Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υποστηρίζει τις απεργίες των σεναριογράφων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ
© EPA / PETER FOLEY
Celebrities

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε ότι είχε παραλύσει το μισό του πρόσωπο

Τι είναι η πάρεση Bell

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τζορτζ Κλούνεϊ: Η αποκάλυψη για την παράλυση του προσώπου του, η πάρεση Bell και οι φωτογραφίες από την εφηβεία του

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε σε συνέντευξη στον Τζίμι Κίμελ ότι όταν ήταν στην εφηβεία αντιμετώπισε την πάρεση Bell και το μισό του πρόσωπο είχε παραλύσει

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι το πρόσωπό του παρέλυσε ξαφνικά, κάτι που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να διακρίνει σε φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια, αν δεν το ανέφερε ο ίδιος. Η συζήτηση πήγε στην πάρεση Bell όταν κατά τη διάρκεια της επετειακής εκπομπής του παρουσιαστή, προβλήθηκαν φωτογραφίες με τον Τζορτζ Κλούνεϊ όταν ήταν παιδί. Σε μία από τις εικόνες που προβλήθηκαν, ο ηθοποιός είπε ότι ήταν εκείνη η περίοδος της ζωής του κατά την οποία είχε διαγνωστεί με πάρεση Bell.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έφηβος με εμφανή τα συμπτώματα της πάρεσης Bell
© Youtube

«Θέλω να επισημάνω κάτι εδώ. Θα γελάσατε είμαι σίγουρος, κάποιο αστείο θα βρεις να κάνεις… Σε αυτή τη φωτογραφία έχω παράλυση Bell. Ναι, εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο. Αν το παρατηρήσεις, θα δεις ότι είναι πολύ διαφορετικό πρόσωπο στη μία πλευρά», είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

20th Anniversary Show - George Clooney on Being Jimmy’s First Guest Ever & Pranking Celebrities

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει κάνει γνωστό ότι έχει αντιμετωπίσει την πάρεση Bell. Εκτός από την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπρους Γουίλις, το 2022 ο Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου του. Συγκεκριμένα, είχε αποκαλύψει ότι το πρόσωπό του είχε υποστεί μερική παράλυση από μια ιογενή πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Ράμσεϊ Χαντ (Ramsay Hunt). «Το συγκεκριμένο σύνδρομο προσβάλλει τα νεύρα στο αυτί μου, τα νεύρα του προσώπου μου και έχει προκαλέσει στο πρόσωπό μου παράλυση», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής.

Τι είναι η πάρεση Bell 

Η πάρεση Bell είναι μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νεύρο του προσώπου και τους μύες. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από έρπη ή άλλη ιογενή ασθένεια όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα. Η αδυναμία του προσώπου που συνοδεύει την παράλυση του Bell μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρείται σε έναν ασθενή με εγκεφαλικό.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η παράλυση προσώπου από παράλυση Bell είναι προσωρινή. Μέσα σε τρεις μήνες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανακτήσει πλήρως την κίνηση και τη λειτουργία του προσώπου τους.

Τα συμπτώματα από την παράλυση Bell είναι:

  • Σπασμωδικές κινήσεις, αδυναμία ή παράλυση της μίας ή και των δύο μεριών του προσώπου.
  • Μούδιασμα στη μεριά της παράλυσης.
  • Πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος. Το μάτι που επηρεάζεται δεν κλείνει πλήρως.
  • Υπερβολικό δάκρυσμα από το ένα μάτι.
  • Διαφυγή σιέλου από το στόμα.
  • Ξηρότητα του ματιού ή του στόματος.
  • Διαταραχές της γεύσης.
  • Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στην περιοχή της σιαγόνας ή πίσω από το αυτί, βουητό στο ένα ή και στα δύο αυτιά, πονοκέφαλο, αγευσία, υπερευαισθησία στους ήχους από τη πάσχουσα περιοχή, δυσκολίες ομιλίας, ζαλάδες και πρακτικής φύσεως δυσκολίες του ασθενούς όταν τρώει ή πίνει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice