η οποία βασίζεται στα παιδικά χρόνια του σκηνοθέτη, Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η Γουίλιαμς υποδύεται τη μητέρα του Σπίλμπεργκ στην ταινία.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice